Recuperare postoperatorie a nervilor bratului sting | Forumul Medical ROmedic

Recuperare postoperatorie a nervilor bratului sting

07-07-2012
iur
Nu este medic/terapeut
iur
(3 saptamini dupa opertie) Din neatentie mi-am taiat bratul adinc cu sticla.Dupa operatiei medicii mi-au spus ca au fost taiati nervul median, ulnar si radial, precum si artera brahiala.La moment pot misca putin din degete si incheietura minii, dar nu-mi simt toate degetele, palma si unele regiuni ale antebratului.Stimate medic, spuneti-mi va rog care-i procedura de recuperare eficienta si rapida a nervilor ?pot sa misc macar putin din degete dimineta si seara, pentru ca imi e frica de atrofie?pot sa fac exercitii fizice moderate, de exemplu abdomenul?imi voi reface complet bratul, daca voi indeplini toate conditiile postoperatorii?
P.S. Mersi pentru consultatie.
3 comentarii
0
07-07-2012, ora 15:31
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
din moment ce puteti misca degetele si incheietura mainii este clar ca nu au fost taiate nervii in totalitate. daca ar fi fost taiate acesti 3 nervi toate miscarile de la cot in jos ar fi imposibile si ar fi amortita antebratul si mana in totalitate.
daca un nerv este taiat si suturat la acest nivel, chiar cu cea mai performanta terapie postoperatorie recuperarea dureaza 1-2 ani (nervul se regenereaza 1mm/zi aproximativ) si nu este niciodata 100%
daca a fost lezata artera brachiala acesta este o leziune extrem de grava sunteti norocos ca nu ati pierdut bratul.
in timpul operatiei cand s-a reconstruit artera si s-a facut ceva cu nervul/urile lezate s-a efectuat si o fasciotomie a antebratului? acesta este o taietura sinuasa pe fata palmara si una pe fata dorsala a antebratului pentru a face decompresia compartimentelor musculare? acesta este obligatorie la leziunile traumatice totale arteriele.
sutura nervului si mai ales a arteriei trebuie protejata (cateodata chiar si cu ghips daca pacientul nu este cooperativ), in primele 6 saptamani, deci nu aveti voie sa faceti miscari bruste si exercitii fizice cu umarul, bratul, antebratul. dupa acesta perioada urmeaza o perioada lunga de recuperare cu kinetoterapie, TENS, vit B complex, milgama luni de zile, poate chiar ani. cazul trebuie periodic revaluat neurologic daca recuperarea merge in ritm normal.
ce miscari puteti face cu degetele? care degete au pierdut simtul? care miscari puteti sa faceti cu incheietura mainii? care parti ale antebratului au pierdut simtul? aceste ar trebui evaluate de un chirurg specializat in chirurgia mainii sau de un neurolog si s-ar putea da seama ce a fost lezat exact.
trebuie sa aveti rapdare, aveti nevoie de foarte mult timp pentru recuperare
0
07-07-2012, ora 16:39
iur
Nu este medic/terapeut
iur
In timpul operatiei care a durat 5 ore se pare ca s-a efectuat si o fasciotomie a antebratului, pentru ca dupa operatie am realizat ca mai am si o cusatura mica la inceput de palma.Stimate doctor, spuneti-mi va rog daca este sau nu contraindicata odihna la mare, daca nu, atunci peste cit timp voi putea pleca?
P.S. Mersi anticipat.
0
07-07-2012, ora 19:10
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
odihna in sine nu este contraindicata, insa in primele 6 saptamani ar fi bine sa alegeti un loc unde, daca este nevoie de o reinterventie, acesta sa fie posibila. sansele complicatiilor sunt mai mari in primele 6 saptamani
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • OperaÈ›ia nu se închide - ghidul pacientului operat
  • Un nou scor prezice cu acurateÈ›e riscul de insuficiență hepatică postoperatorie
  • Umflătură după operaÈ›ie (umflăturile postoperatorii)
  • Un simplu test ocular poate identifica pacienÈ›ii la risc de disfuncÈ›ii cognitive postoperator
  •