Pt dr Theodor R.

22-11-2010
alexxa21
Nu este medic/terapeut
alexxa21
Buna ziua! Mama mea sufera de glanda mixedem de mai bine de 10 ani si ia novothyral. De aproximativ 3 ani urmeaza si cu pastile de la psihiatrie si anume: aprazolam si sertralin. Acum vreo 2 luni i-au aparut niste bube pe corp, a mers la dermatologie si i-a dat plaquenil si doxepin pentru ca a spus ca ajuta la vindecarea bubelor insa trebuie sa renunte la celelalte 2 medicamente de la psihiatrie. De cateva zile nu mai ia alprazolam si sertralin insa are niste stari de neliniste si furnicaturi in tot corpul. Este posibil ca aceste stari sa fie de la faptul ca nu mai ia acele medicamente? Am citit pe internet despre ceaiul de roinita si am inteles ca este foarte bun pentru calmare. L-am cumparat de la farmacie, dar cand am citit prospectul scrie ca este contraindicat in hipotiroidie si nu se administreaza in paralel cu alte sedative. Ati putea sa-mi recomandati dvs un alt ceai sau alte remediu? Va multumesc!
1 comentarii
0
22-11-2010, ora 22:48
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Ar putea incerca cu ceai de sunatoare, are efect asemenator antidepresivelor SSRI cum e si sertralina (problema e ca in cantitati mari da fotofobie), si eventual sa mai bea seara si o cana de ceai de tei si valeriana pentru linistire (daca e nevoie si pe zi se pot bea, dar nu prea concentrate ca doza de seara).
Aceste fenomene sunt datorate opririi bruste a medicatiei psihiatrice, sunt ca sevrajul la toxicomani, doar ca au intensitate mai mica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul