Puroi la masea!

10-08-2013
cuteanelvira
Nu este medic/terapeut
cuteanelvira
Buna ziua la dva! Problemele cu maselele le am de mic copil. Cand trebuiau schimbate cele de lapte, ei bine, am avut intarzieri, nu doreau a se misca, pentru a putea pleca la plimbare. Mai ales molarii si premolarii. Asa pe parcursul timpului am ajuns sa am masele cariate, despre dinti, mai ales incisivii laterali superiori devenisera in timp extrem de problematici. As putea sa iau fiecare dinte si sa il descriu in detaliu, dar asa m-ar apuca ziua de maine sau poate toamna viitoare.
Premolarul I este cel mai problematic, am fost la o gramada de medici, aici intervine si frica mea de stomatologi. Stiu ca nu mananca pe nimeni, dar depinde si de felul cum lucreaza, atitudinea lor fata pe noi pacientii.
Premolarul meu nu mai are coronita...e cariat pana la gingie, insa la apex este o punguta de puroi.
Numai cand este curent, doar atunci incepe a se umfla falca mea insotita cu o durere de nedescris.
Dupa o gramada de consultatii, m-am hotarat sa frecventez medicul dentist, de 2 saptamani, am mers regulat, cam de 2 ori pe saptamana. Mi-a curatat canalul, iar ultima data mi-a pus un medicament si a inchis canalul. In paralel, mai iau augmentin ( desigur prescris de stomatolog). Darrrrrr, problema e urmatoarea, domnul dentist mi-a zis ca e posibil sa ma doara, ei bine MA DOAREEEEE, e extrem de jenant. Pana peste inca 6 zile, adica urmatoarea consultatie. Adica in intervalul acesta, punga aceea de puroi se va retrage ( mai ales daca ma doare, inseamna ca raspunde la tratament, nu?) si mai ales ca 'canalul' este acoperit ( are gust de gips), ei bine acel acoperis pana la urmatoare consultatie, trebuie sa ramana pe radacina sau nu?
Va multumesc!!!
2 comentarii
0
10-08-2013, ora 22:14
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Medicul dentist care te-a vazut incearca sa trateze "punguta de puroi" prin tratament de canal. Este normal sa fie un disconfort dupa ce a inchis canalul, ce ar trebui sa se amelioreze la antiinflamatoare obisnuite. "Punguta de puroi" nu dispare pana peste 7 zile, dar in functie de cum "arata" canalul dintelui, medicul va decide ce urmeaza. "Acoperisul" trebuie sa ramana pe dinte pana la urmatoarea consultatie, ca sa nu intre saliva, alimente etc in canalul dintelui.
0
11-08-2013, ora 00:15
cuteanelvira
Nu este medic/terapeut
cuteanelvira
Va muuuuullltuuumesscccc frumos ca mi-ati raspuns :*
Noapte buna si Doamne ajuta :D
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar aftele bucale?
  • Ce sunt aftele bucale și cum să le tratezi
  •