RMN coloana vertebrala

22-07-2014
axana
Nu este medic/terapeut
axana
Buna ziua,

in urma cu 4 zile am facut un RMN fara substanta de contrast iar rezultatele sunt urmatoarele:
Protruzie discala T3 mediana si prolaps discal T7 cu amprentarea sacului dural, fara stenoze de canal vertebral, foraminale sau compresiuni radiculare.
Artroza interfatetara T8-T11 cu amprentarea sacului dural posterior si ingustari foraminale bilateral mai evidente T9-T10 cu atingerea radacinii T9 dreapta intraforaminal.

As dori o imterpretare a acestui rezultat.
Va multumesc si multa sanatate
3 comentarii
0
22-07-2014, ora 21:56
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
si ce probleme va cauzeaza? trebuie tratate problemele pacientului nu imaginea RMN
0
16-09-2014, ora 17:52
axana
Nu este medic/terapeut
axana
De 1 an si ceva nu dorm mai mult de 5 ore noaptea, ma doare spatele dar numai in pozitia orizontala. Mentionez ca lucrez zilnic 8 ore in picioare dar nu ma doare ziua deloc (probabil din cauza ca ma misc). Am facut 5 controale, 3 radiografii (inainte de a face RMN) si am avut 3 diagnostice : cifoza, scolioza si nevralgie intercostala, in 3 cabinete medicale.
Nu vreau sa intru in panica dar nu mai am rabdare pana la data programarii la neurolog de pe 18 septembrie 2014. Mie teama ca si dupa ce merg cu rezultatul de la RMN nu o sa am un diagnostic clar..

Va multumesc
0
16-09-2014, ora 23:20
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca durerea se localizeaza numai pe coloana dorsala atunci problema nu este majora. deobicei este necesara numai kinetoterapie pentru intarirea musculaturii spatelui.
problema poate vine si de la artroza interfatetara (fatetele sunt articulatii mici care se afla intre vertebre pe partea posterioara) care poate vi tratata cu injectii sau coagularea lor electrotermica - pentru acesta trebuie sa gasiti un specialist care se ocupa cu asa ceva. metoda este foarte populara in vest insa nu prea raspandita in romania.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.