Risc deschidere sinus dupa extractie

12-05-2011
carlitos
Nu este medic/terapeut
carlitos
Buna ziua am 25 de ani si am probleme foarte mari cu dantura, am neglijat mersul la dentist din pricina unei fobii care o aveam de mic. Acum am reusit sa extrag la un chirurg in jur de 12 masele care trebuiau pur si simplu extrase. Doctorul mi-a sugerat sa scot si aceasta masea care arata bine in gura desi e cam stramba si imi sta inspre cerul gurii. Dupa cate vad este cam aproape de sinus, exista riscul ca la aceasta extractie sa mi se deschida sinusul?

http://img31.imageshack.us/img31/203/rzasdas.jpg
5 comentarii
0
12-05-2011, ora 14:57
carlitos
Nu este medic/terapeut
carlitos
Tin sa mentionez ca radiografia este din decembrie 2010, de atunci pana acum am scos majoritatea maselelor cu probleme.
0
12-05-2011, ora 16:45
carlitos
Nu este medic/terapeut
carlitos
Eu as vrea sa pastrez maseaua aceasta dar chirurgu zice sa o scot, la doctorul dentist care-mi va face lucrarea nu am fost inca.
0
13-05-2011, ora 10:14
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Dintele este de extras, nu din cauza pozitiei inclinate, ci din cauza ca osul in jurul lui este aproape complet rezorbit din cauza parodontopatiei.
Da, e posibil sa fie deschis sinusul in timpul extractiei, dar... cu sutura, antibiotice timp de 7 zile si evitarea suflarii nasului timp de 3 saptamini in caz ca sinusul e deschis, veti fi protejat de riscuri.
0
13-05-2011, ora 22:58
carlitos
Nu este medic/terapeut
carlitos
Multumesc din suflet pentru raspuns. Problema la mine este ca sangerez chair si mai mult de 3 zile destul de abundent aproape dupa fiecare extractie din cauza gingiilor care sunt praf, la multe extractii a zis ca nici nu are de ce sa-mi sutureze, s-a chinuit doctorul cu mine la suturat. Noroc ca am descoperit etamsilatul de putin timp. Practic mai am 3 extractii o radacina a unui dinte din fata si o masea de langa caninul de jos si cu aceasta stramba la care sper sa nu mi se deschida sinusul.
0
24-07-2022, ora 01:17
Blacky5s
Nu este medic/terapeut
Blacky5s
Bună. Acum 6 zile mi-a fost extrasă o măsea și mi s-a deschis sinusul.Menționez că după extragerea măselei locul a fost suturat, după 2 zile am revenit la medicul care este și chirurg spunându-i că simt o comunicare de aer între nas și locul extracției. Mi-a desfacut sutura pe care o aveam, mi-a făcut o spălătură și mi-a suturat din nou locul de data aceasta o sutură mai mare, mi-a prescris și antibiotic pentru 5 zile dar tot simt cum comunică aerul, mă deranjează și când vorbesc deoarece mi se creează o presiune în nară. Ce ar trebui să mai fac?Menționez că mă chinuie sinuzita de ani de zile, am făcut o grămadă de tratamente dar revine mereu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •