Puroi pe amigdale

08-12-2012
Ruxandra Ema
Nu este medic/terapeut
Ruxandra Ema
Buna ziua, de cateva luni am probleme cu amigdalele, si anume fac puroi, cu febra, frisoane si dureri articulare la interval de fix o luna. Am fost la mai multi ORL-isti si mi s-a dat tratament cu Augmentin (7 zile), apoi Cexyl (7 zile) sau Bioparox (10 zile). Imi trece pe moment si dupa o luna se reface. Mentionez ca am facut doua exudate faringiene care au iesit negative, iar aslo este mic, are valoarea 2. Medicul a spus ca in aceste conditii nu are sens sa fac moldamin si nimeni nu stie sa imi spuna care ar fi cauza din moment ce analizele ies bune. Cu toate acestea, o data pe luna am probleme si dureri in zona cervicala. Ce ma sfatuiti?
3 comentarii
0
08-12-2012, ora 17:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca amigdalele sunt foarte mari in volum. sa le scoti cladic
daca sunt mici... se poate face criptolisis cu radiofrecventa sau laser
in rest pe forum gasesti cum se face tratamentul local cu gargara, inhalatii, aromoterapie... si ce regim alimentar tre satiii, neaparat
0
19-12-2018, ora 22:51
Covaly
Nu este medic/terapeut
Covaly
Buna ziua,
Am o fetița de 10 ani care a făcut pentru a 5 a luna consecutiv amigdalita pultacee. Exudatul faringian a ieșit negativ și la debutul bolii și după tratament. De asemenea, ASLO este mic, este in regula.
La ultimul control ORL ni s-a recomandat curățarea amigdalelor prin injectarea acestora cu antibiotic...exista aceasta procedura? Este sigura?
Va mulțumesc!
0
20-12-2018, ora 15:35
Ruxandra Ema
Nu este medic/terapeut
Ruxandra Ema
Buna ziua! Si eu am patit la fel si am crezut ca am o problema cu amigdalele pana cand am dat de un medic reumatolog care mi-a spus ca de fapt amigdalele nu au nimic, e vorba de o boala mai rara, despre care nu se stie prea multe in Romania, dar in afara s-au facut multe studii. Se numeste PFAPA sau febra periodica asociata cu stomatita aftoasa, faringita si adenita. Puteti cauta si citi articole pe internet si vedeti daca simptomele corespund. Daca crizele sunt periodice, cam la interval de o luna si analizele ies bune, e posibil sa fie aceeasi problema. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.