Puroi la incisiv

20-04-2014
AlexandraT
Nu este medic/terapeut
AlexandraT
Anul trecut in iunie am fost la stomatolog pentru o problema de ordin estetic la incisiv, dintii imi erau incalecati, mi-a slefuit un incisiv si mi-a facut implant ceramic integral, mi-a facut tratament iar dupa nici o luna mi s-a facut puroi! Dintele ma durea desi era devitalizat! In ianuarie am fost sa imi scoata puroiul, mi-a facut endoVac si dupa nici o luna puroiul a fost la loc! Nu inteleg de la ce mi se tot face? Precizez ca in momentul in care am puroi mi se albastreste dintele! La cabinetul respectiv nu vreau sa mai merg pentru ca nu mi s-a dat niciun raspuns concret, inainte sa mi schimb medicul as dori niste pareri! Care poate fi problema? Se poate ca, coronita sa nu fie pusa bine?
7 comentarii
0
21-04-2014, ora 23:38
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! S-ar putea sa nu fie notiunile bine intelese, probabil aveti un pivot in radacina dintelui si nu un implant ( ce se insera printr-o interventie chirurgicala ). Daca aveti un pivot, trebuie sa stiti ca acesta nu este realizat pe toata lungimea radacinii si mai este nevoie de un tratament de canal ( pe partea radacinii dinspre varf ). Tratamentul de canal ( endodontic ) este un tratament ce nu trebuie neglijat, este sensibil si depinde de foarte multe detalii ( endoVac este doar un sistem, dintre multe altele, ce trebuie folosit in realizarea unui tratament cat mai corect).
O complicatie a tratamentului de canal este infectia la varful dintelui ce se poate trata prin reinterventie pe canal, asociat sau nu cu o interventie chirurgicala ( rezectie apicala ); daca aveti implant, situatia sta in alt fel... o radiografie actuala si eventual una initiala ar lamuri mai bine situatia. Mult bine va doresc!
0
22-04-2014, ora 13:37
AlexandraT
Nu este medic/terapeut
AlexandraT
M am exprimat gresit, nu am implant am doar o coronita ceramica integrala!
0
22-04-2014, ora 22:02
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Bun! Asta inseamna ca ce am scris mai sus, in principiu, se aplica... sunt multi "depinde", in functie de situatie...ori un tratament de canal bun ( asociat sau nu cu interventie chirugicala ) prin perforarea coroanei sau prin indepartarea ei si refacerea ulterioara. Asta decideti cu medicul dumneavoastra. Multa bafta!
0
23-04-2014, ora 20:41
AlexandraT
Nu este medic/terapeut
AlexandraT
Multumesc pt raspuns, in conditiile in care as opta pentru a-mi da jos coronita care ar fi implicatiile, precizez ca imi este cimentat cu ceva extrem de puternic, din pacate nu stiu numele dar mi-a zis medicul la cimentare ca, coronita se crapa sigur daca va trebui data jos!
0
23-04-2014, ora 20:45
AlexandraT
Nu este medic/terapeut
AlexandraT
Si as dori sa va mai intreb ceva, care ar putea fi cauzele faptului ca mi se face tot face puroi? Nu mai pot sa imi tot fac endo la nesfarsit si nu as vrea sa imi fac nici rezectie! Exista vreo alta solutie?
0
27-04-2014, ora 23:36
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
1. Daca coronita este cimentata definitiv ( si probabil ca este ), atunci se va da jos orin taiere( si astfel se distruge ) si va trebuie realizata una noua.
2. bacteriile "ramase" pe canalul dintelui produc puroiul acela.Endo-ul nu se face la nesfarsit, se face o data ( intr-o sedinta sau mai multe ) si apoi, dupa obturatia finala de canal, se urmareste, in timp, prin radiografie.
0
07-05-2014, ora 15:13
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Bine zis, reinceperea tratamentului endodontic si dispensarizare dupa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar aftele bucale?
  • Ce sunt aftele bucale și cum să le tratezi
  •