Rinita acuta alergica

13-02-2011
ana2310
Nu este medic/terapeut
ana2310
Buna ziua,

Mama mea a fost diagnostica cu rinita acuta alergica. Din luna octombrie pana acum a facut in jur de 5-6 tratamente si din pacate boala pare sa i se fi cronicizat.

In prima faza a luat ea 3 zile de Augmentin. In faza a doua a luat 5 zile tot Augmentin. Aceste 2 tratamente din pacate le-a facut singura crezand ca este o simpla raceala.

Apoi i-a fost dat gentamicina (injectabil 7 zile) cu ceclor si claritine. Apoi alt doctor i-a dat diprofos (2 injectii) + chetotifen + claritine. Ultimul tratament a fost cu gentamicina (injectabil) + 2 injectii de dexamethasone + rovamycine. I-a fost foarte rau dupa prima injectie de dexamethasone si doctorul i-a schimbat cu prednisone. La sfatul altui medic, nu a luat prednisolul, ci a luat medrol (pastile) si sinupred + aeriu.

Radiografia facuta acum cateva zile a iesit foarte proasta, se pare ca puroiul i-a coborat pana la cavitatea bucala. Niciun tratament facut nu a reusit sa ii desfunde nasul si sa lase puroiul sa iasa afara. Problema ei este ca nu reuseste sa scoata puroiul, pare rezistent la toate tratamentele.

Ma gandesc sa vin la Bucuresti sa o vada un specialist. Va multumesc pentru orice comentariu sau sugestie.
1 comentarii
0
13-02-2011, ora 21:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. rinita alergica NU se trateaza cu antibiotice
2 ce descrieti Dvs.. ( cu puroiul in sinus) este o Sinuzita cronica purulenta.. la care trebuie sa.i gasiti origineaposibil sa fie de la radacina unui dinte de sus, de sub sinus, in acest caz numia extractia dintelui, punctile sinusale zilnice pot duce la vindecare... sau se ajunge la interventie chirugicala pe sinusul maxilar
Aveti 2 posibilitati
1 S.o internati urgent in clinica ORl.. unde stiu ce au de facut
2 sa mergeti initial la stomato.. sa faceti o radiografie la radacina dintilor de sus.si sa vedeti cauza sinuzitei si dupa se decide daca e de ORL..sau de Maxilo-facial
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.