Raul de calatorie, tratat homeopatic!

14-02-2009
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Răul de călătorie se caracterizează printr-o stare generală de disconfort, greaţă, vărsături, cefalee, vertij, paloare, transpiraţii reci, simptome care dispar de obicei la scurt timp după încetarea mişcării. În timpul călătoriilor se vor evita mişcările capului, cititul, privitul la televizor. Nu se va consuma alcool şi nu se vor lua mese bogate înainte de călătorie. Există remedii homeopatice care administrate înainte sau în timpul călătoriei înlătură această simptomatologie. Puteţi alege remediul homeopatic care vi se potriveşte analizând modul în care se manifestă răul de călătorie la dvs.şi comparând cu tablourile remediilor homeopatice descrise în continuare.
Cocculus se administrează în caz de vertij însoţit de greţuri, migrene, declanşate de călătoria cu trenul sau vaporul. Persoana prezintă ameţeală puternică atunci când priveşte obiectele în mişcare sau când priveşte obiecte în timp ce se afla într-o maşină sau tren. Are impresia că el se deplasează în mijlocul obiectelor. Aceste simptome se agravează la cea mai mică mişcare, la schimbarea poziţiei. Este un remediu care acţionează la nivelul sistemului nervos central, fiecare persoană putând prezenta grade diferite de vertij.
Colchicum se administrează persoanelor care prezintă greaţă intensă însoţită de vărsături alimentare, mucoase sau bilioase declanşate de orice mişcare. Sunt persoane care au mare sensibilitate la mirosuri (mai ales de ouă sau peşte) care le provoacă greaţă, vomă, leşin.
Petroleum este un remediu specific răului de transport caracterizat prin vertij şi greţuri, vărsături bruşte şi violente. Persoana prezintă cefalee occipitală şi obstrucţie cronică a urechilor cu pierderea auzului. Simptomele se agravează la frig şi la inhalarea de fum şi substanţe petrochimice.
Borax se administrează în greţuri instalate brusc în timpul călătoriei cu avionul sau cu vaporul. Persoana are frică cumplită la mişcările descendente, la deplasarea în jos.
Tabacum este indicat în răul de mare, răul de transport care se ameliorează la aer rece, greţuri şi vărsături însoţite de paloare şi transpiraţii reci care se declanşează la cea mai mică mişcare. Persoana prezintă cefalee însoţită de o senzaţie accentuată de greaţă, senzaţie de leşin şi de gol în stomac. Greaţa se ameliorează la aer rece şi la dezvelirea abdomenului.
Aceste remedii homeopatice se administrează în diluţii joase (CH5, CH7 sau CH9) preventiv, cu 12 ore înainte de călătorie şi se repetă administrarea în momentul călătoriei.
Curativ, în timpul crizei se administrează diluţii înalte (CH30) care se repetă dupa o jumătate de oră.

Dr. Simona Bărnuţiu

copyright - www.postamedicala.ro
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.