Rog parerea unui medic: operata de nodul mamar care se pare ca a fost canceros

18-09-2008
HopSI
Nu este medic/terapeut
HopSI
Buna ziua

Mama prietenei mele a fost recent operata de nodul mamar care se pare ca a fost canceros. Am rezultatul de la analize si as dori ca un medic sa imi spuna mai in limbaj popular ce inseamna ce scrie pe foaie. De asemenea as dori sa imi spuneti ce fel de tratament va face.
Am scanat rezultatul de la analize si incarcat imaginea aici: http://i33.tinypic.com/25gqucn.jpg

Multumesc anticipat.

P.S. Pentru a respecta confidentialitatea privind datele pacientului, din imaginea de mai sus am indepartat informatiile cu caracter personal.
7 comentarii
0
19-09-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna ziua,
Intr-adevar este vorba de o tumora maligna, probabil aspectul intraoperator a dus la extirparea sanului si a ganglionilor din jur, masura obligatorie in astfel de cazuri.
Vestea buna este ca nu au fost afectati ganglionii, adica celulele tumorale nu s-au raspandit in vecinatate si probabil ca nici la distanta, ceea ce ne permite sa spunem ca tumora a fost excizata intr-un stadiu precoce.
Oricum, probabil ca doamna va fi indrumata spre examene complementare si consult oncologic unde se va stabili conduita terapeutica ulterioara - tratament citostatic, terapie hormonala, radioterapie - decizia este luata de medicul oncolog.
Nu trebuie sa se sperie pentru ca sunt sanse mari de vindecare completa.
Multa sanatate si numai bine!
0
21-09-2008, ora 00:00
HopSI
Nu este medic/terapeut
HopSI
Daca fac citostatice va sta in spital? Am tot auzit spunandu-se ca daca face citostatice se va simtii rau, ca cineva va trebuii sa stea cu ea in permanenta, etc.
Cum e de fapt?
0
21-09-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Daca va face citostatice, frecventa administrarii acestora este stabilita de medicul oncolog, aceasta variind de la o perfuzie la trei-patru saptamani pana la cateva zile consecutive de tratament urmate de o pauza de cateva saptamani, timp de aproximativ 6 luni.
Efectele adverse variaza de la medicament la medicament si de la om la om, sunt persoane care nu au nici un fel de manifestari secundare... Tratamentul se poate administra si in regim de spitalizare, dar si ambulatoriu, doamna putandu-se prezenta pentru perfuzie care dureaza in jur de 45 de minute. Va observa cum se simte dupa primele sedinte si va decide daca va merge singurica la tratament... nu este nevoie de supraveghere continua.
Numai bine!
P.S. V-am trimis si un mesaj privat, pentru a-l vizualiza trebuie sa va logati.
0
21-09-2008, ora 00:00
tuncan
Nu este medic/terapeut
tuncan
rog parerea unui medic ca sunt disparata! acum 2 sapt am fost diagnosticata cu limfom malign non-Hodgkin cu celula mare B in stadiul 3, in urma biopsiei unui ganglion din zona gatului si CT, m-i sa prescris citostatice timp de 3 luni, apoi pauza timp in care voi face raze, apoi iar 3 luni citostatice cu urmatoarele medcamante:SINDOVIN, KYTRIL, ENDOXAN, ADRIBLASTINA RD, va rog sa-mi spuneti dak este corect sau dak mabthera este indicata in diagnosticul meu?acum 1 sapt. am descoperit ca am si leucemie, are vreo legatura una cu alta, pt asta ce tratament exista?Va multumesc anticipat.
0
08-10-2008, ora 00:00
gabitzaaa
Nu este medic/terapeut
gabitzaaa
De cateva zile am dureri de cap...dureri de splina fara sa fac nici un efort...obosesc foarte repede.cateodata vad cam in ceata.ma dor oasele.am cautat pe net si gasesc numai despre leucemie...am mai gasit pe un site ca splina nu doare decat cand ai leucemie sau ruptura de splina...mi-e frica sa ma duc la doctor...puteti sa imi dati un sfat sau sa imi ziceti daca sunt sanse sa am leucemie???la leucemie iti cade parul mereu sau doar la cateva tipuri de leucemie???mie imi cade parul cand ma pieptan sau cand fac baie cam mult fata de cum le cade altor persoane...va rog mult sa imi raspundeti la mesaj.Multumesc anticipat!
0
08-10-2008, ora 00:00
gabitzaaa
Nu este medic/terapeut
gabitzaaa
De cateva zile am dureri de cap...dureri de splina fara sa fac nici un efort...obosesc foarte repede.cateodata vad cam in ceata.ma dor oasele.am cautat pe net si gasesc numai despre leucemie...am mai gasit pe un site ca splina nu doare decat cand ai leucemie sau ruptura de splina...mi-e frica sa ma duc la doctor...puteti sa imi dati un sfat sau sa imi ziceti daca sunt sanse sa am leucemie???la leucemie iti cade parul mereu sau doar la cateva tipuri de leucemie???mie imi cade parul cand ma pieptan sau cand fac baie cam mult fata de cum le cade altor persoane...va rog mult sa imi raspundeti la mesaj.Multumesc anticipat!!!!!!!!!!!!!!!!
0
08-10-2008, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Nu are de ce sa iti fie frica sa mergi la medic... sentimentul de frica nu face decat sa inrautateasca atat starea ta fizica cat si pe cea psihica; cu cat intarzii mai mult sa mergi la medic cu atat mai rau pt sanatatea ta.

Nu trebuie neaparat sa te gandesti la Leucemie, poti suferi de SPLENOMEGALIE (nu inteleg de ce toata lumea relationeaza durerea de splina NUMAI cu leucemia !!!)

Splenomegalia reprezinta cresterea in volum a splinei. Diferite boli sau infectii pot cauza o splenomegalie:
- afectiunile hepatice ca ciroza hepatica;
- infectiile bacteriene: septicemia, febra tifoida si paratifoida, bruceloza, tuberculoza etc.;
- bolile zise de sistem: lupus eritematos diseminat, sarcoidoza sau amiloidoza;
- bolile hematologice: leucemie sau splenomegalie mieloida;
- bolile parazitare ca paludismul;
- bolile virale: mononucleoza infectioasa.

Splenomegalia provoaca uneori o senzatie de greutate in hipocondrul stang (regiunea superioara stanga a abdomenului) si dureri.

IN CONCLUZIE, te rog sa consulti cat de curand un medic!!!

Numai Bine...

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Înțelegerea afecțiunilor legate de sâni - cele mai frecvente situații și semnele de alarmă
  • Noduli la sân - cât sunt de periculoși și la ce să te aștepți
  •