Respiratie foarte grea, barbat 79 de ani

23-10-2014
cmoldovan
Nu este medic/terapeut
cmoldovan
Buna ziua. Tatal meu are 79 de ani, si mi s-a spus ca a intrat in fibrilatie de la ultima operatie de hernie inghinala, din aprilie 2014. Cam de atunci a inceput sa se auda respiratia grea si oboseste exagerat de repede. A fost tot timpul o persoana activa, statura supla, fara apa in corp, nu face febra. A avut operatie pe cord deschis in 2004 si i sa schimbat o valva. De doua saptamani am fost la cardiolog, a spus ca valva schimbata merge bine dar celelalte doua sunt infundate si baga sange la plamani. I-a dat tratament cu metoprolol si furosemid in plus fata de ce avea: trombostop, prestarium. Analizele la sange sunt bune, doar colesterolul relativ marit, pentru care ia acum si sortis. Dupa cateva zile cu metoprolol i sa parut ca e mai bine, dar acum respira foarte rau. Ce ar mai putea face?
Va multumesc.
2 comentarii
0
23-10-2014, ora 23:00
btenn94
Nu este medic/terapeut
btenn94
Buna cmoldovan,
Cred ca ar fi bine sa mergeti inapoi la cardiolog daca spuneti ca s-a simtit mai rau dupa ce a luat metoprololul, poate trebuie modificat doza (dar numai daca decide cardiologul); la doze prea mari, uneori metoprolol poate da efecte secundare ca oboseala si probleme respiratorii. Sa intrebati doctorul, daca ar fi de acord sa ia si Coenzima Q10 suplimentar, este vitamina antioxidant natural si se zice ca ajuta la simptomele de insuficienta cardiaca si in general ajuta sistemul cardiovascular. Dar tot asa, numai daca recomanda cardiologul si crede ca nu interactioneaza cu medicamentele. Numai bine si multa sanatate va doresc.
0
24-10-2014, ora 08:08
cmoldovan
Nu este medic/terapeut
cmoldovan
Va multumesc foarte mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •