Refacere tendon

09-01-2010
daydr3am3r
Nu este medic/terapeut
daydr3am3r
Buna ziua

Am si eu o problema mai ciudata. In anul 2001 am fost diagnosticat cu insuficienta renala cronica si inclus in programul de dializa. Exact inainte sa fiu inclus in program, cam cu aproximativ 2 saptamani am suferit o taietura la prima incheietura degetuui mic de la mana dreapta. De atunci nu imi pot misca a doua incheietura a degetului. Am fost la numerosi medici dar de fiecare data mi sa spus ca nu am nimic grav sau care pur si simplu nu au vrut sa ma consulte cand au auzit ca este vorba de degetul mic. Dupa ce am fost inclus in programul de dializa, medci la care am fost au refuzat sa ma consulte de teama eventualelor complicatii. In anul 2005 am facut transplant renal iar de atunci totul este bine, cu mici complcatii aparute pe parcurs, comlicatii care au necesitat tratament. Din cauza tratamentului, nu am putut face al tratament sau suferi o interventie chirurgicala. Problema este ca lucrez in domeniul IT iar degetul incepe sa devina o problema jenanta si deranjanta. Mi s-a spus ca este posibil sa am tendonul taiat. Problema este cu atat mai deranjanta datorita faptului ca taietura am suferit-oaccidental cand eram INTERNAT si cu toate acestea nimeni nu a facut nimic pe motiv ca este un MOFT.
Intrebarea mea este: dupa atata timp se mai poate face ceva? Daca este intradevar taiat tendonul este posibil repararea acestuia?
Va multumesc!
2 comentarii
0
09-01-2010, ora 19:55
ariel alexu
Nu este medic/terapeut
ariel alexu
tatalui meu i sa intamplat aceelasi lucru sa taiat la degetul mic si nusipoate indoii a 2 incheietura a lui !as vrea sami explicati daca de la degetul mic sa intamplat asa ceva si ce inseamna ceea ce aveti!va rog din suflet si iertatima ca nu stiu sa va raspund la intrebari
0
09-01-2010, ora 20:04
daydr3am3r
Nu este medic/terapeut
daydr3am3r
Dupa cum spuneam sunt cateva posibilitati. Ori tendonul setionat, ori nervul sectionat ori pur si simplu incheiatura a fost lezata.
Daca este tendonul se poate reface dar nu stiu daca dupa 9 ani se mai poate de aceea intreb. Nervul nu este, cel putin in cazul meu pentru ca pot simti cu degetul acela. Daca este lezata incheietura, cel putin asa mi-a zis un medic radiolog, se rezolva prin terapie. Mai multe nu stiu nici eu, de aceea ma aflu aici.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul