RANA PE COL, UN MEDIC VA ROG

16-05-2012
AlexandraT
Nu este medic/terapeut
AlexandraT
Buna seara, as avea si eu nevoie de niste informatii, la controlul ginecologic mi s-a luat o proba papanicolau si medicul a observat ca am o rana pe col destul de mare, am cateva intrebari la care as dori sa imi raspunda un medic! Precizez ca am 22 ani, rezultatul PAP nu a venit inca dar as dori sa fiu informata.
1.Care sunt pasii urmatori daca testul este anormal? Ce se face dupa primirea rezultatului? Se face o testare HPV, secretie pentru a se vedea daca la baza colului sta vreo infectie? Precizez ca viata sexuala am inceput o la 19 ani si ultimul control ginecologic l-am avut in 2011 in ianuarie, care a fost ok, deci daca e sa fii dezvoltat aceasta rana de col se poate canceriza intr-un an si ceva? Va rog mult oferiti-mi cat mai multe informatii pentru ca sunt foarte speriata si mi-e frica sa nu fie cancer!
1 comentarii
0
20-05-2012, ora 21:54
Larisa90
Nu este medic/terapeut
Larisa90
Nu stiu prea multe despre ranile pe col deci nu iti pot oferi multe informatii dar pot sa te incurajez. O rana pe col se poate cauteriza foarte repede, si cu cat mai repede cu atat mai bine. Nu cred sa se cancerizeze atat de usor, dupa un an, cu atat mai putin la varsta ta. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.