Recuperare dupa operatie bilaterala la tendonul achilian

30-05-2013
JOANILA
Nu este medic/terapeut
JOANILA
Buna ziua, sotul meu a fost operat de ruptura la ambele tendoane achilene. Medicii care l-au operat au spus ca este primul caz de ruperea ambelor tendoane achiliene in acelasi timp. Mentionez ca acest lucru s-a intamplat in urma unui efort sporit ( probe sportive ). A fost operat in urma cu 6 saptamani, 2 saptamani a avut picioarele gipsate cu atele pana peste genunchi, apoi i s-au scos firele si s-au pus picioarele in gips (in echin ) pana la ghenunchi. Ni s-a spus ca trebuie sa stea inca 4 saptamani asa, pe urma se schimba gipsul si se pune talpa aproape de normal inca 4 saptamani, in total 10 saptamani in gips.Apoi sa inceapa recuperarea. Acum nu se poate sprijinii in picioare absolut deloc, se deplaseaza doar in carucior.. Intrebarea mea este daca acest parcurs de pana acum, cat si cel viitor este normal ? Si cum va incepe recuperare daca el nu se poate spijinii pe nici un picior ? Nu este periculos pentru tendoanele operate ? Cum se va incepe recuperarea ? Care vor fi punctele de sprijin ?
Multumesc!
3 comentarii
0
01-07-2013, ora 18:53
Kinetoterapeut Serban Dragos
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Cluj-Napoca
Kinetoterapeut Serban Dragos
Recuperarea consta in cea mai mare parte in kinetoterapie. Fizioterapia si masajul au un rol adjuvant.

Recuperarea in cazul sotului dumneavoastra incepe prin mobilizarea pasiva a tuturor articulatiilor membrelor inferioare (glezne, genunchi, solduri). Dupa ce amplitudinile articulare ale tuturor acestor articulatii se apropie de amplitudinile fiziologice, se incepe kinetoterapia activa. Aceasta consta in miscari cu ingreunare progresiva si au rolul de a creste forta musculara.

Abia cand forta musculara este de 40 Kg forta pe un picior (daca sotul dumneavoastra ar avea 80 Kg) se poate vorbi de inceperea reeducarii mersului.

Se continua cu cresterea fortei tuturor lanturilor musculare, pe urma cu reflexele, echilibrul, recuperarea schemelor motrice importante, recuperarea rezistentei la efort si pe urma poate reintra in competitii.

Durata totala poate ajunge la doua sau trei luni.
0
02-07-2013, ora 09:54
JOANILA
Nu este medic/terapeut
JOANILA
Va multumesc foarte mult !
0
23-03-2017, ora 21:05
Corneliul
Nu este medic/terapeut
Corneliul
Buna seara
Am intrat și eu in acest cerc al celor ce au suferit de ruptura a tendonului lui Achile
Am 4 săptămâni de când S-a întâmplat și am fost sfătuit de doctor sa m-a refac fără operație.
Întrebarea mea (deocamdată) este dacă cineva poate sa îmi spună când pot sa încep sa dorm fără acest boot/clăpar fără sa î-mi pun piciorul in pericol!
Precizez ca nu am și nici nu prea am avut dureri!
Mulțumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tendinita ahiliana (leziunea la tendonul lui Ahile) - primul ajutor
  •