Rovamicina in timpul sarcinii

19-09-2012
anca_andreea87
Nu este medic/terapeut
anca_andreea87
Buna ziua! Sunt insarcinata in 26 de sapt si in sapt 18 am fost diagnosticata cu toxoplasmoza ( testul de aviditate indica faptul ca boala este prezenta de la debutul sarcinii). In urma amniocetezei efectuate la 23 de sapt rezulta faptul ca fatul nu a fost infectat. Medicul ginecolog mi-a recomandat Rovamicina pana in sapt 37 de sarcina de 3 ori pe zi ( 3 mil UI), fara intrerupere, in schimb medicul specialist de la infectioase mi-a recomandat Rovamicina de 3 ori pe zi timp de 3 sapt si cu o pauza de 2 sapt. dupa care sa reiau tratamentul. Specific ca am luat rovamicina timp de o luna fara intrerupere si acuma m-am hotarat sa urmez tratamentul recomandat de specilistul de la infectioase. Care tratament este mai eficient, fara sa dauneze fatului, cel cu pauza de 2 sapt sau cel fara intrerupere pana in sapt 37 ? Daca am luat rovamicina timp de o luna fara intrerupere o sa afecteze fatul? Astept rasp dvs !!! Va multumesc !!!!!!
3 comentarii
0
20-09-2012, ora 15:55
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
buna ziua, acestea sunt indicate a fi discutate cu medicul care va urmareste sarcina care ar fi trebuit sa cunoasca si recomandarile medicului specialist. medicul dvs nu este disponibil sa va sfatuiasca in acest moment?
0
20-09-2012, ora 16:42
anca_andreea87
Nu este medic/terapeut
anca_andreea87
Multumesc de raspuns !!! Problema este ca ginecologul stie de parerea specialistului si totusi mi-a recomandat sa i-au rovamicina fara pauta de 2 sapt, iar specialistul a zis sa urmez sfatul ei...adica cu pauza de 2 sapt. Dilema mea este pe care dintre ei sa ii ascult? multumesc!
0
20-09-2012, ora 17:02
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
medicul specialist, el este cel mai avizat sa recomande tratamente in aceasta situatie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul