Recuperare L.I.A.

12-12-2015
lili.rohozneanu
Nu este medic/terapeut
lili.rohozneanu
Buna ziua!

In cazul unei interventii de refacere a ligamentului incrucisat anterior, recapatarea extensiei (nu a flexiei) se mai poate face dupa 6 luni de la operatie? Din cate am inteles aceasta se recapata in primele doua luni. De asemenea, care ar putea fi motivele pentru care aceasta extensie nu s-a capatat in ciuda faptului ca recuperarea s-a facut; mai mult flexia este redobandita complet desi, din cate am inteles, aceasta pune dificultati, nu extensia?
1 comentarii
0
09-01-2016, ora 19:45
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
Buna seara,
Cand am facut stagiul din SUA, la recuperare, mi s-a atras atentia ca cel mai greu de recuperat in cazul ligamentoplastiilor de genunchi este extensia ( in special ultimii 5 grade de extensie) si aceasta pentru ca pacientul are tendinta de a tine genunchiul in flexie.
Pentru a evita aceasta complicatie se pozitioneaza sub calcai o pernita (un prosop facut rulou, etc.) care sa oblige in felul acesta genunchiul sa stea suspendat si prin urmare drept.
Trebuie lucrat mult cu el.
Cu stima,
Dr. Mihai Gavrila chirurg umar si cot
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: