Regimul alimentar pentru noi.. asupra sanatatii mentale

05-11-2012
florinmuresan
Nu este medic/terapeut
florinmuresan
Buna dragi mei;
De ce ne dorim sa cunoastem o salvare a suferintei noastre?Eu nu inteleg chestia asta, de ce nu de aduc la cunostiinte a tuturor bolnaviilor mintali ca exista sansa salvari.De ce credeti ca vrem sa vorbim de un regim alimentar unic care sa beneficieze asupra sanatati mintale, De ce credeti oare?
Va dau doar niste mici exemple;Uitativa la dantura maimutelor si la dantura lupului si imi spuneti care e carnivor.Si apoi imi spuneti care dantura dintre cele doua animale se aseamana omului.Si daca a-ti reusit sa va dati seama care dantura se aseamana mai mult omului, atunci si normal ve-ti sti ce hrana trebuie sa consume omul, uitativa si la ce hrana consuma maimuta.

Nu vreau sa intru in mari amanunte cu ce rol important au caloriile vitale la cei cu tulburari psihice.Aceste persoane cu problemi psihice au o mare problema cu caloriile ridicate, mari medici, mai multi din majoritatea lor, sustin ca e invers cantitatea de calorii vitale, ca nu au energia vitala.
Va sfatuiesc ;consumati hrana fara calorii, cum ar fi usor de obtinut si ieftin de procurate; legumele si semintele.Evitati zaharul(si tot ce e dulce, inclusiv fructele dulci sau mai putin sau mai mult dulce), sarea(sa nu adaugati sare la legume sau seminte, sarea mentine apa in organism, unde isi fac loc electrolizi biologici), si glutenul(se gaseste in grau, asa ca tot ce e preparat din grau nu e bun, se mai gasesc si in alte produse in alimente sau bauturi).

Puteti lua in seama si sa aplicati acest stil de hrana a maimutei, daca nu aveti dantura atat de tare pentru a sfarma semintele, folositi macinarea( pt.a le produce ca hrana moale), eu cred ca si fierberea ar fi o modalitate buna, doar ca reduce multe din calitatiile bune a semintei..Iar legumele sa fie de calorii negative, cat mai putine calorii ca atat mai bine.
Toti cei ce au in cunostiinta secretele alimentatie sunt bine primiti in topic. As ruga pe Domnul Daniel sa intre in topic pentru a dezbate subiectul si sa ne dea o mana de ajutor.
Eu cred ca in topicul acesta putem discuta liberi, fara a sa ne fie sterse comentariile cu privire la alimentatie.
De ce maimutele au canini?au canini pentru a sparge semintele, sau puteti lua informatii de pe internet, puteti scrie; Cu ce se hranesc maimutele.

In alta ordine de idei... mie imi plac semintele de in... date la rasnita de cafea... contin mai mult omega 3 decat pestele. Sunt pungulite la Kaufland cu asa ceva !!

Nucile de asemenea... chiar am citit despre asta zilele trecute. Nucile si semintele au un aport nutritiv extraordinar, insa au si un procent ridicat de grasimi ( cei drept sanatoase).
Asteptam dezbateri.
5 comentarii
0
05-11-2012, ora 17:16
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Domnule Florin Muresan... din cartile pe care le citesc eu despre nutritie pot spune ca daca esti sanatos... poti sa mananci la intervale mari lejer si mancaruri nesanatoase. Acestea au un aport extraordinar energetic.
0
05-11-2012, ora 18:25
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Sunt pungulite la Kaufland cu asa ceva !!
Multumiim ! :)
0
07-11-2012, ora 04:17
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Eu combin semintele de in cu seminte de floarea soarelui cu iaurt si banana!! Foarte nutritiv si santatos pentru sistemul digestiv.
0
08-11-2012, ora 10:14
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Cu unele abtineri referitoare la dezvoltarea unei teorii usor hilare cu animalutele, observ ca scrisul si fluenta au revenit in oarecare masura, si da, e bine sa mananci sanatos, Florin.In rest, nu uita si medicatia, care stabilizeaza si ea si are rolul ei.Cu bine!
0
12-11-2012, ora 15:32
florinmuresan
Nu este medic/terapeut
florinmuresan
Buna dragilor.

Sa luam mai in serios regimul alimentar doar pentru persoanelor bolnave, iar cele sanatoase daca doresc pot sa _si sacrifice anumite feluri de mancaruri.

Domnul Daniel, cunoscut si sub numele de Remus care este un mare Maestro a regimului alimentar, ar putea interveni pe topicul respectiv pentru dezbaterii.Sa vedem ce se ascunde in hrana noastra ceea de toate zilele si in hrana animala(maimute).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul