Respiratia urat mirositoare!

29-04-2013
chrisqkd
Nu este medic/terapeut
chrisqkd
Buna seara,

De ceva vreme ma confrunt cu respiratia urat mirositoare. Guma de mestecat si/sau apa de gura nu mai dau de multa vreme randament. Am vizitat cabinetul stomatologic, mi-am pus dantura la punct, insa problema persista. Unde ma sfatuiti sa merg si ce analize sa fac?

Va multumesc!

P.S. Cu 6-7 luni in urma, am gasit pe internet un 'tratament naturist' impotriva halenei.
Era cam asa:
- se face 1-2 minute gargara cu o solutie formata din 2 parti apa plata, 1 parte apa oxigenata 3%;
- se clateste;
- se face 1-2 minute gargara cu o solutie din apa plata si bicarbonat de sodiu;
- se clateste;
In prima saptamana a avut efect si chiar eram surprins, totul revenise la normal. Dar in timpul celei de-a 2-a saptamani problema a revenit.
In urma acestei experiente, tind sa cred ca problema e la nivelul cavitatii bucale(cel mai probabil limba; este acoperita, mai ales in partea din spate cu o 'chestie' alba ), si nicidecum de-a lungul tubului digestiv.
4 comentarii
0
30-04-2013, ora 13:36
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Daca nu ai probleme dentare, iti poti face analiza sputei, adica mergi sa iti faca raclaj, asa afli daca ai candidoza sau altceva. Trebuie sa excluzi si problemele gastrice.
Si, mai ales, NU mai folosi apa de gura, este cea mai mare prostie si minciuna! Pe langa bacteriile rele, iti distruge si bacteriile bune si atunci chiar iti miroase respiratia. Renunta la acest obicei foarte daunator!
0
30-04-2013, ora 16:14
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Aceasta halena, fara o cauza locala este un semn clar ca ai nevoie de o cura de dezintoxicare a organismului. Iti recomand capsule Detoxifiant cu ganoderma, 3 pe zi, timp de o luna, apoi capsule Clorofila, 3 pe zi, timp de o luna. In paralel bea ceai Purificarea organismului, 3 cani pe zi. De mare folos este si mai multa atentie in alimentatie: renunta la sucurile sintetice indulcite si acidulate, la alimentele prajite, maioneza, mezeluri, dulciuri.
0
30-04-2013, ora 16:33
chrisqkd
Nu este medic/terapeut
chrisqkd
Am gasit pe internet un studiu realizat de specialisti, conform caruia, consumul iaurtului pe o perioada de 6 saptamani reduce cu pana 80% nivelul de bacterii din gura. As dori sa aflu opinia dumneavoastra in legatura cu acest studiu si daca ar fi ok sa combin cura de intoxicare recomandata cu suplimentarea dietei cu iaurt.

Va multumesc!
0
30-04-2013, ora 16:45
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
E bun pentru refacerea florei, combate intr-adevar candida, dar nu stiu daca poate fi atat de eficient precum se spune, mai ales daca halena este data de reflux esofagian sau alte cauze non-microbiene.
Si grija mare la iaurturi, multe au tot felul de adaosuri, au smantana, bifidus si alte prostii, etc. De preferat sa fie cat mai simplu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • Un mic dispozitiv care elimină rapid respirația urât mirositoare
  • Combaterea respirației urât mirositoare
  • O combinație de bacterii este responsabilă pentru mirosul foarte urât al respirației
  •