Raceli repetate, aproape lunar

26-08-2013
hanea
Nu este medic/terapeut
hanea
Stimate domnule doctor Flueraru,


Va scriu in speranta ca ma puteti indruma corect spre o rezolutie finala privind starea mea de sanatate. In urma cu cativa ani am inceput sa am raceli repetate diagnosticate adesea ca fiind faringite, amigdalite, bronsite, bronsiectazii si in urma unor investigatii orl, mi s-a pus de diagnostic de amigdalita cronica si la indrumarea medicului le-am scos prin operatie. Dupa 2 luni de la interventie racelile au inceput din nou aproape lunar (dureri de cap, confuzie, ganglioni de la gat inflamati, gura uscata, presiune oculara) fiind diagnosticat cu sinuzita si urmand tratamente cu antibiotice. Dorind sa inceteze aceste momente, am investigat din nou un ORL si mi s-a recomandat CT sinus. In urma CT s-a descoperit un mucocel de 2 cm in sinusul maxilar stang si confirmat si de un RMN si 2 neurologi, un lipom cerebral de vale silviana stanga, ce ar trebui lasat in pace.
Doctorul ORL mi-a recomandat operatie la spitalul de maxilo facial, intre timp am fost la mare (soare, baut rece, aer conditionat) si la 2 zile de cand m-am intors am avut brusc ameteli puternice spre vertij, confuzie, durere de cap cumva central cu radiere in spate, intepaturi in maini dimineata si moleaseala si stari usoare de greata dupa ce mananc. Aceste stari au persistat 7 zile am fost la urgente, am facut inca un CT si analizele de sange si au iesit bine (fara modificari la lipom ) si am fost diagnosticat cu sindrom vertiginos pe seama statului in soare si am primit tratament cu betaserc, ketonal si recomandarea unui complex de vitamine.
Fiind la o saptamana de la acest tratament, cu repaos la pat si mancat sanatos inca ma trezesc diminetile cu aceste stari, nu sunt apt de nimic si persista toata ziua. intr-adevar un pic diminuate fata de acum o saptamana cu un 30% sa spun, si cu ganglionii de la gat mai mereu usor inflamati/tari si resimt si o presiune in zona ochilor.imi puteti recomanda ce sa fac mai departe, poate fi de la acest mucocel sau de la lipom, sa fac alte investigatii?


Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca am fost prea detaliat!
1 comentarii
0
27-08-2013, ora 09:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
din cele descrise par a fi cateva probleme separat, care trebuie tratate la diferite specialitati...
1. acele raceli dese, descrise, pot avea stransa legatura cu Tractul digestiv.. problemele de reflux gastric duc la iritatie permanenta faringiana cu o mucoasa inflamata care usor prinde orice microb...
deasemenea problemele intestinale pot duce la malabsorbtie de nutrienti necesari si de aici o imunitate foarte scazuta
2 problemele de circulatie cerebrala trebuie investigate separat ( inima, starea vaselor sangvine, colesterolul..s.a)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Cum recunoști bronșita și ce măsuri trebuie să iei
  •