Rozacee... Ce pot face sa-mi treaca?

19-09-2012
Vasilic@
Nu este medic/terapeut
Vasilic@
Din cauza temperaturilor foarte ridicate din aceasta vara mi s-a inrosit fata, mai ales in zona obrajilor si a frunti.Simteam tot timpul o senzatie de urzicatura si cand stateam mai mult in soare imi apareau anumite umflaturi de dimensiunea unei gume de creion pe zonele afectate.Am fost la un medic dermatolog si am fost diagnosticat cu acnee rozacee.Mi-a prescris un tratament pe care l-am respectat dar nu sa vazut nici-o diferenta. Apoi am fost la alt medic, tot dermatolog si am avut parte de aceasi situatie cu un alt tratament.Ce pot face sa-mi treaca? ceva natural sau tot pe pastile si creme.
5 comentarii
0
21-09-2012, ora 20:37
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna seara,

Daca medicul dermatolog v-a luat scuama de la nivelul leziunilor pt a face cultura pentru Demodex (germenele care poate cauza rozaceea) si acest test a iesit pozitiv (adica aveti infectie cu Demodex) atunci va trebuie un unguent cu metronidazol 1-2 aplicatii pe zi, in functie de cat de severa este afectiunea.
Ca si regim, probabil v-a spus medicul dermatolog, trebuie evitate condtiile care pot accentua leziunile: consumul de condimente si alcool, efortul fizic, stresul, evitarea expunerii la soare, baile foarte fierbinti. Trebuie de asemenea sa folositi produse cosmetice si de igiena (sapunurile, lotiunile si cremele) hipoalergice, fara alcool.

Toate cele bune!
0
23-09-2012, ora 18:19
Vasilic@
Nu este medic/terapeut
Vasilic@
Buna ziua,
Niciun medic dermatolog la care am fost nu mi-a facut nicio analiza, doar s-a uitat la mine si pe baza simtomelor pe care le am mi-au pus acest diagnostic, apoi mi-au dat 4 creme: Sensibio AR, Photoderm AR, de la Bioderma, Metrocreme de la Ivather si un compus cu metronidazol, zinc, talc si apa.Si pastile: Aerius 5mg si Revada toate acestea fara niciun fel de imbunatatiri. Cum transpir un pic ma inrosesc foarte tare si imi ies acele umflaturi.
Se poate vindeca? Va multumesc!
1
03-01-2014, ora 02:26
daniel188
Nu este medic/terapeut
daniel188
pt acnee rozacee. incercati crema bioderma sensibio AR (creme anti-rougeurs) si crema finacea 150mg /g gel... va dati prima data cu cea de la bioderma, dupa ce se usuca fata cu finacea, de 2 ori pe zi, (o data dim si o data seara) + un catel de usturoi (taiat in 3 parti de ex cu apa...e cel mai bun antibiotic natural din lume) luat dimineata pe stomacul gol inainte de a va spala pe dinti... Am primit tratamentul in Ungaria si cel putin la mine a functionat de minune...

Eu consum mancare condimentata si dulciuri destul de des... fac sport intens saptamanal si totusi acesta a fost singurul tratament care a dat roade dupa foarte multe alte "recomandari medicale extrem de minutioase si migaloase" care au dat esec in mod consecutiv multi ani la rand ;(...

Sanatate :*
0
19-02-2014, ora 18:58
Vasilic@
Nu este medic/terapeut
Vasilic@
Am cautat pe la farmacii dar nu am gasit gelul Finacea. Dv de unde l-ati luat si cat a costat?
0
12-08-2018, ora 11:53
samirob78
Nu este medic/terapeut
samirob78
Am si eu Acnee rozace de 3ani anul trecut m-ia dispărut după o esofagita facuta ca luam mulei de benocin fara nimic.Am fost internat în spital mi au făcut vitamine si controloc si după zece zile am fost la dermatolog la control si A spus ca nu mai am rozace aceasta minune a durat din ianuarie pina in sept. Începînd sa ma doară ochii incepu sa apare. Am incercat de la Ronvac imunogobuline care Zice ca o combate Rozace nu a mers d-n dr.de acolo sa iau dimineata in apa timp de 3 luni nu sa văzut nimic.Acum am facut 10 sedinte hemo terapie cu ozon lua sînge 10ml. Îl ozonifica si il introducea in fesa dar nu se vedea nimic. Inainte cînd aparea coșuri luam doxacilina si dispărea cîte o lună acum nu mai vrea nimic tin regim strict consum zarzavaturi facute suc pătrunjel, morcov, sfeclă Rosie, telina, păpădie, nu mai face efect iau vit. C de 1000mg., A.E. acum cîti va ani mergea cu vegetale dispărea rozacea nu Stiu cu ce sa mai dau sunt traumatizat ce sa mai fac ajuatima si pe mine !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: