Respiratie urat mirositoare

20-09-2011
andeibi
Nu este medic/terapeut
andeibi
Pe tot parcursul zilei am o respiratie urat mirositoare, mai ales dimineata.Majoritatea maselelor sunt curatate si plombate!Mentionez ca am in gat o mucozitate vascoasa pe care o elimin, uneori prin tuse, dar ea persista.Ma spal in fiecare zi pe dinti, probleme de sanatate nu am..Ce masuri as putea lua disparitia halenei?
14 comentarii
0
20-09-2011, ora 11:11
andeibi
Nu este medic/terapeut
andeibi
va rog mult...
0
20-09-2011, ora 12:12
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
pana primesti tratamentul scris,
curata radacina de patrunjel-proaspata- si mananca.
vei observa, imediat rezultatele.
Cele bune,
0
20-09-2011, ora 13:20
andeibi
Nu este medic/terapeut
andeibi
Pt sebesuldejos.are efect indelungat acest tratament?
0
20-09-2011, ora 15:21
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
desigur si.trebuie repetat periodic, nici NU are gust rau...
ca sa stai linistit citeste despre intrebuintare patrunjel..pe Google.
O zi buna.
0
20-09-2011, ora 16:46
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
As recomanda pt inceput un tranzit baritat si un exudat faringian. Pentru o examinare corecta, consultati un medic gastroenterolog!
0
21-09-2011, ora 10:54
branca
Nu este medic/terapeut
branca
Buna ziua,
Va recomand sa mergeti si la stomatolog sa nu fie un inceput de parodontoza. Eu am avut aceeasi problema si de la asta era problema cu respiratia urat mirositoare. Acum respect o igiena orala stricta si iau Piascledine 300 pe perioade lungi de timp.

Sanatate!
0
21-09-2011, ora 11:59
andeibi
Nu este medic/terapeut
andeibi
Vi s.a rezolvat aceasta problema luand Piascledine?Se elibereaza pe baza de reteta?
0
21-09-2011, ora 12:06
andeibi
Nu este medic/terapeut
andeibi
Cat timp trebuie sa urmez acest tratament?Va multumesc pt sprijinul acordat!
0
26-09-2011, ora 11:28
branca
Nu este medic/terapeut
branca
Buna ziua,
Mie imi atenueaza simptomele parodontozei, inclusiv partea cu respiratia. Nu trebuie reteta, mergeti in farmacii ca se gaseste si nu e scump. Se ia in tratament lung 6-10 luni (o pastila pe zi), Consultati-va si cu un medic, pentru ca respiratia urat mirositoare poate fi cauzata si de n alte probleme de sanatate.

Succes!
0
12-01-2012, ora 17:42
miricaA
Nu este medic/terapeut
miricaA
Salutare,
Si eu am aceeasi problema si sufar si de diabet. Pot lua piascledina in cazul asta?
merci
0
13-01-2012, ora 12:19
branca
Nu este medic/terapeut
branca
buna ziua, miricaA,
nu este contraindicat tratamentul pentru diabetici.

multa sanatate!
0
13-01-2012, ora 16:43
aidawhite
Nu este medic/terapeut
aidawhite
hei,
nicio grija! piascledine 300 nu contine glucozamina. luati cu incredere daca credeti ca va face bine in afectiunea dvs.
0
04-02-2012, ora 13:12
yramadavla
Nu este medic/terapeut
yramadavla
Am o fetita de 6 ani care are respiratie urat mirositoare, dar nu tot timpul; si nu are carii, se spala aproape zilnic pe dinti.A facut exudat, nu a iesit nimic.
0
20-11-2020, ora 13:06
hithere12345
Nu este medic/terapeut
hithere12345
Aceeasi problema o am si eu de cand aveam 10 ani, iar acum am 25. Ma confrunt cu o respiratie urat mirositoare la cateva minute dupa ce ma spal pe dinti. Mestec guma in continuu pentru a acoperi mirosul.

Dupa multi ani totusi am descoperit care este problema si vreau sa impartasesc si cu voi.

Am o igiena dentara exemplara. Folosesc ata dentara de 1-2/zi, apa de gura, periuta electrica pentru curatarea individuala a fiecarui dinte si o periuta normala pentru curatarea limbii. Investesc timp in a merge la dentist la 6 luni pentru igienizare profesionala, iar orice carie aparuta este plombata. Mi-am scos toate maselele de minte la final de 2019 crezand ca poate asta era unul dintre motive, dar se pare ca nu. Prin urmare, orice afectiune dentara a fost scoasa din calcul.

La indrumarea medicilor mi-am facut exhudat nasal si test pentru helicobacter pylori. Acestea au iesit ok.

Acum cativa ani am avut o gastrita pe care am tratat-o, iar ulterior am facut o endoscopie din care nu a reiesit nimic. Aici cred ca doctorii nu au fost suficient de atenti pentru ca eu de mica si in continuu am avut probleme la stomac - dureri, balonari dupa masa, dureri in capul pieptului, etc.

Recent am fost la un control ORL la care ma descoperit ca am deviatie de sept, rinoree cronica (scurgerea mucusului din nas pe gat), rinita hipertrofica acuta (cornee inflamate, iar pe nara dreapta nu respiram decat cu jumatate de capacitate). Acelasi doctor mi-a gasit si reflux gastroesofacian. Totodata, doamna doctor mi-a spus ca hormonii au un mare rol in acest aspect si ca am dereglari hormonale pe fond de stres si anxietate.

Pentru reflux gastric mi-a fost recomandat Gaviscon 1-2/zi -> Ma simt absolut minunat. Nu mai am dureri si simt ca mirosul nu mai este la fel de puternic. Imi este clar acum ca o mare parte din problema se poate rezolva prin controlul acestui reflux si printr-o dieta corespunzatoare. Incerc sa dorm pe stanga acum pentru a nu pune presiune pe stomac si am realizat ca o dieta bazata pe mai multe legume si fructe, fara dulciuri sau carne, imi prieste mai mult. Daca mananc carne imediat realizez ca respiratia este din nou afectata. Am inceput sa tin si un jurnal pentru a intelege ce alimente nu sunt ok pentru organismul meu.

Pentru anxietate si stres mi-a fost recomandat Calciu Gluconic si Magne B6. Imi priesc tare si voi continua sa iau. Sunt o fire care se streseaza imediat. Toate schimbarile imi afecteaza starea de spirit si imi provoaca dereglari hormonale. Am decis sa imi fac un plan de nutritie si sa continui sa fac sport pentru a minimiza aceste simptome.

Pentru rinita hipertrofica acuta mi-au fost recomandat initial picaturile Nasonex de 2 ori/ zi timp de 7 zile. Inflamatia nu s-a retras si am decis sa imi fac terapie prin radiofrecventa a cornetelor nazale (interventie cu laserul 1000 RON). Interventia a dura 30 minute in total cu anestezia locala. Nu am simtit disconfort nici in cursul nici dupa operatie. Dupa interventie mi-au fost prescrise Rhinoil, Rinopanteina, Vitamina C 1000mg si Clarinase. In principiu pentru imunitate, curgerea nasusului, umezirea mucoasei - refacerea tesutului dupa interventie.

Deviatia de sept am decis sa nu o fac acum pentru ca necesita putin mai multa refacere desi nu sunt speriata si sunt sigura ca mi-o voi face in urmatorii 2-3 ani.

In privinta Rinoreei se pare ca nu exista un tratament care sa fie dovedit ca a dat roade. Majoritatea oamenilor cu aceasta afectiune cam o duc pe picioare toata viata. Ceea ce mie mi-a fost recomandat este sa tin in frau dereglarile hormonale si sa imi controlez refluxul gastric.

Prin urmare, solutia propusa ar trebui sa fie un control ORL, Stoma si Gastro pentru diagnosticare, dar ceea ce este cel mai important este sa ne autocontrolam starile care influenteaza hormonii si sa avem o dieta corecta. Este cu bataie lunga, dar daca putem minimiza orice riscuri ale afectiunilor care pot evolua mai tarziu, eu sunt dispusa sa fac acest sacrificiu.

Sanatate tuturor si sper ca va ajuta experienta mea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • Un mic dispozitiv care elimină rapid respirația urât mirositoare
  • Combaterea respirației urât mirositoare
  • O combinație de bacterii este responsabilă pentru mirosul foarte urât al respirației
  •