Romanica si oftalmologia

26-04-2010
ninja.mort
Nu este medic/terapeut
ninja.mort
Salut tuturor...(asta pentru ca sunt un utilizator nou).

In fine pentru problema care o am eu nu cred ca ma pot ajuta altfel de sfaturi de pe forumuri decat ce am citit pana acum.
De aproximativ patru zile am inceput sa vad un punct pe ochiul stang care se misca in directia care ma uit etc...(probabil ca e flocon) nu stiu trebuie sa ma duc la CONSULT !!!!!
Sunteti toti de acord cu mine pana aici...bun...acest punct tampit ma enerveaza la culme pe suprafeste albe ( si ghici ce cum folosesc calculatorul mereu devine stresant).
Am sunat la clinici private ( MedSana si Polisano)..bineinteles domnisoare amabile mi-au facut programare etc..(pe bani totul e frumos)...dar am zis hai sa apelez si la sistemul nostru "ROMANESC" de medicina sa ma duc intr-un spital...(ideea e ca vreau sa iau cat mai multe pareri lucru care mi se pare normal atunci cand e vorba de ochiul meu..n-am ajuns inca la cele doua policlinici)...
Si uite ca azi 26.04.2010 o pornesc inspre "SPITALUL CLINIC DE URGENTA OFTALMOLOGIC BUCURESTI " pe langa Romana.
Ma duc sa-mi iau bon de ordine..bineinteles o duamna trecuta de 40 de ani..ce am...ii explic..ma trimite la nu stiu ce usa...(fara bon de ordine) ma duc la usa respectiva uau..din toata aglomeratia doar o persoana era la verificari...astept cam 20 de min iese persoana...la care eu mandru ca urmez mi se trage un HALT ! te rog du-te la urgenta cum ai intrat in dreapta.
Uff oftez poate nu m-am exprimat eu bine fata de duamna de la receptie in fine...ma asez la coada.ee si ce mai coada.cam sapte persoane.bineinteles o usa care timp de 30 de minute cat am stat nu s-a deschis.dar ca sa vezi din cele sapte cinci erau TIGANI ! care ghici ce..mai erau cu inca zece pe langa ei care dansau manele faceau scheme..(tigani din aia cu burti )...in fine stau eu la coada.apoi vine din spate o cucoana...vb. cu alta cucoana aici era RANDUL MEU DA ?...la care aia DA DA DA..se baga in fata...apoi alta de pe nu stiu ce banca...eu eram dupa doamna nu ? Da da da...apoi o tiganca de prin spate...vb. la telefon uitandu-se spre coada...a pai mai am cinci persoane in fata.in momentul ala am facut soc nervos si am zis gata mi-a ajuns plec.(se facusera cam zece persoane asa in fata mea )

Am plecat in drum zic...hai sa trec pe la spitalul Militar...ajung acolo ma duc la receptie...ca nu poate sa-mi faca programare ca nu stiu ce fise sunt pline.bine...incep sa ma plimb ca retardatul prin cladire...ajung pe la urgenta pe jos..capete sparte maini rupte..normal ca nu e pe acolo oftalmologie...intr-un final ajung prin fata unui cabinat pe la etajul unu...cinci oameni mai in varsta asteptau cuminti pe scaun..programul era pana la 14.30 si era deja ora 14.00...intreb si eu ca boul ce se intampla la care ei : Pai nu a venit duamna doctor e in operatie.

Uff...iar am parasit incinta am zis nici aici nu ma pot trata...m-am mai plimbat prin curtea spitalului militar am dat de nu stiu ce sectie de aviatie blah blah...intru acolo...la receptie.sa ma programez...AAA PAI NU SE POATE PANA IN MAI NU VA POT PROGRAMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Incercati la doctor poate va rezolva..urc eu la etajul trei...deschid o usa...niste asistente tampite tipa la mine imi inchid usa si ma pun sa astept.binteinteles dupa 30 de minute usa nu s-a deschis.

Am zis uff Duamne rau e sa fii muritor.concluzia ? :
a) am zis hai sa adun mai multe pareri din mai multe locuri...am zis sa nu fiu asa snob si sa le dau o sansa spitalelor romanesti ( eu de fel am bani si imi permit lux, insa sunt si un pic nationalist ).Chiar nu mi se pare normal sa fiu tratat ca un simplu " pacient ", "bolnav" etc...in fond si la urma urmei sunt un om cu sentimente care vreau sa fiu tratat ca un OM ! dar in fine se pare ca ne meritam sorata...

b) am sa-mi folosesc banii in clinicile private macar acolo sunt respectat cat de cat...

c) Pot sa spun cu putin cinism ca ma bucur enorm pentru tara asta si pentru modul in care suntem tratati atata timp cat un tigan poate sa bata un roman si alti zece romani sa stea cu mainile in san.care e cerebral intelege ce vreau sa spun...

sry pentru off -topic dar chiar ma enerveaza ochiul asta si cred ca mai degraba ajung la Psihiatrie...(macar acolo erau niste duamne dragutze si disponibile ca deh ce roman are nevoie la psihiatrie el e NORMAL INTR-O TARA ABSOLUT NORMALA)
5 comentarii
0
26-04-2010, ora 17:44
ninja.mort
Nu este medic/terapeut
ninja.mort
A btw pana la urma am ajuns in Plaza Romania si m-am dus la nu stiu ce optometrie unde consultatia era gratis...dar deh acolo doamana ai avea Dr. pe ID dar mi-a zis ca raman cu chestiile astea.

Intrebare? Se mai duc sau raman asa ? :)
0
26-04-2010, ora 18:50
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Bine ar fi daca consultatia ar insemna vindecare. Din pacate nu este deloc asa, si nu stiu daca ai pierdut ceva prin absenta unei consultatii. Vei primi cu siguranta niste picaturi toxice care nu iti vor ajuta si poate chiar iti vor da niste simptome noi, pe care nu le aveai inainte.

In clasa 11a am citit exagerat de mult, fapt care mi-a slabit ochii. Am fost la oftalmolog care mi-ai pus picaturi de dilatare a pupilei, a facut masuratori si mi-a dat -0, 75, desi eu as fi avut nevoie de ceva cu plus. Am ajuns cu chiu si vai acasa ca era o zi insorita si am iesit din spital cu pupilele dilatate la maxim, nu aveam nici ochelari de soare, nici sapca, nimic. Acasa mi-am dat seama de precriptia total gresita si m-am dus la un al 2lea medic care mi-a dat +0, 50.
Ca sa fac media si sa evit orice greseala m-am dus si la al 3lea care mi-a dat +0, 75. Asta s-a intamplat in decursul la 2-3 zile la acelasi spital.
La urma mi-am luat ochelari 0, 50 si nici nu i-am purtat ca a trecut de la sine oboseala dupa ce am incetat sa mai citesc. Daca primul medic mi-ar fi dat medicamente ar fi fost gresite,

Acum dupa cateva decenii am ajuns sa stiu ce se face bine sau prost intr-un cabinet.
La problemele pe care le ai nici un oftalmolog nu te poate ajuta.
Mergi la un homeopat. In Bucuresti mergi la Dr. Silvia Nedelcu sau Ileana Randasu.
Dai 90 de lei pe consultatie dar risti sa te faci bine.
0
26-04-2010, ora 19:44
skincod
Nu este medic/terapeut
skincod
Hi, ninja ! Nu stiu daca ce-ti voi spune eu acum te va ajuta prea mult, dar asa... sa-ti faci o parere.
Nepotica mea de cand s-a nascut a avut o problema cu ochisorii, avea canalul lacrimal infundat.Dupa mai multe consultari la diversi doctori, chiar si din bucuresti, iau recomandat o operatie pt. desfundarea canalului, operatie care nu era garantata 100% (copilul avand 2 luni). In cele din urma mamica s-a hotarat sa trateze copilul homeopat.Chiar si asa rezultatele s-au lasat cam mult asteptate, dar inarmandu-se cu multa rabdare cam pe la 8 luni, copilul a reusit sa scape de acea scurgere a ochisorilor.A durat atat pentru ca nu i-a nimerit remediul din prima.Nu e chiar asa de simplu nici cu homeopatia, dar este o metoda sigura de a trata diversele boli fara a avea efecte negative asupra organismului.
Esti un narator nemaipomenit !
Sper ca-ti vei rezolva problema cu punctul "magic" !
Have a nice day !
0
27-04-2010, ora 11:38
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
Ninja...:)))))...da e de ras ce se intampla poate ca nu te-ai mai confruntat cu asa ceva.dar cam asta e peste tot...NESIMTIRE...stam de la 5 dimineata la rand la bonuri asta in cazul in care mergi la spitalu judetean.si asteptam ore la rand pt ca asa cum ai spus fiecare tine rand la fiecare.Un exemplu GRAV mama mea operata de cancer col uterin...cu un furtun bagat in burta si o punga in afara.m-am dus la oncolog la spital...si NICI VORBA sa te lase careva sa intri (era urgent)..toti stateau pt retete..concedii etc.si nici macar un loc sa stea mama jos nu elibera nimeni(oameni pe picioarele lor)...mare nesimtire la noi...rusine lor ca ne trateaza ca pe animale...SUNT SATUI DE BANI...DE OAMENI DAR NU LASA LOC CELOR TINERI.mergi la privat..macar acolo ti se zambeste (fals) pt ca platesti o groaza de bani.sau incearca cu SCARFACE...poate e de folos...multa bafta.
0
15-07-2010, ora 15:54
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
... interesant subiect. dar ma gandeam. la aia cu copilul cu canalele infundate- 8 luni- 1 an dureaza pana se desfunda la majoritatea copiilor canalele lacrimale, nu trebuie operatie decat daca dupa varsta de 1 an sau 2 ani nu s-au desfundat. Deci se DESFUNDA SINGURE! a gresit primul doctor care a recomandat operatia pt ca mi-e clar ca nu stia ca maxim pana la varsta de un an se recomanda masaje la ochisori la copil. Deci natura in sine a vindecat copilul nu remediul homeopat nimerit peste 8 luni- cand oricum se vindeca singur...

oricum sunt putini oftalmologi foarte buni in tara,... si mai putini care sa stie doar cate un detaliu minor ca ce este un punct sau chestia elementara cu canalele lacrimale... si din pacate la putini se poate ajunge fara pile sau spaga. desi pe multi ii gasim in privat unde macar se plateste pe fata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.