Rugaminte catre toti specialistii psihologi de pe forum.Vreau sa inving TOC

21-05-2015
AlenTao
Nu este medic/terapeut
AlenTao
Buna ziua.Eu sufar de TOC(tulburarea obsesiv compulsiva) de mai bine de 6 ani.Nu dispun momentan de resurse materiale multe si nu imi permit sedinte la psiholog mai ales terapie cognitiv-comportamentala.Si de aceea vroiam sa va rog din suflet daca puteti sa imi dati sfaturi, tehnici sau materiale de self-help cu care sa actionez impotriva TOC-ului...Am avut la un moment dat niste articole folositoare scurte dar nu le mai gasesc acum in pc..erau primite la fel de la o doamna psiholog..deci daca puteti sa ma ajutati cu cateva articole sau materiale, tehnici, sfaturi despre cum sa infrunt TOC-ul in mare v-as fi recunoscator foarte.Imi doresc sa pot in viitor sa fac psihoterapie dar in prezent nu se poate.

Va multumesc mult si astept raspunsurile dvs.Cine e dispus sa ma ajute lasati-mi mesaj privat si va voi da adresa de email ca sa imi trimiteti articolele sau materialele.

Sper ca nu am suparat pe nimeni.As avea nevoie mult de niste sfaturi, tehnici, scurte materiale despre TOC..
O seara cat mai placuta
11 comentarii
0
22-05-2015, ora 15:38
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Si tacerea e un raspuns ! Nu se poate mai baiete, cu psihologia nu reusesti decat sa ignori/suporti mai usor niste dezechilibre biologice ! Chiar daca sunt fine si nu se vad la ecograf sau radiografie tot dezechilibre fiziologice sunt !
Mai bine te apuci de o dieta vegetariana sau vegana plus fitoterapie daca vrei sa obtii rezultate palpabile si pe termen lung, nu placebo-uri temporare ! In paralel cu tratamentul medicamentos !
Cauta un medic naturist /ayurvedist !
0
22-05-2015, ora 16:31
AlenTao
Nu este medic/terapeut
AlenTao
Naturistele am inteles ca sunt apa de ploaie la tulburarile psihice mai ales la TOC...iar psihoterapia cognitiv comportamentala s-a dovedit a fi eficienta in urma studiilor.

Un medic naturist/ayurvedist si niste diete vegetariene crezi ca ar ajuta la TOC?Eu nu prea cred..
Deabia ajuta antidepresivele si antipsihoticele la TOC..
Spune-mi tu un naturist care sa fie bun in TOC..demonstrat..
0
22-05-2015, ora 19:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu te ajuta doar medicatia @ GreenTiger ?
0
22-05-2015, ora 21:12
AlenTao
Nu este medic/terapeut
AlenTao
Clara, din pacate nu.Tot mai am compulsii si obsesii, mai putine dar tot le mai am.Si se vede si o fobie sociala cand sunt multe persoane, unde e aglomeratie mare si oameni straini.
Tratamentul ma ajuta intr-un fel fiindca nu mai am elemente psihotice..nu mai sunt o leguma care sta doar in pat si se gandeste la a doua zi de somn..sau care face compulsii fara sa se mai uite cand a trecut ziua:))..
Am incercat o grama de medicamente la toate a fost asa.Adica nu ma simt nici rau..dar nici bine..si nu imi permit un psiholog..de asta am scris subiectul asta:)
Pe tine, Clara, te ajuta tratamentul mult?
0
22-05-2015, ora 21:57
david90
Nu este medic/terapeut
david90
GreenTiger, cine ti-a spus ca naturistele sunt apa de ploaie?! Probeaza-le si convinge-te singur! Uite, probeaza Rhodiola Rosea si Ashwagandha! Cu Ashwagandha cred ca ai uita de antidepresive si antipsihotice, atat de puternica e, in sensul ca are un efect sedativ foarte puternic, mai puternic decat passiflora si valeriana, cel putin in cazul meu.Daca ai probleme si cu energia, daca te simti obosit pe tot parcursul zilei, atunci rhodiola te rezolva.Cu 5-10 mg de rhodiola dimineata o sa fii in priza toata ziua.(doza recomandata e de 500mg, dar mie mi s-a parut prea mare, imi dadea insomnii)

Deci, nu taia naturistele de pe lista doar fiindca ai auzit ca ar fi apa de ploaie!!! Si incearca branduri de calitate, nu te zgarci, alege branduri straine, de preferat americane!
0
23-05-2015, ora 00:23
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ai nevoie intai de un consult la un medic naturist nu de "un (supliment) naturist" ! La medicina naturista nu e ca la net, dai un click si te-ai mantuit ! Intai se implementaza o dieta potrivita tipologiei tale, se fac niste dezintoxicari de organe si pe masura ce devii mai sensibil la medicatie (pe care n-o abandonezi), o poti reduce ca numar si cantitate ! Abia apoi se poate inlocui tratamentul, eventual in pauzele de medicatie, cu suplimente din plante !
0
25-05-2015, ora 12:55
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
GreenTiger, TOC e o boala GREA, dupa cum stii, iar la noi, sa-mi fie cu iertare sunt medici care dau tratamentul ori subdozat, ori total pe langa, ti-o spun din experienta pentru ca stiu ce inseamna sa fii pe tratament gresit si 3 ani din viata sa fie irositi de pomana

Sfatul meu e sa cauti un medic bun si sa te sfatuiesti cu el. Cu terapia se rezolva multe lucruri, insa ca sa faci terapie trebuie sa fi inainte de toate echilibrat. Nici un psiholog nu poate lucra cu o persoana cuprinsa de obsesii si gata sa isi manifeste compulsiile. Trebuie calm si rabdare, pe care o persoana nu le poate avea in conditiile unui TOC sever.

Vad ca pomenesti de elemente psihotice, ai avut ?
Nu lasa medicatia inainte de a te sfatui cu medicul tau. El stie cel mai bine cum si daca este momentul sa lasi medicatia.

Exista un grup de suport, la care raspuns medici consacrati in TOC, dar este in engleza, daca stii, il caut si ti-l dau sa iti faci cont.

Sanatate
0
25-05-2015, ora 14:59
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Calmul si rabdarea le poate avea, daca invata cum sa isi controleze acele ganduri.Nu exista nu pot, exista numai nu vreau, sau sunt lenes si vreau mai degraba un drog care sa ma sedeze...In anumite cazuri, tratamentul medicamentos scade eficienta psihoterapiei.
0
26-05-2015, ora 15:36
AlenTao
Nu este medic/terapeut
AlenTao
TOC-ul su fobia sociala m-au secatuit...


Am o intrebare, as putea lua vitamax sau magneziu cu complex B?Ajuta la psihic?
0
27-05-2015, ora 23:04
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ti-am scris la subiectul despre TOC ce medicamente trebuie sa iei pt fobia sociala !

La psihic ajuta magneziul si vitaminele din complexul B in special vitamina B 12 ! Insa evita dozele mari de multivitamine !
0
28-05-2015, ora 14:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ GreenTiger

Pe mine ma ajuta mult medicatia. Oricum psihoterapie nu as putea face si nu prea as vedea de ce. Sa mai ceri uni medic parerea, cum zice prozac, sa nu fii subdozat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: