Puls marit, tensiune 14.9

27-02-2015
eddy93
Nu este medic/terapeut
eddy93
Buna seara! Cu respect v-as cere o parere daca se poate. Vara trecuta am avut niste probleme personale in familie drept pentru care am facut niste atacuri de panica. Mi s-a prescris tratamentul cu Rivotril si Zoloft. M-am tinut de el 3 luni, m-am simtit perfect si dupa am intrerupt tratamentul. In momentul in care am intrerupt tratamentul am constatat ca am ramas cu pulsul cam mare.. in jur de 90-100 la repaus. si tensiunea 14 cu 9... Mentionez ca am 22 de ani, inaltime 1.91, 103kg si nu am avut niciun fel de boala pana acum. Am fost la cardiolog, EKG a iesit perfect, plamanii perfect(desi fumez) si pulsul 92... Mi-am facut recent analizele si au iesit perfect, doar ca am lipsa de fier ( am 32 si valorile normale ar fi intre 49-167). As dori un raspuns referitor la ce analize ar mai trebui facute
Va multumesc anticipat!
5 comentarii
0
27-02-2015, ora 21:49
eddy93
Nu este medic/terapeut
eddy93
Ce am uitat sa mentionez este ca inainte pulsul nu imi sarea de 80 si nici tensiunea de maxim 13, 7! in conditiile in care beam in jur de 4-5 cafele pe zi.
0
28-02-2015, ora 16:30
btenn94
Nu este medic/terapeut
btenn94
Buna eddy93,

Tensiunea ta este la limita superioara de 140/90, deci totusi nu este exagerat de crescuta. Pulsul normal variaza de la 60-100 bpm la orice moment doar in repaus, asa ca pulsul tau este normal. Bineinteles, stresul, consumul de cafea, si fumatul toate maresc adrenalina si cauzeaza vasoconstrictie care cauzeaza simptomele de tensiune marita si puls rapid.

Este important sa stii ca tensiunea (si pulsul) variaza din minut-in-minut, si nu se masoara cand esti stresat, nici dupa ce mananci, sau dupa ce bei cafea, sau fumezi, etc. Tensiunea se masoara cand esti cel mai linistit, dimineata dupa un somn odihnitor.

In legatura cu analizele de sange, cred ca ar fi bine sa faci si niste analize pentru hormonii de tiroida (TSH, FT3, T4) daca nu ai facut pana acum, afectiunile tiroidei mai poate cauza simptomele care ai scris. Daca deja le-ai facut si ai zis ca au iesit normale cred ca simptomele totusi sunt pe fond nervos.
0
01-03-2015, ora 13:01
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Cea mai buna atitudine in acest caz ar fi un consult cardiologic. Medicul cardiolog va poate coordona cel mai bine atitudinea ulterioara.
Cu stima:
dr Petre Muresan
0
01-03-2015, ora 18:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ eddy93

Intai trebuie exclusi toti factorii fizici. Mai aveti tiroida dar mai mult ca sigur nu e ea.

Suferiti de atacuri de panica iar tratamentul pentru atacurile de panica trebuia sa fie de minim 6 luni, dupa care scadeati gradual dozele, in functie de recomandarile medicului psihiatru.

Daca scazand de exemplu dozele la jumatate va simteati perfect, atunci puteati sa reduceti in continuare. Daca nu, trebuia sa reveniti pentru inca 6 luni la dozele initiale.

Nu s-a facut corect reductia psihiatrica.

Anxietatea si atacurile de panica sunt niste afectiuni pe termen lung care vin si pleaca in episoade de remisie, numai daca sunt corect tratate.

In masura in care exista resurse, este recomandat sa se faca si psihoterapie.

Tratamentul psihiatric e de baza. Neluat se ajunge la stari de derealizare si depersonalizare (senzatia ca nu mai sunteti in corpul dv.), niste simptome foarte urate si care cu greu vor putea fi tratate mai tarziu.
0
01-03-2015, ora 23:49
eddy93
Nu este medic/terapeut
eddy93
Tratamentul cu rivotril l-am intrerupt dupa buna mea stiinta. De la rivotril imi pierdusem atentia distributiva, si nu ma mai puteam concentra la nimic. Am aflat problema mea. Lipsa de fier imi cauza palpitatii, iar din palpitatii o dadeam in atacuri de panica. Sa iti simti inima in gat cand dormi nu prea e confortabil daca ma intelegeti. La mine atacurile de panica se manifestau printr-un tremur intens, dar nu de frig sau ceva..pur si simplu tremuram si atat.

Am reusit sa ma las de rivotril cu autocontrol! Foarte mult! De asemenea m-am apucat sa fac sport, deoarece am un stil de viata sedentar, mi-am schimbat regimul alimentar si de cand am inceput sa iau FIER (adica de vreo 4 zile ) deja am inceput sa ma odihnesc bine noaptea si e totul in regula. Va multumesc tuturor pentru pareri ! M-ati ajutat foarte mult!
Nu va zic la revedere, pentru ca sper sa nu ne mai vedem vreodata (daca ma intelegeti :)) ) dar in schimb va urez sanatate, chiar e mai buna decat toate! Sa aveti o seara minunata asa cum mi-ati facut-o mie! Doamne Ajuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipotensiunea
  • Efectul magneziului asupra tensiunii arteriale (meta-analiză)
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Cum alegi un tensiometru electronic?
  • Măsurarea pulsului
  • Ritmul cardiac în timpul antrenamentelor fizice
  • Tensiunea arterială înregistrează un declin cu 14-18 ani înainte de finalul vieții
  • Topul greșelilor unui hipertensiv
  •