Regenerarea osoasa ghidata

06-02-2014
sausan
Nu este medic/terapeut
sausan
Buna ziua,

As dori sa stiu, va rog, daca exista vreo diferenta intre regenerarea osoasa ghidata verticala si orizontala si daca da, in ce consta aceasta diferenta. Am 26 de ani si o paradontoza destul de grava (am cateva pungi paradontale de inclusiv 8 mm). Mi s-a propus aceasta metoda pentru a incerca regenerarea osului, insa am crezut sincer ca este vorba de dintii din fata (uitandu-ma la panoramica se vede clar ca sunt afectati mai mult decat ceilalti, de fapt, sunt si singurii care se misca usor). Am descoperit insa ca interventia mi-a fost propusa pentru patru masele, ultima pentru fiecare arcada. Nu inteleg de ce nu mi s-a propus regenerarea in cazul dintilor din fata?? Cand am intrebat, am primit o explicatie lunga si complexa legata se regenerarea verticala/orizontala pe care am inteles-o doar partial. As mai avea apoi o ultima intrebare: am auzit ca acest tip de interventie nu reuseste mereu...Ce conditioneaza reusita procedurii? Varsta pacientului are vreo importanta? Va multumesc.
1 comentarii
0
16-04-2014, ora 00:58
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna ziua,
Diferenta intre cele doua tipuri de regenerare osoasa este, asa cum probabil banuiti, directia in care se doreste sa se depuna os. Cea verticala se aplica in general in cazul parodontitelor unde se doreste indepartarea tesutului afectat si inlocuirea acestuia, pe verticala, in lungul radacinii cu material osos. Cea orizontala o intalnim adesea in cazul implantelor acolo unde este nevoie de completat vestibular cu os.
Reusita acestor proceduri, intradevar, este conditionat printre altele de starea de sanatate generala a pacientului, de starea de sanatate orala, dar si de modul in care acesta urmareste instructiunile doctorului.
Trebuie sa stiti totusi ca aceste interventii au o rata mare de succes si ca daca nu sunt efectuate duc in cele din urma la pierderea dintelui/dintilor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul