rezultat biopsie leziune cutanată

13-05-2014
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Bună ziua! Vă rog foarte mult să îmi spuneţi ce reprezintă următorul rezultat la o biopsie efectuată în urma excizării unei leziuni paraombilicale:
MACROSCOPIC: tumoră plană, pigmentată, diametre 0, 5/0, 3 cm, margini şterse, neregulate. Tegument peritumoral rezectat la dimensiuni cuprinse între 0, 3 şi 0, 2 cm de marginea tumorii;
MICROSCOPIC: Epiderm cu acantoză, alungirea crestelor epidermice, hiperkeratoză, hiperplazie melanocitară în stratul bazal. Derm cu edem şi discret infiltrat inflamator limfocitar perivascular.
Mulţumesc anticipat!
3 comentarii
0
16-05-2014, ora 04:39
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Îl rog foarte mult pe d-nul dr. RaulDuke dacă îmi poate da un răspuns, este vorba despre fiica mea de 19 ani, i-au fost excizate patru aluniţe din zona abdominală, două au fost nevi compuşi, unul nev joncţional iar la unul scrie doar ce am postat eu anticipat şi nu ştim ce poate fi...Mulţumesc mult!
0
17-05-2014, ora 11:59
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din descriere nu reiese ca este vorba de cancer. pentru asta cred ca ar trebui sa se faca o testare imunohistochimica suplimentara, care posibil sa includa Pax3, iar rezultatul poate sa transeze diagnosticul. insa chiar daca diagnosticul e transat, consider ca tumora a fost excizata complet, nu cred ca e ceva suplimentar care sa merite facut. ati primit vreo recomandare de la medicul care a facut excizia sau medicul anatomopatolog, dupa aflarea rezultatelor ?
0
17-05-2014, ora 12:50
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Mulţumesc foarte mult pentru răspuns! Medicul care a făcut excizia a spus că trei formaţiuni au fost aluniţe obişnuite iar a patra, cea în discuţie, nu, dar nu a spus nimic în plus, doar că urmează să fie scoase firele. Cu medicul anatomopatolog încă nu am vorbit...

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezultatele examenului anatomo-patologic - explicații pentru a le înțelege
  •