Radacina fracturata + chist

23-07-2015
alinpetcu
Nu este medic/terapeut
alinpetcu
Buna ziua, in urma cu 12 ani mi-am fracturat incisivul central stang si cel lateral stang, au urmat nenumarate plombe ce nu tineau la 3 ani dupa m-am operat si de un chist gigant 23 ce se intindea de sub globul ocular pana la canin si deasupra celor doi dinti fracturati, la spitalul OMF de Dl. Nita Tiberiu, dupa vindecarea operatiei mi-am pus pivoti cu coroana ceramica pe ambii dinti, atunci aveam 14 ani cand mi-au fost pusi pivotii, totul a fost ok pana acum la aproape frumoasa varsta de 23 de ani cand am muscat cu o pofta animalica dintr-un fruct iar pivotul celui central a fracturat radacina, am mers la stomatologul meu de urgenta deoarece avea un joc mic fata-spate si niciodata nu mi se intamplase asta.
In ziua vizitei la stomatolog a venit surpriza, am un alt chist ( de data asta mult mai mic ) de ceva ani buni el dreneaza intre cei doi dinti mentionati mai sus, radacina incisivului central a fost fracturata de pivot ( circa 3 mm sub gingie ), cel lateral nu are nicio problema...asta pana se termina radacina pentru ca deasupra ei sta curajosul chist.

De prinderea unui implant pe os dupa cata retractie a avut al meu dupa atatea lucrari + o operatie nu se mai pune problema.

Doctorul mi-a recomandat asa : eliminarea chistului, aditie de os, inlocuirea incisivului central cu un implant cu coroana ceramica si schimbarea pivotului si coroanei ceramice incisivului lateral ( desi in radiografia digitala apare inca pozitionat perfect, nu se misca, nu m-a deranjat niciodata, sta perfect ).

Principalul motiv pentru care imi scriu aici 'fisa stomatologica' este ca vreau sa aflu daca pot pune din nou provizoriu pivot pe cel central avand o fractura de aprox 3mm in gingie si daca am vreo problema in acea zona de mi-au aparut doua chisturi, din ce am inteles Dl. doctor Nita este un chirurg bun si nu prea da gres.

Accept orice sugestie de tratament si orice gand este bine primit.

Va multumesc.
1 comentarii
0
24-07-2015, ora 22:51
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
recimentarea PROVIZORIE a pivotului pe incisivul fracturat este posibila pentru o scurta perioada de timp, pana la extractia dintelui si aditia osoasa. aceasta ar da timp medicului dvs sa va pregateasca o lucrare provizorie cu care sa stati dupa extractie, pana cand se va putea pune implantul si pana cand se va putea face coroana pe implant. perioada de vindecare va fi destul de lunga avand in vedere ca aveti si chistul ce a recidivat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul