Ruptura LIA si menisc

21-05-2010
karytat
Nu este medic/terapeut
karytat
Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Sotul meu este sofer profesionist si am constatat recent in urma unui RMN ca are ruptura LIA si ruptura de menisc. As vrea daca se poate sa ma ajutati cu niste lamuriri. Am inteles ca la ora actuala operatia pentru ruptura LIA cu suruburi biodegradabile este recomandata si destul de accesibila ca pret. Daca puteti sa ma lamuriti cam cat timp dureaza recuperarea (asta este o problema foarte importanta deoarece ma gandesc ca nu va putea conduce o masina mare cu piciorul operat) si daca exista riscul sa nu mai poata conduce dupa operatie.
Va multumesc.
1 comentarii
0
21-05-2010, ora 14:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Diagnosticul de ruptura de menisc si LIA nu se pune in nici un caz pe baza RMN-ului, ci numai pe baza unei consultatii clinice din partea unui specialist in artroscopia si ligamentoplastia genunchiului.
Examenul RMN, desi foarte valoros, nu poate tine nicidecum locul consultatiei clinice. O leziune observata pe RMN, care nu concorda cu examenul clinic, nu va determina indicatia de operatie.
Indicatia chirurgicala depinde si de multe alte variabile, cum sunt: varsta, status ocupational si sportiv, greutate, antecedente traumatice de toate felurile etc etc.
Atat durata recuperarii, cat si natura suruburilor sunt detalii absolut neesentiale in economia situatiei.
Singurul lucru care conteaza este o adevarata indicatie de operatie, bazata pe examenul clinic ce cuantifica instabilitatea articulara
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul