Recuperare dupa operatie LIA - probleme flexie extensie

05-04-2012
sergiu1982
Nu este medic/terapeut
sergiu1982
Buna ziua,

In urma cu doua luni a fost operat de ruptura de ligament incrucisat(LIA). La 3 saptamani de la operatie am inceput recuperarea cu un kinetoterapeut. Problema este ca si acuma la doua luni de la operatie am probleme la flexie si extensia genunchiului (pot sa il indoi undeva pe la 80-85 de grade(la rece si la cald ajung aproape la 90) si cand il intind am undeva spre 5 cm intre genunchi si sol). Kinetoterapia o fac zilnic cu kinetoterapeutul dar imbunatirea intarzie sa apara. (In ultimul timp kinetoterapeutul a inceput sa traga/impinga si el de picior ca sa ma ajuta sa il indoi/intind). Intrebarea mea este cand trebuie sa incep sa ma ingrijorez ca nu pot sa il indoi si sa il intind, sau cand este momentul in care se zice asa cum ii acuma asa il ai toata viata? Aveti ceva sfaturi care sa ajute la imbunatirea flexiei/extensiei?
2 comentarii
0
05-04-2012, ora 13:58
bela13
Nu este medic/terapeut
bela13
Şi eu am fost operată la ambii genunchi, iar după o imobilizare de 6 săptămâni, era f. greu să fac extensii şi flexii,...cel mai mult m-a ajutat aparatul artromot, care te ajută puţin câte puţin în aceste mişcări...după o săptămână de recuperare cu acest aparat, am mers timp de o lună la bazin, unde mă plimbam prin apă şi executam mişcări pe care pe uscat nu le puteam realiza...apa a ajutat f.f.f.f mult. Şi un program cu mingea, pui o minge sub tălpi şi o plimbi încet în faţă şi spate...stând pe spate...mai vorbim...baftă!!! şi spor la exerciţii!!!!
0
13-05-2012, ora 01:10
ralukalexandra
Nu este medic/terapeut
ralukalexandra
pe mine bicicleta ma ajuta mult...eu am 3 luni de la operatie si indoi in jur de 100/110 grade...stiu ca trebuia sa indoi mai mult, insa nu am vrut sa fortez. Acum trebuie sa il fortez, sau ajung sa fac aderente si sa mi-l rupa doctorii..si u vreau asa ceva..asa ca mi/am dat seaua de la bicicleta cel mai jos posibil...si desi doare..la un moment dat durerea cedeaza...Nu uitati de ghiata dupa fiecare runda de exercitii si de contractii musculare si izometrii, chiar si atunci cand sunteti in pat, la calculator, scoala..etc.
Toate cele bune..si recuperare totala!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul