Rezultate test Papanicolau

08-11-2010
Ana Maria S
Nu este medic/terapeut
Ana Maria S
In urma cu cateva saptamani mama mea a facut testul Papanicolau iar rezultatele au fost "C II-III - anomalii celulare de tip SIL pe fond inflamator de tipul PARAKERATOZEI". In buletinul de analize mai avea bifate: la rubrica Alte aspecte non-neoplazice are bifat: Inflamatie si Altele, la Celule scuamoase are bifat ASC-US si recomandari examen colposcopic.

Mai preziez faptul ca are o leziune mai veche netratata si din cate imi spune ea, niste chisturi in interiorul vaginului (nu stiu daca e corect spus pentru ca medicul nu a precizat nimic in privinta aceasta) de diferite marimi care au crescut si s-au inmultit in timp.

Tinand cont de faptul ca medicul ce i-a facut trimitere la laboratorul pentru analize s-a comportat destul de neprofesionist, i-a fost recomandat sa merga cu analizele in bucuresti pentru tratament si analize, lucru care se va intampla in aproximativ o saptamana.

Problema mea este ca ea considera ca este grav iar eu nu stiu exact ce sa cred. Este foarte stresata si crede ca are cancer desi am incercat sa ii explic din resursele de pe internet ca nu pare a fi asa. Tinanad cont de faptul ca mai are si alte probleme de sanatate, imi doresc foarte mult sa o linistesc si de aceea am apelat la dvs.

Va multumesc mult!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.