Rog ajutor - mononucleoza infectioasa

06-11-2007
adriana_80
Nu este medic/terapeut
adriana_80
Salut.
Am avut Mononucleoza Infectioasa. Azi mi-a iesit rezultatul la testul EBV anti IgG la valoarea de 109, in conditiile valorii normale sub 20. De boala asta nu e lecuiesti deci o mai am, desi in valuri.
Am nevoie disperata de ajutor si multumesc tuturor medicilor care ma por sfatui.
Acum cativa ani am facut o "raceala" destul de severa. Atunci medicul ORL mi-a spus ca ce am eu nu se trateaza cu antibiotice, si s-a pomenit de "boala sarutului".
Nu am dat mare importanta cuvintelor lui desi acum ii sunt foarte recunocatoare. Am facut crize aproape continue de asa zisa "raceala". Alti medici ORL la care a fost toti mi-au spus ca am rino-sinuzita cronica. Nu neg. Nu asta e problema.
Acum 2 ani din noiembrie nu am mai avut ciclu. Timp de 5 luni, luni in care aproape am innebunit. Medicul de familie ma linistit ca e din cauza stresului. Desi nu e o explicatie, dupa o vizita la ginecolog totul a revenitla normal.
Problema e ca a "reaparut" lipsa de ciclu.
Mam dus innebunita iarasi la ginecolog. Dupa un tratament de hormoni totul a revenit la normal. Nici o explicatie logica sau bazata pe vreo analiza. Cica totul e ok cu aparatul genital.
Deci exista un alt factor care deranjeaza. Mai nou in zilele "rosii" simt un miros foarte urit si intepator, care seamana cu mirosul de otet. Nu va spun cat de speriata sunt. Medicii care credeam ca ma vor lamuri - ORL sau ginecolog - nu mi-au oferit un raspuns normal. Deci caut in continuare.
Am o secretie nazala gelatinoasa si incolora.
Si aici revin la acel medic din facultate, care mi-a povestit de "boala sarutului". Atunci el mi-a recomandat sa caut un medic care sa stie mai multe despre boala. Nu exista tratament dar exista "metode" de a stopa boala din evolutie. Unicul lucru pe care il tin minte a fost cu vitamina C. Restul - nu mai stiu. Lucrul de care imi auc aminte ca medicul mi l-a spus la plecare a fost sa fac un copil de tinara. Caci mononucleoza poate afecta organele interne in timp.
Deoarece acel respectabil medic mi-a povestit acum citiva ani de mononucleoza, am increderea ca aceasta boala si deci si tratamentul acesteia ar putea fi explicatia si rezolvarea problemelor mele.
Este posibil ca amenoreea sa apara ca urmare a mononucleozei infectioase ?! Carui medic as putea sa ma adresez ?! Am VSH 28 mm/1h si 44 mm/2h, atunci cind valorile normale sunt sub 10 mm.
Va rog mult - daca poate cineva sa recomande un spital, o policlinica, un doctor... macar specialitatea/specialistul la care sa ma duc - va rog sa ma ajutati. Am fost la peste 5 medici pana acum. Analizele le-am facut pe baza informatiilor de pe Net. Credeti-ma, sunt disperata. Multumesc.
21 comentarii
0
07-11-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Nu am auzit niciodata de vreo legatura intre amenoree si mononucleoza infectioasa(boala sarutului). Mononucleoza s-a vindecat, Ig G ramine insa crescut multa vreme, uneori toata viata, ca dovada ca exista anticorpi anti-virusul Ebstein Baar. Ig M anti-EBV ar fi negativ(ceea ce ar certifica vindecarea!). Asadar, uitati de mononucleoza, boala s-a vindecat demult si este o boala infectioasa banala. Dintre complicatiile rare pe termen lung- limfomul malign trebuie mentionat, insa incidenta sa este extrem de redusa(deci nu aveti a va teme). Pt amenoree trebuie sa va adresati unui endocrinolog, el este cel care poate sa decida care este cauza, in urma unor dozari hormonale.
1
22-08-2009, ora 20:39
doina bosch
Nu este medic/terapeut
doina bosch
Bunä Ziua. Eu vä scriu pentru prima datä si vä rog sä-mi räspundeti la o intrebare in legäturä cu Mononukleoza.Nepotica mea din Romania este de 5 ani bolnavä (acum are 16 ani ) si a luat in acest timp in fiecare zi aproape 10 pastile pentru ameliorarea durerilor din korp.Nimeni nu-i poate ajuta ci dimpotrivä, la spitalul de copii din Iasi, i se spune cä va trebui sä moarä. Eu vä rog sä ne dati un sfat, un ajutor sau o micä imbärbätare in aceastä problemä.Ce putem face sä-mi salvez Nepotica?Trebuie sä existe o cale de rezolvare! Medikamentele ce i se prescriu ai fac mai räu decat bine!! (Salazopirin, Omez Apis, Colchicum si multe altele ) Nu i se pot prescrie Preparate pe bazä de Kortizon? Vä multumesc anticipat pentru atentia acordatä si astept Räspuns.
0
22-08-2009, ora 20:55
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
In general mononucleoza infectioasa este o boala curabila, asa ca nu inteleg exact care sunt motivele ce fac ca la acest caz sa se precizeze ca prognosticul este atit de sumbru. Puteti sa imi scrieti mai detaliat(cu documente medicale in acest sens)?
0
22-08-2009, ora 21:14
doina bosch
Nu este medic/terapeut
doina bosch
Bunä Seara Domnule Doktor, eu vä pot da detalii in zilele ce urmeazä, deoarece noi locuim in Germania si nu am dokumentele medikale aici.Fetita, este foarte släbitä si nu poate face nici un mic efort, ; ieri a lesinat numai cä a incercat sä facä un pic ordine in camera ei. In fiecare jumätate de an trebuie sä facä analize la spital. Cu o lunä in urmä a fost din nou in Iasi, cu dureri in abdomen insä medicii au spus cä ar fi numai splina märitä! si i-au dat drumul acasä.Ea se simte de fiecare datä mai räu cind vine de la spital. Eu adun toate detaliile si papierele medikale si vä dau Räspuns in urmätoarele zile. Vä multumesc pentru bunävointa ce o aveti si pentru räspunsul ce mi l-ati dat.! Multe salutäri din Siegen.
0
22-08-2009, ora 23:49
doina bosch
Nu este medic/terapeut
doina bosch
Intre timp am fäcut rost de mai multe informatii medikale de pe fisa medikalä a nepoatei mele. Diagnosticul dat de medicii din Iasi: 1. Artrita reactivä postmononucleozicä. 2.Gastroduodenitä acutä. 3. Hipocalcemie. 4. Miopie forte. 5. Gastritä cronikä. 6. Diaree acutä. Tratamentul primit:Salazopirinä, isoprinozinä, omeprazol, vitamine, malucol, antibiotika(acum o lunä). Dupä acest tratament, au apärut mai multe dureri si complicatii: mainile se inrosesc si se jupesc, dureri si intepäturi in stomac si abdomen.Ultimele rezultate la analize sint urmätoarele: GA=7500/mm³, PN=48, 7%, L=36, 2%, M=10, 9%, Tr=268000 mm³, E=3, 7%, Fg=4, 18g/l, glic.=0, 79g/l, CRP= absent, HB= 11, 7g%, Ht=33, 1%, VtM=84 gl, HEM= 29, 7g, CHGM= 35, 2 g/dl, VSH=12 mm/4. In speranta cä imi veti mai acorda un pic din timpul dumneavoasträ uitindu-vä la aceste informatii, vä multumesc frumos.
0
23-08-2009, ora 15:49
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Problemele astea nu par a pune in pericol viata din cate rezulta din aceste acte.
Puneti-mi la dispozitie e-mailul Dvs si eu va scriu.
0
18-09-2009, ora 09:37
georgeiosif
Nu este medic/terapeut
georgeiosif
Cum pot depista daca am aceasta boala? Care sunt analizele ce trebuie efectuate
0
18-09-2009, ora 15:15
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Hemoleucograma+frotiu sangvin periferic este in prima etapa necesara si suficienta in prezenta unui tablou clinic sugestiv ptr mononucleoza infectioasa. Daca hemoleucograma prezinta modificari caracteristice(limfo-monocitoza) si frotiul are de asemenea aspectul caracteristic, atunci se face reactia Paul-Bunel-Hanganutiu sau reactia Davidson de detectie a anticorpilor heterofili(cea din urma e cea mai exacta).
0
19-09-2009, ora 11:04
aly_sim
Nu este medic/terapeut
aly_sim
Buna ziua
Am 29 de ani si am dureri articulare.In urma analizelor facute Vsh ul, proteina C, fibrinogen crescute urmand investigatiile prin efectuarea anticorpilor Mi-a iesit Virusul EBV IG pozitiv 18453 iar IGM NEgativ.E posibil ca acest virus ( mononucleaza infectioasa ) sa-mi dea durerile de articulatii ?
Multumesc
0
19-09-2009, ora 18:33
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Mononucleoza infectioasa poate produce artralgii, dar Dvs nu aveti mononucleoza ci doar anticorpi anti-EBV tip Ig G ceea ce semnifica o infectie in antecedente(si nu o infectie actuala!) cu virusul Ebstein Baar. Asadar, trebuie cautate alte cauze de dureri articulare.
0
19-09-2009, ora 20:12
aly_sim
Nu este medic/terapeut
aly_sim
Va multumesc pentru raspuns
Acum sunt mai linistita
O zi frumoasa !
0
10-10-2009, ora 17:45
zurlitz
Nu este medic/terapeut
zurlitz
Buna ziua, in urma cu 7 luni am observat ca am ganglionii laterocervicali imflamati, mi-am facut analizele si mi-a iesit ca am mononucleoza, era pozitiva analiza. Medicul imunolog mi-a zis ca in decurs de 6 luni va deveni negativ virusul, n-am mai repetat analiza, insa am observat ca ganglionii tot acolo sunt, s-au mai micsorat insa tot exista.
Am mai citit pe internet ca virusul mononucleozei poate determina limfom malign burkitt, ceea ce inseamna cancer si vroiam sa stiu daca eu am mononucleoza pot face asa ceva? De asemenea as vrea sa stiu cand mi se vor retrage ganglionii? E posibil sa raman asa? Ar trebui sa-mi fac griji? Va multumesc
0
10-10-2009, ora 21:15
zurlitz
Nu este medic/terapeut
zurlitz
Am uitat sa precizez ca pe buletinul analizei scrie asa: anticorpi heterofili (reactie de aglutinare pe lama) pozitiv. Atat, altceva nu. Analiza mi-am facut-o la synevo.
0
25-10-2009, ora 13:17
zurlitz
Nu este medic/terapeut
zurlitz
Mi-am facut si virusul ebstein barr IgG este 191, 056 si IgM 2, 977. Imi raspunde si mie cineva daca poate genera in limfom? Eu inteleg din analize ca am anticorpi si in trecut am avut mononucleoza. Dar de ce am inca ganglionii laterocervicali? Multumesc
0
26-10-2009, ora 21:57
Alice-bv
Nu este medic/terapeut
Alice-bv
Buna ziua,

Am 32 de ani si de cand ma stiu, dupa diverse raceli, am avut ganglioni mariti care, dupa cure la mare, dispareau. De mai multi ani(4) am un ganglion inghinal marit(3 cm). L-am investigat inca de cand l-am depistat la specialisti f buni care mi-au spus sa uit de el(avand si ecografie si bilant sangvin absolut normale)
De ceva timp, piciorul respectiv a inceput sa ma doara(o durere difuza in gamba care apare si dispare...nu pot stabili ce anume o declanseaza). Am facut din nou toate analizele si sunt normale.la fel si starea mea generala care, exceptand ingrijorarea, este perfecta. Nu ma simt obosita, nu am slabit, am pofta de mancare.
Ganglionul nu s-a marit, este mobil dar au mai aparut inca doi mai mici alaturi. Medicul specialist(acelasi de acum 4 ani), un mare prof in imunologie, m-a asigurat ca nu-i nimic alarmant, ca n-as avea motive de ingrijorare.Pentru linistea mea, m-a programat la un examen RMN.
RMN-ul care n-a aratat altceva decat aratase ecografia. Ganglionul inflamat a fixat substanta de contrast dar medicul a spus ca imaginea nu este neoplazica. Mi-a prescris antibiotoc(ciprinol 1gr/ zi) timp de trei saptamani si RMN de control dupa doua luni.
Eu am in continuare durere in zona inghinala si o jena in tot piciorul.si sunt inca speriata.
Intrebare: poate fi o suspiciune de limfom? sau ce poate fi?
Va multumesc mult pentru raspuns!
0
03-11-2009, ora 14:34
AlexandraC
Nu este medic/terapeut
AlexandraC
!!! Dr Markuss, ieri am aflat de la medicul meu ca am febra glandulara, am citit comentariile de mai sus si eu am alte simptome, este posibil sa fie altceva? Cand aveam 18 ani m-am ingrasat foarte brusc, fara sa mananc mai mult, am slabit apoi iar m-am ingrasat, am devenit foarte obosita, m-am dus la medic, am facut foarte multe analize dar rezultatele au iesit bune. Prin iunie anul asta am inceput sa transpir foarte foarte tare( ca si cum as fi iesit din dus, la orice mic efort pe care l-am depus), sunt foarte deprimata si foarte epuizata tot timpul, am slabit 10 kg din vara pana acum( ceea ce cred eu ca este un lucru bun) viata personala s-a schimbat, am ramas fara prieteni, viitorul meu sot este foarte ingrijorat pt ca m-am schimbat foarte mult. Noi locuim in Londra si medicul nu mi-a dat deocamdata nici un tratament si sunt cam speriata, puteti sa imi spuneti va rog ce se intampla cu mine?
Daca am mononucleoza infectioasa cum este posibil sa o fi contactat, sunt cu prietenul meu de 5 ani ? Ce ar trebui sa fac? Este posibil sa ii dau si lui boala?
Va rog din suflet sa imi raspundeti. Multumesc

Alexandra
0
07-03-2011, ora 21:46
TudorAndrei14
Nu este medic/terapeut
TudorAndrei14
Buna ziua,

Am avut o raceala care s-a manifestat prin dureri in gat si care mi-a trecut complet dupa 3 zile de antibiotic Klacid. Cand am inceput tratamentul, medicul a mentionat si posibilitatea de a avea mononucleoza. Mentionez ca nu am ganglionii umflati, nu am facut febra si nu am avut stare de oboseala sau celelalte simptome ale mononucleozei.
Totusi, am avut urmatoarele analize care nu au iesit bine:trombocite 127, neutrofil 26, limfocit 63, aspartataminotransferaza 50 (foarte usor depasit, se recomanda sa fie 50). Toate celelalte analize:leucocite, Hb, VEM, HEM, monocit, eozinofil, bazofil, IgA, IgG, IgM, VSH, fibrinogen au iesit in limitele normale. Documentandu-ma pe internet, am observat anumite analize ar sugera mononucleoza. Doctorul mi-a spus ca este foarte putin probabil, din moment ce mi-am revenit complet si ma simt bine. Totusi, am facut si analizele pentru virusul Epstein Barr.

Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa am mononucleoza sau ma panichez degeaba.

Va multumesc,
Andrei
0
22-09-2018, ora 14:54
AndraCamy
Nu este medic/terapeut
AndraCamy
Buna ziua,

Credeti ca exista vreo legatura intre mononucleoza infectioasa pe care am avut-o acum cativa ani si edemul osos de care sufar in prezent? Recent am facut toate analizele specifice virusurilor care ar putea duce la edem si toate sunt negative (cu exceptia celei de mononucleoza infectioasa de care m-am tratat la momentul respectiv) iar in momentul de fata nu mi se poate stabili cauza care a dus la aparitia acestui edem osos. Mentionez ca acum am 22 de ani iar atunci cand am avut mononucleoza aveam 16-17 ani.
0
28-09-2018, ora 00:26
Goldie
Nu este medic/terapeut
Goldie
Buna ziua,

Am citit comentariile fiecaruia. Prin aceeasi experienta am trecut si eu. O sa fiu scurta... Am fost la o grămadă de medici, analize peste analize, tratamente peste tratamente unele mai mult experimentale si nimic nu a functionat starea mea s a agravat. De la dureri articulare corpul meu a avansat la psoriazis si artrita boli care dupa medicina sunt autoimune si sunt pe viata. Mi s au prescris tratamente cu antiinflamatoare si steroizi care nu au aducls decat ameliorare temporara.
Nu am avut liniste am început sa ma documentez si am dat de situl acesta. ---------*
Am fost sceptică dar pur si simplu nu am avut nimic de pierdut. Am facut o curățare a ficatului dupa cum a sugerat timp de 28 de zile doar cu suc de țelină, fructe si legume. Dupa doar 2 săptămâni am început sa vad îmbunătățiri. Psuriazisul a dat in retragere si pielea a început sa se vindece.
Dupa cele 28 de zile am scos total din alimentație ouale, lactatele de tot felul, fain oasele si tot ce e pe baza de grau, carnea de porc. E o schimbare enorma dar functioneaza si nu costa decat ambiție si ingeniozitate in bucatarie.
Dupa 8 ani cu mana pe inima o spun, sunt sanatoasa nici psoriazis nu am mai avut si nici inflamatie. Fac sport ca la 20 de ani. Sucul de telina il beau cu placere in fiecare dimineata, mănânc o grămadă de fructe si legume si sunt fericita!!
Pentru cei care nu știu engleza Anthony William are câteva cărți despre virusul acesta care provoacă toate bolile acestea autoimune. Ebstein Bar virus. Alta carte despre alimentație, ce puteți consuma si ce nu, suplimente necesare pentru a va ajuta sa va recuperati sănătatea.
Sunt traduse si se gasesc in librărie.
Si dupa ce faceti tratamentul acesta cu speranta, rabdare si cu dragoste puteți merge iar la medic sa va refaceti analizele sa vedeți ca nu mai aveti nimic.
Mie mi a luat opt luni pana am scăpat complet de simptome.
Aveti incredere si incercati. Daca vi se pare imposibil o luna doar cu fructe si legume, luati o mai usor doar cu suc de telina dimineata, sau de doua ori pe zi daca puteți. Si apoi renunțat pe rand la alimente le care nu va fac bine.
Va iubesc. Sanatate multa va doresc

(*modificat de admin)
0
28-01-2019, ora 18:17
cosminab12
Nu este medic/terapeut
cosminab12
Buna!
Am de prin luna septembrie 2018 un ganglion submandibular umflat, am fost la control orl, am facut analize hemoglobina, vsh si fibrinogenul au iesit modificate. Dupa care mi am facut analiza pentru toxoplasma si pt mononucleoza, toxoplasma a iesit negAtiva, iar cea pt mononucleoza pozitiva.
Dupa care medicul mi-a dat un tratament cu antibiotice.
In afara de acel ganglion nu am avut alte simptome.
Intrebarea mea e..au trecut aproape 6 luni si ganglionul e tot acolo, poate un piic mai mic.
Nu ar fi trebuit sa imi dispara?
0
05-03-2019, ora 19:41
cati2000
Nu este medic/terapeut
cati2000
buna seara
si fiul meu a avut mononucleoza in urma cu 2 ani
el inca mai are ggl putin inflamati
se pare ca asa vor ramane, daca s a inflamat capsula lor nu isi mai revin total cum au fost initial
deci stati linistita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Infecția cu virusul Epstein-Barr (EBV)
  •