Rana pe col.. am nevoie de sfaturi!

09-09-2010
andradax
Nu este medic/terapeut
andradax
Buna ziua.Am fost la doctor si mi-a gasit o rana pe col, am facut colposcopie si mi-a spus ca e din nastere.Papanicolaul a iesit 2 si doctora a recomandat totusi sa facem o genotipare HPV ca sa vada daca am vreo radacina sau ceva.Mi-a recomandat de aseamenea ca dupa ciclu sa vin pentru o ecografie.
Mi-a dat tratament pentru rana antibiotic si niste supozitoare si a zis ca daca nu se vindeca trebuie sa fac cauterizare.
Am fost la Doctora COtarcea din Craiova...daca o cunoaste cineva
E necesara cauterizarea?Nu pot sa fac altceva?SI doare cauterizare?Ce repercursiuni poate sa lase?
MUltumesc anticipat tuturor
5 comentarii
0
10-09-2010, ora 15:20
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Fa-ti si genotiparea HPV. Ia ce ti-a recomandat medicul, dar pana la cauterizare, daca este cazul, intreba, poti face trei cure (trei cutii x 12 ovule) cu ovule Cervigid, cu pauza de sapte zile intre ele. La fel, exista alternative naturiste care te pot scapa de rana. Sanatate!
0
11-09-2010, ora 07:15
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Alea nu sunt supozitoare, sunt ovule.pentru a favoriza vindecarea ranii de pe colul uterin eu ii recomand ca sa-ti cumperi de la farmacie si o crema Actovegin...inainte de a introduce ovulul, pune putin din aceasta crema pe el apoi il plasezi cat mai adanc in vagin. te abtii de la relatii sexuale pe perioada terapiei. Dupa tratament, daca la control de constata ca inca nu e vindecata acea rana, e bine sa o cauterizezi caci in timp, se poate transforma intr-o zona cu risc cancerigen.
0
10-10-2010, ora 12:31
elena21
Nu este medic/terapeut
elena21
Buna ziua, am o problema.Am fost la ginecolog si mi-a spus ca am o rana pe col si mi-a dat tratament cu cervucid ovule si "toxicilina"un comprimat la 12 ore(m-am uitat pe net si nu am gasit nimik despre "toxicilina", sa fi gresit denumirea medicamentului, sa fie vorba despre "doxicilina"?).
0
10-10-2010, ora 16:09
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu exista toxicilina, probabil este doxicilina, dar nu-ti face probleme, farmacistul stie sigur ce scrie pe reteta.
0
14-10-2010, ora 09:28
elena21
Nu este medic/terapeut
elena21
Buna ziua,
Mai am o intrebare, este vreo problema(se poate intampla ceva?) daca iau doxiciclina, iar la catva timp anticonceptionalele(microgynon)?Pentru ca doctorul a zis sa iau anticonceptionalele din prima zi de menstra, dar eu am inceput si tratamentul cu doxiciclina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: