Am fost operata acum o luna de rinita cronica hipertrofica

04-09-2009
apaminerala
Nu este medic/terapeut
apaminerala
Buna ziua

Am fost operata acum 1luna de rinita cronica hipertrofica si de cateva resturi de amigdale crescute iar (fusesem operata de amigdale pe cand eram copil). Pe externare scrie asa: "electrocauterizarea cu radiofrecventa a corneteleor inferioare si luxarea laterala a acestora".Am ajuns la aceasta operatie pt ca incepusem sa nu mai aud bine mai ales cu urechea stanga. Am fost la ORL si a zis ca nu am nimic cu urechile, doar cu nasul si gatul. Simptomele mele erau: auz slab, nas intotdeauna plin de mucus nazal-mai ales dimineata, miros slab. Acum, dupa operatie, imi tot scot din fiecare nara niste coajbe, de vreo 1.5-2 cm, uscate, tot la vreo 3 zile. Nu respir mai bine, urechile nu mi s-au desfundat, mirosul este la fel de slab. Dupa operatie am fost la control odata doar si mi-a scos medicul atunci din nas aceste coajbe-cu o penseta, a fost cam dureros.A zis ca nu mai trebuie sa vin la alt control. Tratamentul pe care l-am luat dupa operatie a constat din: Vit. A forte-20 buc, Hexoraleten-2cutii, Biorinil-spray, Nurofen forte-20 buc, Azitromicina Sandoz-6 buc, Aerius-5 buc, Tramodol-5 buc.
Intrebarea mea ar fii, de ce nu m-a ajutat in niciun fel aceasta operatie la nas? Ce sunt cu aceste coajbe pe care le scot din nas tot la 3 zile (dupa 1 luna de la operatie deja).
Si ce pot sa mai fac pt a-mi recapata auzul si mirosul si pt a scapa de mucusul nazal? Este exact ca si cum nu m-as fii operat.
Si inca un simptom care m-a determinat sa merg la un consult specialist, de cateva luni, cand dorm pe o parte, ma trezesc in topiul noptii cu o durere foare mare a urechii pe care dorm si canalul auditiv mi se umfla. Asta mi se intampla la ambele urechi, cu o frecventa de cca. 1 data pe saptamana.Dar numai noaptea, cand dorm si doar la urechea pe care dorm.
Ce poate sa insemne si aceasta durere mare?
Cum se poate face o toaleta corecta a nasului si a urechii?
Si daca, va rog, puteti sa-mi spuneti un tratament pt aceste simptome, poate unul naturist ar ajuta mai mult?
Medicul la care am fost operata a fost foarte zgarcit in vorbe, daca mi-ar fii spus macar 10% din cat vad ca-i ajutati dvs pe cei de pe forum, as fii fost foarte multumita. Dar eu la dansul nu mai vreau sa merg in conditiile acestea. Cu siguranta ca daca as fii aflat de dvs mai repede, as fii facut un drum pana la Pasacani pentru operatii, chit ca eu sunt din Oradea.
Stiu ca am pus multe intrebari, va multumesc daca imi raspundeti si sa va dea Dumnezeu multa sanatate.
4 comentarii
0
08-09-2009, ora 00:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
acele cruste.. din nas. sunt celule uscate din urma interventiei cu radiofrecventa.
ar trebui sa se elimine deja dupa 1 luna de zile.
Acum va recomand sa faceti inhalatii ci ceai de musetel=5pic de Inhalnt.
dupa inhalatii sa spalati nasul cu acel ceai.
administrati vit A uleioasa cate 4 pic la 4 ore.
in ureche nu tre sa implati cu nimic. este suficient sa suflati aer cald cu uscatorul de par.. dupa baie.. si i rest ureche ase curarat singura scotind cera spre exterior.
0
10-09-2009, ora 20:51
apaminerala
Nu este medic/terapeut
apaminerala
Domnule doctor, de azi am inceput tratamentul. Imi puteti spune, va rog, cate zile la rand sa continui acest tratament?
Si inca o intrebare, la cat timp dupa operatia de rinita cronica hipertrofica scap de simptomele de miros slab si urechi infundate?

Multumesc!!!
0
12-09-2009, ora 22:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
minim 7 zile.. maxim 14 zile
rezultatul trebue sa fie maxim in 21 de zile.
poate fi si mai repede. dar nu trebue sa intrerupeti tratamentul
0
15-04-2011, ora 16:24
florin100
Nu este medic/terapeut
florin100
Buna ziua. Ce medicamente si in ce cantitati pot folosi in aparatul de aerosoli pentru o sinuzita? Dar pentru o rinita hipertrofica ?
Multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: