Raceala? Probleme la inghitit

01-05-2011
pclr
Nu este medic/terapeut
pclr
Buna ziua,

In urma cu 3 saptamani am racit foarte rau.. Nu stiu ce tip de raceala am avut, deoarece doctorita nu mi-a spus, iar eu nu i-am inteles scrisul pe reteta. Aveam dureri in gat, tuseam ( iar dimineata mai ales, tusea era acompaniata de "ruperea" a chestiei respective care se formase in gat..era un fel de tesut de culoare verzuie) si mi se infunda nasul (cand imi suflam nasul, eliminam tot ceva de culoare verzuie, oricum diferit fata de mucozitatea nazala "normala" sa zic asa). Mi-a fost prescris un tratament cu Augmentin, Tantum verde si un sirop, sper sa nu gresesc, cred ca era de Patlagina.

Am luat toate aceste medicamente, dupa care pentru vreo 2 zile nu am mai avut probleme, dar dupa cateva zile, a inceput incet incet sa ma doara din nou gatul. Nu am mai luat medicamente, pentru ca am sperat ca va trece, iar dupa Augmentin stomacul meu nu era in cea mai buna conditie.

In cateva zile, mi s-a umflat gatul, adica undeva in spate la limba, ajungand sa ma doara daca miscam limba, si daca inghiteam saliva. Pur si simplu simteam o presiune enorma in gat. Intr-o seara m-am trezit in mijlocul noptii din cauza ca pur si simplu nu am mai putut respira. A doua zi dupa acea patanie, am luat de la farmacie Ospen si Strepsils Intensiv si ceai de salvie pentru gargara.

Am luat tot acest tratament, dupa care m-am simtit bine o zi, sau 2, apoi revenind la o durere la inghitit ( parca e focalizata intr-un singur punct si ma inteapa atunci cand inghit.. tot undeva in spatele limbii, cam pe langa omulet (cred..) )

Au trecut 3 zile de cand a inceput sa ma doara din nou...durerea nu e chiar insuportabila, dar e foarte deranjanta. Daca nu inghit foarte usor, ma simt de parca as inghiti cioburi. Nu am mai luat medicamente, imi fac doar gargara cu ceai de salvie.

Nu stiu ce sa mai fac. Am mari probleme cu stomacul momentan, dupa atatea medicamente. Ce imi sugerati?
3 comentarii
0
01-05-2011, ora 11:10
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
buna
o data cu augmentinul ti s-a dat si nistatin? de obicei antibioticul are ca efect secundar aparitia candidei si de aceea se recomanda nistatin sau probiotice

multa sanatate
0
01-05-2011, ora 19:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca ai facut o amigdalita.. care Ne fiind tratata corect, la ORL... nu sa vindecat complet si acum ai facut un flegmon periamigdalian.
TRebuie sa vada gatul un medic ORL.. fiindca daca intradevar este abces.., trebuie incizat !
numai cu antibiotice nu trece
0
01-05-2011, ora 22:35
pclr
Nu este medic/terapeut
pclr
In legatura cu intrebarea de mai sus, despre Nistatin, nu..nu mi-a dat si asa ceva.

Va multumesc pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  •