Rezultatul in urma operatiei de tiroida

02-12-2013
Diana Ramona
Nu este medic/terapeut
Diana Ramona
Mama mea s-a operat in data de 06.11.2013 de nodul toxic pe glanda tiroida, ia scos tot lobul stang si o parte din cel drept. Insa rezultatele de la biopsie nu sunt bune. Am o mare rugaminte daca poate cineva sa-mi raspunda cat de grav este rezultatul si in ce stadiu se afla boala.

Diagnostic clinic: Gusa nodular cu eutiroidie.
Provenienta materialului : P1 - lob tiroidian stang :P2 -lob tiroidian drept
Aspecte macroscopic :
P1:BlOB TIROIDIAN DE 4/3.5/1 cm, suprafata externa boselata acoperita de o capsula fina, albicioasa-sidefie.Se marcheaza cu tus albastru suprafata externa a piesei.La sectiunea seriate se observa o formatiune nodular, cu dimensiuni de 2.5/1.7/1.2 cm, albicioasa-galbuie, cu contur imprecis delimitat ( 24265-24266).
In rest parenchim tiroidian brun-cafeniu, cu prezenta a numeroase secturi albicioase-sidefii, cu grosime 0.1 cm (24267).
P2: Lob tiroidian de 4/2/1 cm, suprafata externa boselata, acoperita de o capsula fina.Se marcheaza cu tus albastru suprafata externa a piesei.Pe suprafata de sectiune aspect solid, omogen, galbui-cafeniu, cu prezenta a numeroase septuri albiciose-sedefii, cu grosime 0, 1 cm ( 24268-24269).
DIAGNOSTIC HISTOPATOLOGIC:
P1:Lob tirioidian stnga : 24265 - 24267 : Carcinom tiroidian papilar cu arhitectura variabila, predominant sub forma de papile ingramadite schitand aspect trabecular si mai limitat, cu aspect foliculare, cu stroma in general redusa, dar infiltrate relative constant cu cellule imflamatorii cornice ( linfocite, rare plasmocite), schitand aspect suggestive pentru subtipul Warthin-like;cellule tumorale sunt poligonale sau mai frecvent columnare, cu citoplasma eozinofila si nuclei mari, neregulati, clarefiati, nucleolati, cateva incluzii intranucleare identificate in masa tumorii; imagini suspecte de invazie limfo-vasculara; tumoara neincapsulata, cu margini infiltrative si stroma fibroasa la interfata cu parenchimul tiroidian adiacent; fara corpi psamomatosi identificabili; tumoara infiltreaza capsula tiroideana fiind focal prezenta in imediata vecinatate a limitei marcate cu tus si prezinta invazie limitata a tesutului adipos (Pt3); parenchim tiroidian restant cu aspect de tirida lifocitara focala.

P2: Lobul tiroidian drept: 24268-24269 : Parechim tiroidian cu aspect de tiroida limfocitica focal ape fondul careia se dezvolta un microcarcinom papilar (focal limitat 0, 2 mm diametru).
Concluzie: Carcinom tiroidian papilar - Pt3a(m) Nx, dezvoltat pe fondul unei tiroidite limfocitice focale. ICD-O: 8260/3

Astept cu disperare un raspuns. Va multumesc din suflet!
3 comentarii
0
09-01-2014, ora 14:39
ely-body
Nu este medic/terapeut
ely-body
stai linistita acelasi diagnostic am si eu.trece prin terapie cu iod.si eu sunt operata pe 28-10-2013.extirpare totala si diagnosticul histopatologic tot carcinom papilar. sunt programata la iod in iunie
0
05-03-2014, ora 19:46
lavteo
Nu este medic/terapeut
lavteo
Mergi si consulta medicul de medicina nucleara, la Parhon, la Fundeni sau la Cluj, depinde unde locuiesti. Si eu am acelasi diagnostic, m-am operat si am trecut deja printr- o cura de iod. Acest tip de cancer e vindecabil.
0
07-07-2016, ora 21:47
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Diana, ce mai face mama ta? Se simte bine ? si eu am avut acelasi diagnostic( ma refer la analiza anatomo patologica ). Sper ca totul e bine... Multumesc de raspuns anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •