Rinita alergica tratata cu Singulair

06-03-2009
floryna
Nu este medic/terapeut
floryna
Am un baietel de 4 ani. In martie anul trecut *pe cand avea 3 ani) a inceput o tusa urata, iar noaptea tusa pana voma. Am incercat toate siropurile pe rand prescrise de medici dar nu-i trecea cu niciunul. Asa am dus-o pana in Iulie, cand ama ajuns la o doamna doctor care ne0a spus ca are rinita alergica, nu e asm nu e bronsita pt. ca nu facea febra, si i-a prescris Singulair si XYZ-al. Luna Iulie si August a luat, dupa 2 saptamani de tratament i-a trecut tusa. In septembrie am facut pauza si la sfarsitul lui Septembrie a inceput din nou, tusa, ii curgea ochii si nasul. I-a prescris din nou singulair si XYZ-al, iar cand era mai rau, lua Eurespal sau Erdomed si sprei de nas Nasonex. Dupa 2 luni de tratament copilul a fost bine nu a amai racit de loc.
Problema mea este ca mi-a zis o alta doamna doctor ca tratamentul cu Singulair dansa nu-l recomanda ca are reactii adverse in timp, si contine cortizoni si de ce copilul ia Singulair din Septembrie fara intrerupere deci in Martie e a 6-a luna de cand ia, ca nu e bine etc. M-a pus pe ganduri. Am un aparat in care pun apa cu sare de mina si ii fac aerosoli seara si m-am gandit sa-i intrerup tratamentul cu Singulair daca copilul e bine. Nu a mai tusit nu a mai racit din noiembrie. Mergem in fiecare luna la control doamna doctor ma intreaba cum e copilul si ii spun ca ses simte bine dar imi prescrie in continuare Singulair si XYZ-al.
Nu stiu ce sa fac.
Ce puteti sa-mi spuneti despre acest Singulair si reactiile adverse? Am motive sa fiu ingrijoratra?
VA multumesc mult pentru sfat.
2 comentarii
0
06-03-2009, ora 17:43
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
dacă nu mai tuşeşte, nu face crize de astm, într adevăr nu se recomandă singulair. nu conţine cortizoni, este un medicament de generaţie nouă, dar e folosit mai ales în astm
0
05-05-2011, ora 12:14
cescarad
Nu este medic/terapeut
cescarad
buna.. am o fetita de 5 ani, care are o tusa alergica... am fost cu ea de i-am facut testul alergic(la un medic alergolog), i-a prescris singulair, tratament 6 luni. la test a iesit ca face alergia de la igrasie in special, de la praf si chiar de la pene. cu singulair parca s-a mai astamparat putin tusa, insa nu i-a trecut. tuseste in continuare. ce puteti sa-mi recomandati? va rog frumos daca puteti sa ma ajutati... va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.