Puroi la masea... nu vreau extractie ci doar un tratament

16-06-2014
bladekenter10
Nu este medic/terapeut
bladekenter10
Buna seara!
Acum un an am avut o problema cu o masea. Nu era cariata, dar ma durea. Am fost la un medic stomatolog de la mine din oras si mi-a facut o gaura, apoi a pus o substanta cu gust de menta si o vata. Totul a mers bine. Anul acesta, durerea a reaparut, iar vata respectiva era neagra (din alba), presupun din cauza resturilor de mancare. Am indepartat vata si am curatat gaura cu apa usor. Am mers la alt medic din alt oras, am facut o radiografie, si mi s-a spus ca maseaua nu mai poate fi salvata deoarece are puroi sub ea. Mi-a explicat sa ma duc la un chirurg maxilo facial deoarece doamna respectiva poate rezolva doar problemele legate de dinte, pana in radacina, iar pe radiografie se vedea ceva si sub radacina ( o punga cu puroi cred).
Sincer, as vrea sa discut aici cu voi, poate extractia nu este singura varianta (si nu e doar extractie, mai trebuie sa curete si puroiul respectiv). Nu as putea face un tratament anume?
In prezent, ma doare maseaua cand o ating, dar in schimb, ma doare maxilarul din zona respectiva si simt ca o mica umflatura (si ca o amorteala intr-un fel). Anul trecut mi-a trecut dupa ce am luat antibiotice. Acum iau un ibuprofen odata pe zi. S-ar putea pana la urma sa fac un tratament?
2 comentarii
0
16-06-2014, ora 21:14
gio678
Nu este medic/terapeut
gio678
Si eu am avut aceasi problema ca si tine.eu zic sa nu mergi pe extractie ci sa iti gasesti un medic bun care sa o trateze, ca ai sa cheltui mai milti bani inlocuind-o...in primul rind ce ti- a facut primul medic a fost ca ti-a pus un pansament...bineinteles ca era de asteptat ca durerea sa reapara..si iaca-ta ca sa si infectat pe deasupra.ce trebuia el sa faca era sa te cheme dupa ce ti-a pus pansamentul si sa iti faca o obturatie de canal dupa care sa iti puna plomba definitiva...acuma eu iti zic sa nu mai pierzi timpul aiurea si sa te duci la un dr bun care sa iti explice exact ce e de facut se poate face ori tratament ori operatie de indepartare a pungi respective de puroi
0
16-06-2014, ora 21:55
bladekenter10
Nu este medic/terapeut
bladekenter10
din cate am inteles eu, doamna respectiva m-a trimis la maxilo-facial deoarece, dupa extractia dintelui, sa scoata si puroiul.. e posibil sa scap de puroi fara extractie? Nu as merge pe extractie deoarece am 16 ani si nu vreau sa dau bani pe o alta masea. E bine daca iau un ibuprofen acuma? Poate disparea durerea temporar? Ca ma doare si maxilarul de parca mi-ar fi tras cineva tare in fata, si cred ca am si un ganglion de ala cum am avut data trecuta, dar e mic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar aftele bucale?
  • Ce sunt aftele bucale și cum să le tratezi
  •