Rana pe colul uterin

08-09-2011
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Buna ziua.
In urma unui consult mi s-a spus ca am o rana pe colul uterin, o parte din ea este vindecata.Testul babes papanicolau si examenul de secretie au iesit in regula.Doctorita mi-a prescris ovule cervugid(7 zile), le-am luat si a fost mai bine.Dupa un timp am simtit iar o jena in timpul actului sexual, am luat iar ovule fara prescriptie, dar mi-a fost bine. Intrebarea mea este daca ovulele pot avea reactii adverse daca sunt luate fara prescriptie?As mai vrea sa fac inca o cura de 7 zile, dar ma tem sa nu aiba reactii adverse. Va multumesc!
38 comentarii 12 Înainte ›
0
09-09-2011, ora 03:21
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Nu e bine sa iei atat de des ovule, este suficient cat ai luat pana acum, iti distrugi flora vaginala si dai in altele..mergi din nou la consult, sa vezi daca s-a cicatrizat rana..daca nu, va trebui cauterizata..
0
09-09-2011, ora 09:14
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Da si eu m-am gandit, multumesc pentru sfat
0
09-09-2011, ora 17:55
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ovulele cervucid contin cloramfenicol si hidrocortizon. Este foarte rau sa faci mai multe tratamente cu asa ceva. In primul rand, daca bacteriile tale sunt rezistente la cloramfenicol- care are si un potential toxic!!! Nici hidrocortizonul nu trebuie folosit decat foarte rar, in situatii de exceptie.
Vezi ca sunt ovule care contin - nifuratel si nistatin si altul - Neomicin sulfat si nistatin cauti si tu denumirea pe net.
Sunt mai grase, nu irita si merg bine si pe bacterii si pe fungi. si ajuta si la refacerea florei vaginale.
Cele pe care le-ai luat tu, iti mai irita si vaginul si ai spus ca ai o rana pe col.
Trebuie sa faci o analiza de secretie vaginala cu antibiograma ca sa vezi la ce antibiotic este sensibila bacteria.
Nu faci nimic fara antibiograma ca te tratezi degeaba si mai iti dezvolti si bacterii rezistente.
Analiza trebiue sa o faci dupa cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic (pastila ).
Dar, avand in vedere ca ovulele mai raman in vagin inca 2-3 zile pana se elimina complet, faci si tu dupa 14 zile ca sa nu iti iasa rezultatul fals negativ.
Pentru recoltare nu te speli in vagin si nu ai contact sexual cu 48 de ore inainte.
Mai urmareste si tu daca nu cumva te reinfectezi de la partener. Si el trebuie sa faca tratament, dar daca mai...ii fug ochii si prin alte parti... nu prea ai sansa si o sa te tot imbolnavesti.
0
09-09-2011, ora 19:15
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Pai ce analize sa mai faca, ca a facut si pap si secretia vaginala, si au iesit ok, Cervugidul i l-a dat pt rana probabil, sa se cicatrizeze, dar din cate stiu eu daca e rana mai maricica, nu se vindeca prin tratament, ci numai prin cauterizare, acum depinde de fiecare..
0
09-09-2011, ora 21:20
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Da cervugid mi l-a dat pentru rana pe col.Doctorita a spus ca nu este mare si o parte din ea vindecata, am facut si colposcopie. O sa mai merg la un consult sa vad in ce stare e rana. Secretiile sunt normale, singurele probleme care apar sunt in timpul contactului sexual, simt ca niste arsuri. Multumesc pentru sfaturi!
0
09-09-2011, ora 23:01
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ce-ar fi daca te-ar consulta alt doctor? Asa, ca o a doua opinie.
Esti sigura de rana aia pe col? De multe ori s-a intamplat ca de fapt sa nu fie...nu vreau sa spun mai mult.
Este o mare diferenta intre o rana pe col si un vagin iritat de o infectie ne tratata cum trebuie, asa cum probabil ai tu de simti arsurile alea.
Senzatia de arsura o poti avea de la ovulele care au uscat prea mult mucoasa vaginala (au ingrediente toxice) sau de la o infectie bacteriana sau fungica. In amandoua cazurile inseamna ca ovulele nu au functionat.
Fa-ti secretia vaginala cu antibiogra - unde cred ca o sa-ti iasa ceva. Daca ies fungi, tot cu ovule te tratezi dar mai trebuie sa iei si niste pastile antifungice. Cand mor prea multe bacterii, fungii se inmultesc.
De aceea, in general, ovulele contin un agent un antibacterian si un antifungic - pentru a tine un echilibru intre fungi si bacterii care se gasesc in mod obisnuit in vagin si alcatuiesc flora vaginala
Poate sa fie streptococ grup B sau D, e-coli sau enterococ. Daca nu este o alta boala cu transmitere sexuala, astea sunt infectiile care se fac de obicei si nu trec cu un tratament sub 10 zile cu antibiotic + ovule
Desii unii doctori vor sa dea un tratament asa zis "mai usor" asta nu face decat rau, deoarece asa se inmultesc bacteriile rezistente si o sa ajungi sa nu te mai poti trata decat injectabil.
Multe bacterii sunt rezistente la cloramfenicol.
Ti-a dat doctorita sa faci mai intai o secretie cu antibiograma ?
In afara de cervucid mai exista macmiror, polygynax, ma intelegi? medicamente mai evoluate.
Mai ales ca aveai o rana pe col - daca chiar asa o fi - trebuia sa afle ce bacterii sunt acolo si cu ce antibiotic se trateaza, nu cu explicatii de genul "sa incercam cu asta si mai vedem".vedem cine? este corpul tau!
Dar cred totusi ca ma zbat degeaba : (((
Faci cum crezi. Sper sa te vindeci, sanatate multa!
0
10-09-2011, ora 00:45
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Tema, de ce tot insisiti cu analiza la secretia vaginala, nu vezi ca le-a facut si sunt ok?Ce antibiograma sa faca, daca nu i-a iesit nici o infectie, doar de dragul de a cheltui bani sau ce?Nu are nimic la secretie, arsurile posibil ca s-a iritat mucoasa de la ovule sau posibil si rana sa-i dea senzatia asta..daca i s-a dereglat flora, poate sa foloseasca ovule pt refacere, gen gyniel, viviflor, gynophilus..
0
10-09-2011, ora 16:55
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Da as vrea sa cer si parerea altui medic sa vad ce o sa-mi spuna. Doctorita la care am fost nu mi-a zis nimic de aceasta analiza a secretiei cu antibiograma. In Bucuresti ati putea sa-mi recomandati o doctorita ginecolog buna? Ultima oara fost la clinica Victor Babes, la domna doctor Claudia Stefanescu, dumneai ei mi'a zis de rana. Va multumesc mult pentru sfaturi. Vreau sa'mi rezolv cat mai repede problema
0
10-09-2011, ora 17:01
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Si cu preturi destul de rezonabile, la clinica Victor Babes am cheltuit destul de mult si nu mi'am rezolvat problema
0
11-09-2011, ora 17:15
tema
Nu este medic/terapeut
tema
La doctorita asta am fost si eu o data si mi-a zis sa ma intorc la ea daca imi rezolv constipatia... asta dupa ce am platit consultatia. Nici macar nu eram constipata!
0
11-09-2011, ora 17:27
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Este o problema cu doctorii ginecologi.Mi"ati putea recomanda o doctorita la care ati fost si sunteti multumita?
0
11-09-2011, ora 18:54
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Stiam o dodtorita dar...in timp s-a schimbat... a inceput sa prescrie acelasi tratament pe banda rulanta la oricine, nici nu este atenta ce scrie daca vine cineva cu antibiograma.
Este buna ca doctorita dar poate si-a pierdut interesul..
Ce sa zic, eu, daca as avea nevoie, as merge la Dr Chirita Aliona tot de la Babes - sper sa nu se blazeze si ea, sau as incerca la regina maria - fost euroclinic la Dr. Cotarcea Gabriela Pompilia. Am auzit ca a tratat pe cineva si a fost bine.
Pe cea din urma nu o cunosc, doar am auzit de ea.
Inca ceva, daca mergi la specialisti in de toate - eco, colposcopie etc. precis te alegi si cu tot felul de trimiteri catre alte investigatii. Asa, sa fie si sa dai bani.
Fa-ti tu analiza de secretie vaginala cu antibiograma la un laborator, intreaba asistenta care recolteaza sa iti spuna daca vede o rana pe col.
Intai sa iti iasa rezultatul si sa stii ce faci. Apoi mergi la consult.
Daca iti iese o infectie - bacteriana su fungica, nu are rost sa mai faci un alt consult acum pentru ca, nu o sa vada decat tot o iritatie si zice iar ca ai rana pe col si tot trebuie sa te tratezi. Deci, de ce sa tot umble lumea in vaginul tau, te mai si irita.
Asa ca, faci tratamentul, astepti sa treaca cel putin 12 zile si apoi mergi la consult sa vezi daca mai este rana acolo. Poate sa treaca si cu un tratament daca este eficient facut.
Dar daca asistenta de la laborator zice ca nu este rana si doar iritat, sa stii ca ea nu are nici un interes sa minta... cum au altii si are si destula experienta.
Astfel ai si mai multe opinii.
Treaba cu - s-a dereglat flora- asta se poate intr-un singur fel : ori sunt mai multe bacterii si unele devin patogene, ori sunt mai multi fungi.
Deci, oricum ar fi, este o infectie nu trece oricum Daca simti usturime vaginala, este sigur ceva, posibil si fungi si o bacterie patogena.
In vagin poate fi e-coli, streptococ grup B sau enterococ ( care este tot un streptococ grup D)
Infectia cu asa ceva nu trece fara un tratament tintit cu antibiotice la care bacteria este sensibila si cu ovule
macmiror sau polygynax, in functie de bacterie. Prefer aceste ovule ca nu irita si nu capata rezistenta bacteriile la tratament.
Deasemenea nu trece cu tratament sub 10 zile, iar antibioticele luate fix la aceeasi ora.
O intarziere de 15 minute poate face bacteria sa devina rezistenta.
Pentru prevenirea reinfectarii... este altceva. In caz de micoza si partenerul trebuie tratat. lenjeria dezinfectata, calcata, pantalonii deasemenea, lenjeria intima fiarta.
De aceea se scapa asa de greu de micoze, lumea nu stie in general aceste detalii sau nu le respecta.
Si nu trebuie mancate dulciuri si paine multa Painea trebuie uscata in cuptor dar nu prajita.
Oricum si organismul odata scapat de boala se reface singur dar trebuie ajutat putin.
0
11-09-2011, ora 19:38
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Alexai, cauta pe google articolul - Rănile pe col, risc de cancer jurnalul national - este primul care o sa ti apara.
Citeste acolo ca rana pe col nu doare, vezi de ce apare si ca, asa cum am spus eu, intai se trateaza infectia ca poate se vindeca si rana totodata, apoi faci alte investigatii.
Deasemenea, rana poate fi produsa tocmai de fungi sau bacterii, daca nu este tratata eficient si se cronicizeaza infectia vaginala.
Deci ce te doare pe tine este de la ceva infectie in vagin, colul nu doare.
0
11-09-2011, ora 20:55
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu te grabi sa faci tratament cu ovule care contin estrogeni.
Uita-te pe net care pot fi acelea, sunt doar 2 sau 3 ca sa stii dinainte si sa nu vezi ca ai dat banii degeaba pe consultatie.
Intrebi dinainte ce ar vrea sa iti prescrie si ii spui sa nu fie cu estrogeni si nici ovulele pe care le-ai folosit deja.
Alte ovule deasemenea care nu sunt grase, sunt ca niste bucatele de creta!!! o sa te irite asa tare ca nici nu o sa le mai poti introduce dupa primele zile.
Intreaba doctorita de cele doua ovule de care am vorbit, pe care din ele le-ar recomanda.
0
11-09-2011, ora 22:37
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi.O sa merg cum ati zis mai intai sa fac o analiza de secretie vaginala cu antibiograma la un laborator, iar in urma rezultatului voi vedea ce voi face.Sper sa aflu diagnosticul real pentru a face tratamentul corect. Aceasta analiza se face la majoritatea laboratoarelor sau sunt doar cateva specializate?
0
12-09-2011, ora 12:38
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Problema este mai importanta cu recoltarea, nu toate laboratoarele au asistente atente si delicate.
La Babes este ok si dau si antibiograma.
Intai se plateste analiza 30 lei si daca este ceva se da si pe antibiograma alti 30
Ar mai fi la gara, B-dul Dinicu Golescu nr 23 - 25, se numeste Biochem Diagnostic. Si acolo e bine si dau antibiograma.
Ar fi bine deasemenea sa ceri si - cultura pentru streptococ grup B -
asta nu iese daca se face cultura obisnuita ci trebuie facuta o cultura separat, pe un alt suport si daca ai asa ceva.
Daca sunt si fungi, oricum pvulele au si antifungic si discuti si tu cu doctorita daca sa iti dea diflucan sau nizoral tablete. Diflucanul se ia doar de doua ori, parca una si apoi alta dupa o saptamana... doctorul stabileste asta si gramajul, iar nizoralul 10 zile - intrebi si tu.
Daca incepe cu clotrimazol, metronidazol.si alte chestii.. intelegi, astea cam usuca si dau si reactii alergice...
Eventual ai putea sa ceri si antifungigrama. Daca nu ies fungi, nu platesti nimic in plus.
La biochem, analizele se platesc inainte si au antibiograma inclusa. Este mai ieftin decat dincolo.
Deci cere asa
secretie vaginala cultura si antibiograma ( daca vrei ceri si antifungigrama) + cultura streptococ grup B
0
12-09-2011, ora 12:51
tema
Nu este medic/terapeut
tema
sa te pregatesti cum am spus mai sus, nu te speli in vagin si nu ai contact sexual cu cel putin 2 zile inainte si sa nu fi facut tratament de cel putin 10-12 zile cu antibiotic sau ovule. Altfel iti iese rezultatul fals negativ.
nu uita sa vorbesti cu asistenta sa se uite daca este intr-adevar rana pe col sau doar iritatie - posibil de la bacteriile de acolo si ovulele iritante folosite. Iar daca este rana, sa iti spuna cam cum este.
Rana, daca este, oricum se poate vindeca cu ovule si mai lupta si corpul daca nu mai sunt bacterii patogene pe acolo.
Sa nu cumva sa te grabesti cu cauterizarea. Daca ai citit articolul pe care ti l-am indicat, ai vazut ca asta este ultima varianta.
0
12-09-2011, ora 13:03
tema
Nu este medic/terapeut
tema
la biochem poti sa afli rezultatul pe pagina lor, prin internet, ca sa nu mai te deplasezi pana acolo.
La - logare pacienti- introduci codul numeric personal si o sa iti de a de acolo si un cod al buletinului de analiza.
Am uitat sa scriu sa ceri si antibiograma la streptococ : - cultura streptococ grup B cu antibiograma
Asta este o analiza mai noua, nu se facea pana de curand.
Este foarte important sa depistezi streptococul asta ca face mult rau, da reactii urate in timp.
0
12-09-2011, ora 13:54
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Am inteles, o sa merg sa fac analize, din pacate nu pot ajunge imediat, sunt plecata, voi merge la inceputul lunii octombrie. Va voi spune cum mi-au iesit rezultatele. Inca o data va multumesc pentru sfaturi, m-ati ajutat mult, eram dezorientata.
0
12-09-2011, ora 14:22
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Sa retii ca, investigatiile nu trebuie facute atata timp cat se banuieste o infectie - chiar daca nu sunt scurgeri sau alte manifestari. Intai se rezolva cu bacteriile de acolo.
