Rezultat Rx pulmonar

03-08-2015
kpac
Nu este medic/terapeut
kpac
Buna ziua. In urma cu 2 saptamani am ajuns la medic dupa ce timp de 5 zile am avut urmatoarele simptome: febra care oscila intre 37 si 39.6, dureri musculare si de oase si frisoane. Am fost internat 6 zile in spital cu diagnosticul de pneumonie dreapta viro-bacteriana, timp in care am primit tratament cu antibiotice cu spectru larg si antiinflamatorii, iar dupa externare am urmat un alt tratament la domiciliu cu antibiotic. In momentul de fata ma simt bine insa i-am aratat rezultatele radiografiei pulmonare facute in spital ( fara poza ) medicului de familie si se uita ca la ceva neobisnuit.

'Opacitate de dimensiuni mari situata in 1/3 anf a plamanului drept (ocupand un spatiu intre peretele laterotoracis si cord) difuz conturata cu structura neomogena. hil pulmonar dr. usor marit. Lama de lichid la nivelul SCD dr. Opacitatea nu intereseaza SCD dr si nu ajunge la nivelul cupoli diafragmatice'

Ar fi ceva in neregula ? va multumesc
1 comentarii
0
21-08-2019, ora 19:35
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Mai faceți o radiografie pentru a vedea dacă opacitatea s-a remis după tratamentul antibiotic. Dacă aspectul este același faceți un CT toracic pentru a exclude ceva mai grav (cancer bronho-pulmonar). Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.