Radacina ramansa dupa extractie este o problema?

02-12-2010
stoica_sf
Nu este medic/terapeut
stoica_sf
Buna ziua,
Acum 2 zile am scos maseaua de minte stanja jos, maseaua era cariata si nu s-a putut salva, oricum nu se putea lucra pt. ca era intr-o pozitie foarte incomoda. Am facut o radiografie. Extractia a durat cu tot cu anestezie aprox 1.1/2 ore, dar dupa extractie dr. a zis ca a ramas o "bila" din radacina. Au incercat 2 dr. sa o scoata dar pt. ca nu aveau vizibilitate buna nu au reusit. Mi-au facut o a doua radiografie. Pe radiografie nu se vedea aceasta radacina!? Au luat hotararea ca aceasta radacina sa ramana acolo pt ca nu o sa fie nici o problema. Mi-au pus un dezinfectant puternic (nu stiu numele pt ca eram foarte amortit si chiar imi cer scuze daca nu pot sa dau termeni medicali) si un fel de sarma (ca o "scoaba") sa se "sudeze"!? sau ceva de genul acesta. M-au chemat pt. control peste 4 zile. Acum dupa 2 zile maseaua nu m-a durut, nu s-a umflat - pare totul ok, am luat un ketonal dupa extractie si unul a doua zi. Credeti ca voi avea probleme cu aceasta radacina, sau trebuie obligatoriu sa merg la un chirurg sa o scot? In "popor" se supe ca daca ramane o radacina acolo organismul o ve respinde singur in viitor, dar de ce mi-a "sudat-o"? Sper sa-mi raspundeti. Va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
02-12-2010, ora 09:39
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
De regula sunt ceva sanse sa iasa singura, daca este un rest mic de radacina, dar nu intotdeauna. De ce nu apelati la un chirurg maxilo-facial sa o scoata?
0
03-12-2010, ora 10:18
stoica_sf
Nu este medic/terapeut
stoica_sf
De ce?... buna intrebare, imi este foarte frica...in plus, Dr. care mi-a scos maseaua a zis ca nu este nici o problema daca ramane acolo. Este adevarat? sau a zis asa sa scape de mine?
A doua intrebare ar fi: daca nu merg acum se poate extrage si mai tarziu?
Va multumesc.
0
04-12-2010, ora 10:54
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
"Nu este nici o problema" este discutabil. Am intalnit multe situatii in care se lasau resturi radiculare in urma unor extractii nereusite si uneori, intr-adevar, restul se elimina, dar repet depinde de dimensiunea restului, de densitatea osului, si in plus daca radacina respectiva are puroi, acesta se poate acutiza. Deci, parerea mea este ca, orice lucru trebuie dus la bun sfarsit, nu trebuie sa ne bazam ca acel rest se va elimina singur, iar pt un chirurg nu va fi o problema sa-l extraga.Extractia se poate face oricand
0
06-12-2010, ora 07:59
stoica_sf
Nu este medic/terapeut
stoica_sf
Multumesc mult pt. raspuns. O sa merg sa-l extrag dar dupa sarbatorile de iarna. Nu stiu daca fac bine sau nu dar momentan nu sunt pregatit sufleteste. Cu stima.
0
06-04-2011, ora 16:12
gaby_b
Nu este medic/terapeut
gaby_b
Buna ziua,

Acum 2 saptamani si jumatate am facut o extractie de canin. Problema este ca simt un lichid galbui cu miros urat care curge de la locul extractiei. Nu ma doare, nu este umflat, este normal sau este posibil sa fie puroi? Acum cateva zile am fost la control si m-a asigurat ca este totul bine, dar se vindeca mai greu decat ar trebui. De asemenea, locul extractiei este rosu. Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  • Frica de radiații – impactul psihologic al investigațiilor radiologice asupra pacienților
  •