Vad ca ai facut papanicolau - asta trebuia facut pe un vagin curat. Daca doctorita ti-a dat cervucid inseamna ca era ceva acolo dar daca nu ai avut antibiograma inseamna a a facut doar coloratia Gram si ti-a dat o insiruire de bacterii gram negative si gram pozitive. Nu ajuta cu nimic asta, nu stii daca bacteriile sunt bune sau nu si mai ales nu stii cu ce sa te tratezi.
Daca a zis ca nu e nimic, de ce ti-a dat cervucid. Pentru rana?...Pai rana cine o face??? apare asa singurica?
Vezi, de asta iti spuneam sa mergi in doua locuri separate, nu doctorul recolteaza si tot el trateaza...Daca se insala cumva? asa cum de multe ori s-a intamplat si chiar grav?
Nu te baza niciodata pe o singura parere, indiferent de la cine este. Cand trebuie sa iei o decizie, mai ales in privinta sanatatii, trebuie sa ai mai multe variante si sa stii ce posibilitati sunt la dispozitie si mai ales ce sa eviti. Multi oameni au interese...intelegi?
Cervucidul contine cloramfenicol metronidazol si nistatin deci, daca te-ai simtit bine dupa asta, inseamna ca este ceva dar ovulele astea irita. sau ai alergie la o substanta continut de ele. Nu iti trece daca nu iei si pastile.
Iti spun asta ca sa stii pe viitor, sa nu mai faci investigatii cat timp ai o infectie ca iti bagi mai adanc bacteriile alea.
Iar pe un fond inflamator, celulele gasite pe acolo pot fi interpretate intr-un mod gresit pentru ca sunt celule deteriorate.
0
12-09-2011, ora 23:21
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Da mi'a explicat ca rana poate proveni din mai multe motive, printre care si infectiile.Am fost putin dezamagita ca mi'a dat doar ovulele intr'adevar fara sa mai analizeze din ce cauze clar ar proveni, sa mai faca investigatii.
Dupa ce am luat ovulele m'am simtit foarte bine, dar dupa un timp am avut iar probleme.

Scurgerile vaginale sunt normale, singurele probleme sunt arsurile pe care le simt cateodata in timpul actului sexual. O sa fac acele analize, voi vedea rezultatele si ma gandeam pentru interpretare daca este nevoie sa merg la dna doctor Cotarcea Gabriela Pompilia, am vazut'o si la televizor de mai multe ori, mi"ati recomandat'o si dvs. Sper sa fie totul bine.
0
12-09-2011, ora 23:36
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
M-am uitat pe site'ul laboratorului Biochem si nu am gasit analiza culturii streptococului grupa B.Am citit ca aceasta analiza se face preponderent femeilor insarcinate, se poate face si celorlalte?
0
13-09-2011, ora 00:20
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Da, se face dar la gravide este mai important si au inceput sa faca o campanie pentru asta.
La medicover si la austromed se face sigur dar, la cel de al doilea...recoltarea se face cam brutal...
La medicover, nu stiu, dar fac analiza
Eventual da un telefon la biochem si intreaba. Se numesc asa analizele pe site-ul austromed :
- Secretie vaginala: cultura pentru streptococ grup B
- Secretie vaginala: cultura (incl. antibiograma)
0
13-09-2011, ora 11:24
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Da o sa sun la biochem sa intreb daca fac analiza.Multumesc!
0
16-09-2011, ora 16:15
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Pana la urma mi'am facut analiza de secretie vaginala in braila, dar nu se facea cu antibiograma.Rezultatele mi le'a dat in aceeasi zi, ceea ce m'a surprins pana acum mi le dadea in 3-5 zile.Mi'a iesit trichomonas prezent, data trecuta cand am facut a iesit absent. Am zis cel mai bine sa merg la doamna doctor Gabriela Pompilia Cotarcea sa fac consult sa vad ce imi zice dumneai si dupa mai fac alte analize daca e nevoie. Nu stiu cum am luat aceasta infectie, nu am avut decat un partener si el la fel o partenera, pe mine. Ma gandesc si la posibilitatea ca analizele sa fie gresite? Ce ma sfatuiti sa fac?
0
16-09-2011, ora 16:53
tema
Nu este medic/terapeut
tema
In primul rand sa nu faci papanicolau cat timp ai infectie, sa ii spui asta doamnei doctor cand mergi la control.
La microscop se poate vedea imediat parazitul si poate sa iti dea rezultatul simplu in aceeasi zi. Doar daca se face cultura pentru antibiograma dureaza 3-5 zile.
Tratamentul probabil ca va fi cu metronidazol pastile - vezi ca exista si sub denumirea de Flagil- astea sunt mai bine suportate, nu dau asa efecte adverse rele.
Pentru ovule, intreaba doctorul daca sa iei macmiror, astea contin nifuratel cu proprietati antitricomonazice. Ovulul asta merge si pe alte eventuale bacterii sau fungi si nu usuca mucoasa. Celelalte usuca si nu cred ca ar fi indicate in cazul tau ca esti deja iritata.
Vezi ca si partenerul trebuie sa faca tratament cu pastile neaparat,
Eu... sa stii ca nu bag mana in foc pentru nimeni. Eventual...poate te-ai asezat pe un wc public...
Fa-ti intai tratamentul asta. Mi se pare ca a doua consultatie este gratuita. Asa ca, dupa ce trec 14 zile de la ultimul ovul
( cele 12), faci o secretie cu antibiograma ca sa vezi ce a mai ramas sau daca cumva nu a trecut.
Deasemenea intreaba pe cea care iti recolteaza sa se uite cu atentie daca mai ai rana acolo.
0
16-09-2011, ora 17:01
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Nu stiu daca sa mai fac inca o analiza cu antibiograma inainte de a merge la consultatie sau sa merg cu aceasta analiza.As vrea sa merg la dumneaiei sa'mi dea tratament, nu sa ma puna sa fac alte analize si sa platesc iar consultatia.Care este diferenta intre control si consultatie? Multumesc pentru raspuns
0
16-09-2011, ora 17:26
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Pentru tricomonas nu este nevoie de antibiograma decat daca o sa vezi ca nu iti trece.
Dar daca faci 10 zile fara intrerupere si iei pastilele fix la aceeasi ora + cele 12 ovule, nu cred ca o sa fie probleme. Daca incerci cu altceva, nu stiu.
M-am uitat la preturi si am vazut ca si controlul costa jumatate din prima consultatie...Prima 100, a doua 50.
Ma gandesc ca, doar pentru tricomonas ti-ar putea prescrie medicul de familie tratamentul, ca este un tratament simplu.
Intreaba si tu daca poate sa iti prescrie 2 cutii Flagil pentru 10 zile si o cutie de macmiror Asa ai scapa mai repede. Vezi ca pastilele trebuie luate fix la 12 ore, sa nu intarzii ca nu trece altfel. Iti pui mobilul sa sune.
Poate il poti intreba telefonic pe doctor ca sa stii ce faci si unde sa mergi mai intai.
Vezi ca se mai obisnuieste sa se recomande o doza unica (soc) de flagil- luand mai multe comprimate odata.
Multe femei s-au plans ca le-a fost foarte rau, asta afecteaza mult ficatul. Unii specialisti spun ca tot tratamentul de 10 zile este mai eficient si mai usor de suportata.
Mi se pare ca se poate merge cu trimitere acolo.
Gaseste numarul de pe site al doamnei doctor si intreaba.
0
16-09-2011, ora 17:35
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mergi totusi sa te vada doamna doctor, chiar daca costa mai mult, avand in vedere ca este posibil sa ai si rana aceea.
0
16-09-2011, ora 17:53
Alexai
Nu este medic/terapeut
Alexai
Da am mai gasit pareri bune si de domna doctor Maria Georgescu de la clinica Syromed Plus. Ati auzit ceva despre dansa?
Adaugă un comentariu / răspuns
38 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: