Puls ridicat, oboseala, spasmofilie

02-08-2010
DianaMai
Nu este medic/terapeut
DianaMai
Buna ziua, intrebarea mea este: daca ieri, fara efort (fizic sau psihic) am avut la un moment dat puls 110, iar aseara, incercand sa adorm, 92, este normal? Stiu ca nu. Voi avea 31 de ani in septembrie. Ceea ce este adevarat e ca in aceste zile am fost putin obosita. Imi amintesc ca si in timpul facultatii, la 20 de ani, am mers la cardiologie, la camera de urgente, cu puls 100, tot fara efort. Am primit diagnosticul de spasmofilie - in Cluj-Napoca, fiind vazuta atunci de medicul Popescu. Solicit cu profunda indatorare un raspuns, multumesc din suflet, Irina-Maria T.
11 comentarii
0
03-08-2010, ora 01:17
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-nă, cel mai probabil, aveţi accese de tahicardie sinusală pe fond de stres sau deficit de calciu, magneziu şi/sau potasiu. Ar fi indicat să mergeţi la un consult de specialitate, pentru a vi se face câteva investigaţii specifice, în urma cărora veţi fi diagnosticată şi tratată corespunzător.
Până în momentul apelării la un astfel de consult, vă rog să vă odihniţi corespunzător, să beţi minim 1, 5-2 l de apă/zi, să întreprindeţi activităţi cu rol de destresare/detensionare psihică (citiţi, plimbaţi-vă printr-un spaţiu bogat în vegetaţie lemnoasă, socializaţi cu prietenii etc.), să aveţi o dietă echilibrată...(...) şi să gândiţi cât mai pozitiv.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
09-08-2010, ora 23:52
Marina88
Nu este medic/terapeut
Marina88
Buna seara. Am si eu o intrebare legata de puls si as dori daca se poate un raspuns. De obicei am pulsul 97+, dar sunt anumite situatii cind ajunge si la 115, 120 ( in cazurile cind depun efort fizic, cind merg la medic, sau cind sunt emotionata) Am fost la un cardiolog acum 8 luni si ea crede ca totul este din cauza emotiilor si stresului, si parca spunea ceva de distonie vegetativa. Din electocardiograma si ecocardiografia pe care le-am facut atunci doctorul a spus ca nu am probleme cu inima si respectiv nu din cauza ei am tahicardia.La toate analizele cardiologice, imi iese pulsul mare (120+) si tot asa imi este pulsul idiferent la ce doctor ma duc (stomatolog, medic de familie...etc) Intradevar sa fie vorba de o problema emotionala? dar atunci de ce cind sunt acasa si teoretic nu sunt stresata sau emotiva oricum am pulsul 95, 97? Oare sunt intr-o stare permanenta de stres fara ca sa-mi dau seama, sau am vreo stare cronica de stres si neliniste(daca exista asa ceva) ? Vreau sa adaog ca am 22 ani, 54 kg, sunt studenta si duc un mod de viata sedentar. As dori ca cineva sa-mi spuna ce parere are despre situatia data. Multumesc anticipat.
0
29-11-2010, ora 18:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Ţinând cont că analizele cardiologice NU identifică niciun fel de anomalie la nivelul inimii, ca de altfel nicio deficienţă în funcţionalitatea ei, cel mai probabil tahicardia dvs. este de natură sinusală.
Tahicardia sinusală este o creştere normală a frecvenţei cardiace, ea producându-se în momentul când stimulatorul natural al inimii - nodul sinusal - generează impulsuri electrice mai repede decât normal, pe fondul realizării unei activităţi fizice sau pe fondul stresului intens, cel mai frecvent.
Distonia neurovegetativă poate fi cauza care vă produce tahicardia!
_
ATENŢIE! Tahicardia sinusală poate fi produsă şi de un tip de anemie, ca de altfel şi de o problemă tiroidiană!
Ar fi indicat să vă faceţi Hemoleucograma completă cu indici şi reticulocite (HLG-ul) + principalele analize necesare investigării funcţiei tiroidiene (TSH, T3 şi FT3, T4 şi FT4), pentru a exclude prezenţa unui tip de anemie sau a unei probleme tiroidiene, asta în cazul în care medicul dvs. consideră ca fiind necesare aceste analize medicale.
_

Tinctura de talpa gâştii este foarte bună pentru inimă, generalmente vorbind, pentru că produce relaxarea vaselor sanguine care alimentează inima (şi într-o anumită măsură a inimii în sine). Are efect de reglare a activităţii, tinctura fiind un adevărat tonic cardiac.
Majoritatea fitoterapeuţilor o prescriu pentru tratarea tahicardiei sinusale (a celei de natură stresoare (cea produsă de stres), distoniei neurovegetative şi nevrozei cardiace. În unele cazuri ea se asociază cu un supliment/medicament care conţine potasiu şi magneziu (Panangin, de pildă), pentru a produce efecte pozitive până la nivelul celulei miocardice.
Mod de administrare: 1 linguriţă de tinctură diluată în 100 ml (~ jumătate de pahar) de apă, de 3 ori pe zi.
Consultaţi medicul pentru a discuta despre această tinctură şi pentru a primi aviz de administrare.
_




Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
P.S. - Hiperemotivitate produce tahicardie! Încercaţi să evitaţi circumstanţele care vă produc emoţii puternice.
0
30-11-2010, ora 11:36
Marina88
Nu este medic/terapeut
Marina88
Multumesc pentru raspuns. Probleme cu tiroida nu am. Am facut acum 2 ani niste analize de hormoni pentru tiroida si totul era ok, cel putin asa a spus doctorul (cu toate ca vara daca este foarte cald si fac efort intens simt de parca am un o piatra in git cam pe unde se afla tiroida).
0
09-12-2010, ora 05:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ok, am înţeles. Atunci suferiţi de tahicardie sinusală, cel mai probabil.
_
DR. ŢIGĂNIŞTEANU CONSTANŢA
Tel. mobil: 0751.030.553 (tel. personal)
Tel. fix: 021.313.05.70

Contactaţi acest medic şi explicaţi-i simptomatologia. Cu siguranţă vă va ajuta!
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Sărbători fericite.
Cu respect,
Nick
0
09-12-2010, ora 10:13
ana-maria-sorina
Nu este medic/terapeut
ana-maria-sorina
Buna ziua. Aseara am avut puls 130 iar tensiunea 16/9, am 23 ani, canal arterial permiabil operat la varsta de 11 ani si tot timpul ma "supara inima"...cica ar fi de la lipsa de calciu...ce-i drept alaltaieri am avut o cadere mai grava si am lesinat...solutia este sa????.
0
09-12-2010, ora 18:11
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Soluţia este să vă trataţi hipocalcemia cu un preparat care conţine calciu biologic şi vitamina D3 şi, bineînţeles, cu acordul medicului dvs. curant, să luaţi şi un supliment cu potasiu şi magneziu, pentru a vă echilibra funcţionalitatea muşchiului inimii.
_
Kalsisul este foarte bun pentru tratarea hipocalcemiei!
----------*
Pananginul conţine magneziu şi potasiu, el putând să vă ajute!
----------*
_
Consultaţi medicul pentru a primi aviz de administrare!
.


Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină, dorindu-vă toate cele bune, însănătoşire grabnică şi sărbători fericite,
Mr. Nick

(*modificat de administrator)
0
06-05-2015, ora 12:36
Bela94
Nu este medic/terapeut
Bela94
Buna ziua !
Am si eu o intrebare am tensiunea 123/82si pulsu la inceput de la 103 si intr-o jumatate de ora a ajuns la 120 fara sa fac nimic mentionez ca sunt la pat imobilizata nu am voie sa ma dau jos din pat deoarece am piciorul rupt fac doar exerciti de flexare a genunchiului
Intrebarea este dece am pulsul asa mare fara sa fac nimic si dintr-o data
0
06-05-2015, ora 13:35
Bela94
Nu este medic/terapeut
Bela94
Am uitat sa mentionez ca am 20 de ani 1, 65inaltime si 45 kg
Va multumesc!
0
18-11-2018, ora 09:35
Kikirik
Nu este medic/terapeut
Kikirik
Buna ziua, am 36 de ani, , de ceva timp ma trezesc peste noapte cu puls accentuat in zona pieptului, si sete de aer, rareori se mai intampla seara cand merg la somn, acest lucru se intampla in pat in odihna, niciodata dupa vreun fel de efort. Cand ma trezesc tine aproximativ o ora, , o ora jumate. EKG normal, puls normal, toate sant normale pt ca ziua nu am nimic. Sincer pulsul noaptea nu mi lam luat pt ca efectiv sant speriata in acele momente. Ce as putea lua in calcul? Ce investigatii as putea face?
0
02-01-2019, ora 23:12
Mari Zak
Nu este medic/terapeut
Mari Zak
Buna ziua!
Fiica mea de 11 ani( 1.62m și 43kg) are puls oscilant. Chiar și in stări de repaos pulsul oscilează între 56- 189 BPM.Atunci când pulsul trece de 115 BPM spune ca o doare capul. Nici un alt simptom.
E o fetita care iubește activitățile fizice - face înot de performanța 3-4 zile pe săptămâna, înoată câte o ora - o ora și jumătate la fiecare antrenament.
Am grija de Alimentația ei oferindu-i un regim bogat in proteine, vitamine și minerale... Bea cam 2l de apa pe zi.
Menționez ca nu are inca menstruație.
Am fost la cardiolog și i-a făcut EKG, ECO cord - ambele fără modificări. Testul holter pentru 24 h nu a surprins oscilații prea mari.
Ce ma puteți sfătui ???
Alte investigații..???... Medicație ??? Regim alimentar...
Mulțumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sportul și psihoterapia ameliorează oboseala pacienților cu cancer
  • Măsurarea pulsului
  • Ritmul cardiac în timpul antrenamentelor fizice
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Cât e bine să fie frecvența cardiacă?
  • Mă simt obosit deși am dormit bine - cauze posibile
  • Regiunile din creier care ar putea controla gradul de oboseală
  •