Rezultat biopsie: Limfadenita cronica reactiva nespecifica

11-07-2012
anthonyhsp
Nu este medic/terapeut
anthonyhsp
Buna seara,

Am 20 de ani, si vreau sa va impartasesc drumul pe care l-am parcurs de la aparitia limfadenitei si pana in prezent in speranta ca imi puteti da o indrumare in legatura cu ce ar trebui sa fac in continuare.

Cred ca era sfarsitul lui februarie sau inceputul lui martie cand am identificat prima oara inflamarea ganglionilor laterocervicali, mai proeminenti de partea dreapta, cam 3-4 palpabili. Nu am prezentat niciun fel de simptomatologie de atunci si pana in prezent

Am facut o vizite la stomatolog, orlist si nimic de gasit. O radiografie toracica iar iesita bine. Set de analize standard totul in limite normale. A urmat vizita la matei bals unde mi s-au facut toate analizele toxoinfectioase, toate iesite bine, nimic pe IgM.

Apoi am fost internat la fundeni pe sectia de hematologie, iar analize bune, fara simptome, stare generala buna, ganglionii un pic mai umflati ca atunci cand mi-au aparatu prima oara.

Aici ecografie cervico/abdominala a iesit bine, fara gg mariti, am decis sa fac si biopsia unui ganglion laterocervical drept care a iesit in felul urmator:

'Limfoganglion cu structura conservata; arii cu hiperplazie foliculara cu polarizare de centri germinativi;
hiperrplazie paracorticala predominant difuza cu rari imunoblasti dispersati; plaje de monocitoide in sinusuri; f. rare epitelioide in grupuri mici paracorticale.
Limfadenita cronica reactiva nespecifica
' Si mi s-a recomandat o testare pt toxoplasama gondi care citez' desi aspectul NU este patognomic'.

Ultima testare nu am mai facut-o deoarece o facusem la matei bals.

La sfarsitul lui aprilie ieseam din spital cu acest buletin.

Acum inca mai prezint aceasta limfadenita, unii ganglioni noi aparuti pe scena, 2 in regiunea parotideo masterina, unul pe fiecare parte, si o formatiune care pare a fi cel jugulodigastric drept.

In unele zile nu ii simt deloc, in altele de cand ma trezesc dimineata le simt prezenta, nu e o senzatie dureroasa, ci oarecum o senzatie de presiune pe tesuturile din jur.

Posibil si cei retroauriculari sa se fi evidentiat putin.

Din nou fara simptomatologie, nu stiu ce as mai putea face, poate sa repet testarea pt toxoplasmoza. Doctorul la iesire din spital mi-a zis sa repet biopsia daca se mai maresc, nu stiu ce sa zic, oarecum nici doctorul nu stia ce altceva sa faca din moment ce orice altceva era bine si nu aveam niciun simptom.

Ce ma sfatuiti? Sa ii ignor si sa nu ma mai ating de ei pt ca daca era ceva aparea la suprafata in 4 luni de zile?
8 comentarii
0
17-03-2013, ora 11:57
Silvia89
Nu este medic/terapeut
Silvia89
Buna, ai rezolvat problema cu ganglionii? ma aflu intr-o situatie asemnaatoare si nu stiu incotro... te rog raspunde daca vezi mesajul, multumesc
0
24-04-2013, ora 10:09
a_lexia89
Nu este medic/terapeut
a_lexia89
silvia89... aceeasi problema de 1 luna si ceva... mi-au recomandat biopsie cam toti... ai rezolvat ceva ? multumesc
0
03-03-2014, ora 18:16
Gladiatoru23
Nu este medic/terapeut
Gladiatoru23
Salut! sunt si eu in aceaasi problema! Am fost diagnosticat cu limfadenita cronica reactiva. Mai mult de atat am facut analizele la Institutul, , Matei balj, , si am primit urmatoarele rezultate, inclusiv imunohistochimie ( scoate in evidenta exact ce ai in ganglioni), cu urmatoarele rezultate:
Histopatologic: Limfoganglion cu structura conservata, cu foliculi limfoizi si mici, unii prezentand centri germinativi polarizati si si histocitoza sinusala;
Imunohistochimic: 'CD30' pozitiv in rare limfocite activate;
Coloratii : Ziehl-Neelsen: Nu evidentiaza bacili acid alcoolo-rezistenti;
Concluzii: Aspectul hiostopatologic si testele imunohistochimice sunt compatibile cu diagnosticul de limfadenita cronica reactiva;
2. In cazul persistentei suspiciunii clinice se recomanda repetarea biopsiei.
Dar am intalnit pe cineva care a fost la un doctor oncolog foarte bun si mi-a recomandat sa iau VIUSID lichid, isoprinosine si movalis. VIUSIDUL este un sirop, mai exact un supliment care se ia timp de 3 ori pe zi dupa fiecare masa, cate o masura de 30grame. sau timp de 6 luni de 3 ori pe zi. Daca sunt ameliorari se repeta si dupa alte 3 luni, pentru linistea dumneavoastra. Celelate 2 se iau cand cnsiderati ca ganglionii ii simtiti ca sunt mai tare inflamati. Un recipient de VIUSID lichid cost cam 32, 5 daca il cumperi la Farmacia Lacul TEI. La farmaciile normale costa intre 43-57 lei. Sa stiti ca sunt rezultate, adica se amelioreaza foarte mult. Sanatate multa si mai dati un semn de viata daca mai aveti intrebari. SANATATE!
0
08-08-2014, ora 15:39
Vasile Ionita
Nu este medic/terapeut
Vasile Ionita
Buna ziua! Astazi am primit urmatorul rezultat la testele imunohistochimice:

BC 422805 BC 422806
L26/ CD20-pozitiv in foliculii limfoizi si in rare limfocite interfolicular
CD3- pozitiv interfolicular
CD5-negativ
Testele IHC sustin diagnosticul de limfadenita reactiva.

Doresc sa stiu daca diagnosticul este unul grav si/sau trebuie apelat la oncologie.Rog URGENT parerea unui medic specialist!VA MULTUMESC DIN SUFLET! DOAMNE AJUTA!
0
09-08-2014, ora 19:12
Gladiatoru23
Nu este medic/terapeut
Gladiatoru23
salut man! nu sunt un specialist dar m-am interesat si eu referitor la diagnostic. Dar am intalnit pe cineva care a fost la un doctor oncolog foarte bun si mi-a recomandat sa iau VIUSID lichid, isoprinosine si movalis. VIUSIDUL este un sirop, mai exact un supliment care se ia timp de 3 ori pe zi dupa fiecare masa, cate o masura de 30grame. sau timp de 6 luni de 3 ori pe zi. Daca sunt ameliorari se repeta si dupa alte 3 luni, pentru linistea dumneavoastra. Celelate 2 se iau cand cnsiderati ca ganglionii ii simtiti ca sunt mai tare inflamati. Un recipient de VIUSID lichid cost cam 32, 5 daca il cumperi la Farmacia Lacul TEI. La farmaciile normale costa intre 43-57 lei. Sa stiti ca sunt rezultate, adica se amelioreaza foarte mult. Sanatate multa si mai dati un semn de viata daca mai aveti intrebari. SANATATE! nu este periculos. Inseamna ca iti vor apareA MEREU GANGLIONI IN CAZUL IN CARE VEI EXTIRPA ORICE GANGLION. nu DISPERA CA NU ESTE CAZUL, PROBABIL CA AI AVUT MAI MULTE RACELI NETRATATE.
1
17-01-2018, ora 11:17
User_194549
Nu este medic/terapeut
User_194549
Buna! Si eu am problema cu ganglionii mariti, mai mult pe partea stanga, laterocervicali, cervicali, axilari. Toate analizele de sange is ok, toxocara, toxoplasma, epstein bar, crm. Trebuie sa merga biopsie dar mi este frica de rezultat..Eu am ganglionii mariti de aprox un an, nu m am smtit rau, doar am mai racit ocazional..
Ce ati mai rezolvat ?
1
02-04-2020, ora 11:52
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
Va salut oamneni buni cum mai sunteti sunt si eu intro situatie asemanatoare din 2015.multumesc
0
17-04-2020, ora 00:21
Florentina 1234
Nu este medic/terapeut
Florentina 1234
Buna ziua,
Si eu am problema cu nodulii.Cum ati rezolvat problema??Sunt ff panicata!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.