Radiografia dentara si sarcina

17-07-2013
mirelaaprilie
Nu este medic/terapeut
mirelaaprilie
Buna ziua am o intrebare. Am avut niste neplaceri mai mari cu dintii (infectie urata), cu toate ca am mers periodic.. in fine. A trebuit sa fac o radiografie panoramica si nu numai (si ceva detalii pe un anume dinte). Intrebarea mea este, daca in luna viitoare se poate intampla sa raman insarcinata (pentru ca restul analizelor sunt in regula), este vreo problema? nu zic acum ca se poate sa imi iasa din prima sarcina, pentru ca stiu ca uneori poate dura ceva timp (am 29 de ani), dar as vrea sa stiu daca este problema de vreun fel.
stiu, o sa imi spuneti ca trebuie planificat foarte bine un copil, si credeti ma am planificat foarte mult, dar in urma cu ceva timp m-am imbolnavit amigdalita purulenta - tratament, amanare sarcina. pneumonie- tratament. si tot asa. cred ca tot restul vietii pot aparea motive de amanare si nici asa planificat poate sa nu iasa perfect...
1 comentarii
0
28-08-2013, ora 12:14
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Fara radiografii intre saptamanile 2-15 de sarcina. Precautia este absolut necesara avand in vedere ca dezvoltarea fatului poate fi afectata incepand cu saptamana a 2-a de sarcina, daca mama este expusa acestor raze, creste riscul malformatiilor fetale. Se vor face investigatii imagistice doar daca este absolut necesar, analizand atent raportul beneficiu - risc.


La intrebarea "daca in luna viitoare se poate intampla sa raman insarcinata (pentru ca restul analizelor sunt in regula), este vreo problema?", raspunsul este ca se pot face investigatii imagistice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul