Pt d-na dr Balcan Anisoara

03-01-2011
alexxa21
Nu este medic/terapeut
alexxa21
Buna ziua! Prietenul meu are hemoroizi externi. As dori daca se poate sa-mi recomandati un medicament, unguent pentru a scapa de ei. Acestia se vindeca complet dupa tratament sau dupa o perioada apar iar? Imi puteti da mai multe detalii? Va multumesc!
2 comentarii
0
04-01-2011, ora 19:53
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Hemoroizii sunt mici tumorete albastrui si reprezinta venele hemoroidale dilatate.Trebuie pastrata o igiena rectala si a intregii zone ano-genitala buna, zilnica, cu apa calda, sunt recomandate baile de sezut cu permanganat de potasiu [ cu putin noroc se mai poate gasi pe la cate o farmacie ] sau cu ceai de musetel, bai care ar fi bine sa fie efectuate o data sau de doua ori pe zi, dupa ce iese cu scaunul.Se mai pot utiliza supozitoarele calmante [ Hemorzon, Hemorsal, Ultraproct etc.], unguente care se aplica local.Foarte important este sa se evite constipatia, sa manance mai lejer si sa consume mai multe lichide, lactate, sa evite condimentele [ pizza, ardei iute, piper, mustar picant etc. ], alcoolul, fructele cu samburi etc..Daca prietenul tau este o persoana sedentara, care sta mult pe scaun sau sta mult in picioare, pe loc, e recomandat sa faca plimbari dese, miscare, sa fac un sport.Sa tina sub control greutatea...obezitatea favorizeaza aparitia si complicarea hemoroizilor.Cand acestia se complica, devin foarte durerosi, inflamati, se ulcereaza si sangereaza etc., tratamentul cu Detralex [ 1cpx2/zi ] si repaosul la pat [ uneori si antibiotic ] reduce simptomatologia si calmeaza, permitand reluarea activitatii zilnice. In cazul in care complicatiile sunt severe, hemoragiile mari, repetate, provocand anemie pacientului, cu dureri si crize dese, hemoroizii pot fi eradicati prin interventie chirurgicala.Dar daca are putin grija de el poate ca nu se va ajunge la operatie.Numai bine!
0
04-01-2011, ora 21:45
lauragruia
Nu este medic/terapeut
lauragruia
Buna seara,
Pe 15 decembrie am facut o endoscopie in urma careia mi s-a descoperit esofagita de reflux. Tratament: Lanzul pe stmacul gol, si debridat de 3ori/zi cu jumatate de ora ianite de masa. Pana in momentul de fata nu vad imbunatatiri: am o flegma in gat care ma irita si ma face sa-mi dreg vocea permanent. Peste o luna merg la control, iar tratamentul actual tb sa-l fac 2 luni. De ce nu se amelioreaza? Ce tb sa fac? Pot face cancer? Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici