Renunţarea la vicii - de la vis la punere în aplicare

13-12-2010
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sunt multe persoane care se prezintă la medic pentru a primi ajutor în vederea renunţării la obiceiuri dăunătoare, precum fumatul, consumul de cafea, alcool sau dulciuri, consumul de medicamente sau droguri, sau alte tipuri de dependenţe nocive (de o persoană, de o ocupaţie, de un loc sau un obiect anume). Medicina naturală poate sprijini procesul de îndepărtare a unei dependenţe, tratând în primul rând simptomele de abstinenţă sau de sevraj care pot apare.
.
În cazul renunţării la fumat, vă recomand două preparate fitofarmaceutice care pot sprijini demersul personal, Antitabac plant şi varianta îmbunătăţită a acestuia (în formulare şi mod de administrare), Nicotan-spray atomizor antitabac (Laboratoarele Plantextrakt). Administrate înainte de a fuma, provoacă dezgustul de tutun (ţigara nu va mai avea aroma obişnuită) şi vă ajută în acest fel să reduceţi progresiv numărul de ţigări consumate.Pe de altă parte, îmbunătăţesc starea de sănătate, afectată de consumul de tutun. Reduc simptomele date de fumat, de tipul: astenie, tuse, tulburări de memorie, tulburări digestive, ameţeli, tulburări oculare, migrene.
.
Renunţarea la cafea poate fi extrem de dificilă, mai mult decât la fumat sau alcool, pentru că organismul se obişnuieşte cu "doza de energie" pe care i-o furnizează în fiecare dimineaţă această substanţă. Problema mare cu cafeaua este că demineralizează organismul, determină pierderi de calciu şi magneziu prin diureza mai accentuată şi prin eliminările mai intense de scaun. Aşa încât, mai ales la femei, se impune de multe ori o oprire a consumului de cafea. Preparatul Energotonic plus, o linguriţă în apă dimineaţa, poate fi o opţiune bună în vederea trecerii la un regim fără cafea.
.
În cazul renunţării la alcool, puteţi apela la Antialcool plant care produce dezgustul faţă de alcool si tratează tipurile de tulburări, mai ales neurologice şi nervoase care apar la alcoolici: tremurături, nervozitate, arsuri digestive etc. Este important de ştiut că produsul poate fi administrat şi "strecurat" în băutură sau în mâncare de către cei apropiaţi, atunci când persoana nu conştientizează importanţa renunţării la consumul de băuturi alcoolice.
.
Vă recomand şi macerate glicerinice (produse gemoterapice) care pot fi administrate în vederea drenajului (curăţeniei) unui organism intoxicat, indiferent de substanţa care a fost abuzată.
Pe primul loc este Extractul din mlădiţe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG= D1, un mare drenor digestiv şi hepatic, care reglează buna funcţionare a organismului. Schema de folosit, într-o "curăţenie generală a organismului" ar fi Extract din mlădiţe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG= D1, 3 ml în apă dimineaţa, asociat cu Extract din mlădiţe de Ienupăr- Juniperus communis MG= D1, 3 ml în apă, la prânz şi Extract din radicele de sScară-Secale cereale MG= D1, 3 ml în puţină apă, seara, zilnic, 2-3 luni. Această schemă are o acţiune de regenerare asupra funcţionalităţii hepatice.
.
Pentru tabagism, de elecţie este Extractul din mlădiţe de Lemn câinesc- Ligustrum vulgare MG= D1, indicat în special în faringita cronică granulomatoasă şi polipoza marilor fumători, 2 ml în apă de 3 ori pe zi, singur sau în combinaţie cu Extract din mlădiţe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG= D1, atunci când dependenţa este multiplă (cum se întâmplă în multe situaţii). Noul produs Plantextrakt, Nicotan, conţine în compoziţia sa şi Ligustrum vulgare MG= D1.
În perioadele de abstinenţă apare o afectare a stării generale, cu lipsă de putere, astenie, dificultăţi de concentrare şi somnolenţă accentuată (sau insomnie).
Sediphyt, un produs fitoterapic cu efect calmant şi sedativ, o linguriţă în apă, seara la culcare, pentru relaxare şi o mai bună calitate a somnului.
Organismul are nevoie de refacere într-o perioadă de abstinenţă. Cel mai bun moment de a începe oprirea unui obicei dăunător este ziua de lună nouă din fiecare lună (este marcată pe multe calendare ortodoxe). În acea zi, organismul resimte mai puţin oprirea unui obicei şi simptomele de abstinenţă sunt mai puţin intense.

_
Copyright - Dr. Sorina Soescu
_
5 comentarii
0
12-06-2011, ora 14:05
oana111
Nu este medic/terapeut
oana111
sigur are efect atialcool plant.tatal meu are probleme cu alcool grave.bea zilnic si nu lucreaza nimic. as vrea sa incerc acest produs dar maicamea este sceptica si cred k poate ii face rau.
0
12-06-2011, ora 23:55
Silencer
Nu este medic/terapeut
Silencer
Cum scapam de dependenta de calcator, jocuri video ? Atunci cand el, in special jocurile video sunt singuru mod de refugiu de ganduri... de probleme...
0
13-06-2011, ora 00:02
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Oana, dacă preparatul acela conţine alcool s-ar putea să nu dea rezultate. O rudă de-a mea, în lipsă de bani a golit în două zile trei sticle de 750 ml de tincturi.

Silencer, "cold turkey". Sau înlocuind viciul cu altul benefic: lectura.
0
30-06-2011, ora 05:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!
Stimată dră/dnă Oana111, produsul antialcool plant este special conceput pentru persoanele alcoolice care NU conştientizează faptul că îşi fac rău şi care nu vor să înţeleagă împortanţa renunţării la consumul de băuturi alcoolice. Plantele din compoziţia produsului - piperul lupului, ardeiul iute şi cârmâzul - calmează dorinţa de băuturi alcoolice, provocând dezgustul de acestea, atunci când se pun în băutură.
Practic, produsul poate fi administrat şi "strecurat" în băutură, persoanei alcoolice, de către cei apropiaţi.
Mod de administrare: 10 picături la un litru de vin, sau 20 de picături la 0, 5 l (500 ml) tărie, sau administrat ca atare: câte 5 picături în 100 ml apă şi se bea în înghiţituri mici, de trei ori pe zi (ultima formă de administrare, cea ca atare, nu prea este recomandată din cauza necooperării persoanei alcoolice).
Curele sunt de durată diferită, de la caz la caz!
----------*
Produsul NU prezintă reacţii adverse şi contraindicaţii datorită dozelor mici, la limita dintre fitoterapie şi homeopatie.
Consultaţi medicul!
_

În altă ordine de idei, ţinând cont că alcoolismul nu este numai o boală care se manifestă la nivel fizico-mentalo-psihic, adică la nivel de trup, gândire şi sentimente/emoţii, ci şi o boală care se răsfrânge şi asupra sufletului, afectând persoana alcoolică la nivel spiritual, vă recomand să-l ajutaţi pe tatăl dv. şi pe plan spiritual. Cum? Rugându-vă la DUMNEZEU pentru tatăl dv., cu credinţă şi răbdare, zilnic; spovedindu-vă dv. şi mama dv., corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie; mergând la Sfânta Biserică regulat şi trecându-l pe tatăl dv. în Sfinte Liturghii, Sfinte Masluri şi acatiste; făcând o sfeştanie în casă; într-o singură expresie, apropiindu-vă de Dumnezeu mai mult decât deja sunteţi, dacă sunteţi. Încercaţi să-l apropiaţi şi pe tatăl dv. de Dumnezeu!
De asemenea, foarte important, tot din punct de vedere spiritual, este să citiţi timp de 40 de zile Sfânta Evanghelie, din Biblie (prin Sfânta Evanghelie mă refer la cele 4 Evanghelii, după Matei, Marcu, Luca şi Ioan), cu binecuvântarea unui preot, a preotului dv. duhovnic, pentru binele tatălui dv.

(*modificat de administrator)
0
30-06-2011, ora 06:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!
Stimate drule/dle Silencer, dependenţa menţionată de către dv. se poate trata prin determinism psihic (voinţă) şi motivaţia de recăpătare a normalităţii, în cele mai fericite cazuri, pe lângă acestea adăugându-se şi tratament psihologic sau chiar psihiatric, în cele mai nefericite cazuri (teoretic, în unele cazuri este suficientă doar decizia spontană de a nu mai dori folosirea computerului şi de a nu mai dori "jucarea de jocuri" video, decizie pusă în practică, însă în alte cazuri se necesită intervenţie psihologico-psihiatrică profesională).
Descompunerea reţetei succesului în vindecarea dependenţei de computer şi jocuri video arată aşa: funcţia psihică caracterizată prin orientarea conştientă a omului spre realizarea unor scopuri şi prin efortul depus pentru atingerea lor - VOINŢA - este cea care influenţează, în proporţie de 80%, succesul deciziei de eliberare de orice fel de dependenţă, generalmente vorbind. Ea trebuie centrată şi calibrată pozitiv. Dependentul trebuie să-şi dorească cu adevărat să se vindece, din toată fiinţa, cu trup, inimă şi suflet, nu pe sfert sau jumătate (dacă dependentul va dori să se vindece de dependenţă doar datorită faptului că a conştientizat răul pe care şi-l face, însă va continua să tânjească după computer şi jocuri video, în mod însetat, ca să spun aşa, nu se va vindeca); MOTIVAŢIA secondează voinţa în proporţie de 10%, ea fiind mobilul care determină dependentul să efectueze o anumită acţiune care să-l determine să revină la normalitate, cu scopul nobil de a se vindeca (motivaţia este sau poate fi simplă sau complexă; întotdeauna trebuie să fie puternică şi cultivată în spiritul speranţei optimiste, nu pesimiste); MEDIUL DE VIAŢĂ, ultimul element din ecuaţie, tot în proporţie de 10%, are o importanţă crucială. Dependentul trebuie să-şi schimbe modul de viaţă din mediul de viaţă în care trăieşte, în principal trebuie să evite orice fel de ocazie în care şi-a putea exprima dependenţa (trebuie să nu mai aibă niciun joc video la îndemână, nici atât un computer); trebuie să evite sau să elimine ispitele!

Tratamentul psihologic personal se rezumă la ocuparea timpului cu diverse activităţi plăcute care au abilitatea să înlocuiască timpul folosit pentru satisfacerea dependenţei de computer şi jocuri video, adică, mai concret, dependentul trebuie să-şi ocupe timpul plimbându-se prin parc, vizionând un film, citind o carte, gătind ceva, făcând piaţa, practicând un sport, rugându-se la Dumnezeu, mergând la Biserică, la teatru etc., dar în niciun caz nu trebuie să se refugieze complet în ceva ce poate să-i creeze o nouă dependenţă nocivă, cum de altfel nu trebuie nici să-şi reactiveze o dependenţă veche tratată, dacă ea a existat vreodată.
Tratamentul psihologic profesional se rezumă la terapie cognitiv-comportamentală, uneori chiar şi la psihoterapie integrativă; în cazuri grave se recurge şi la tratament psihiatric specific!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Țigara electronică – o soluție pentru a renunța la fumat?
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Pachetele „vorbitoare” de țigări ar putea descuraja fumatul
  • Imaginile grafice de pe cutiile de țigări au impact asupra creierului
  • Renunțarea la fumat, bruscă sau graduală?
  • Faza luteală a menstruației poate ajuta femeile care doresc să renunțe la fumat
  • Cum să te lași de alcool - cele mai bune soluții
  • Cum pot foștii consumatori de alcool să depășească stigmatul social?
  •