Psihoterapie pentru trup și suflet, din perspectiva spirituală: misterul suferinței!

31-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Este greu de acceptat suferința. Uneori scandalizează, declanșează revoltă, nemulțumire, reproșuri adresate lui Dumnezeu, ridică un zid între om și Dumnezeu. De ce nu evită, de ce nu înlătură Dumnezeu suferințe aparent inutile? Suferința este o taină în spatele căreia se află mâna iubitoare a lui Dumnezeu, Care știe tot și vede tot.

Se poate spune că suferința este un foc care purifică, o școală care te poate transforma și care chiar te poate întări, dacă nu este exagerată și peste puteri. Un om nu putea să vadă niciun lucru frumos și sănătos. Când într-o oază dădu de un palmier tânăr, în creștere, luă o piatră mare și o așeză în mijlocul coroanei palmierului. Apoi plecă mai departe cu un zâmbet ironic. Palmierul căută să-și arunce povara. Se scutură și se îndoi, dar nu reuși. Își înfipse rădăcinile mai adânc în pământ, până când acestea ajunseră la un misterios izvor de apă. Această putere din adâncimi și căldura soarelui din înălțimi îl făcură să devină un palmier regesc, care putea să ridice și piatra. După ani de zile omul trecu din nou pe acolo să se veselească de palmierul împovărat. Atunci, palmierul își plecă coroana, îi arătă piatra și-i spuse: „Trebuie să-ți mulțumesc. Povara ta m-a făcut puternic”.

În timpul prigoanei creștinilor și a martirilor, Sfântul Pavel spunea primilor creștini din Roma: „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor care iubesc pe Dumnezeu”. Chiar și cele dureros de inexplicabile. Nu acceptăm că fericirea și binele nu sunt în realitate cele pe care le dorim sau la care visăm. Noi privim lucrurile și evenimentele dintr-o perspectivă strict personală, vedem doar realitatea imediată și doar un fragment din ea. Ne agățăm de existența terestră ca fiind unică și definitivă și ne considerăm existența unica dimensiune a unei fericiri la care visăm în funcție de educația primită, de influențele manifestate asupra noastră, și nu de puține ori de ceea ce așteaptă alții de la noi. De la Iisus încoace, durerea și suferința au căpătat alte simboluri și dimensiuni. Durerea și suferința sunt mijloacele prin care Dumnezeu ne determină să ne transformăm. Iisus a acceptat și a trăit toate suferințele umane: indiferența, nerecunoștința, trădarea, calomnia, minciuna, ura, durerea morală și fizică. Însăși adversarii săi erau uimiți de atitudinea Lui de neînțeles: „Pe alții i-a izbăvit, iar pe Sine nu se poate izbăvi”.

Dumnezeu nu te împiedică să eviți durerea și suferința, dar vrea să atribui un sens de purificare personală durerilor și suferințelor tale, chiar dacă uneori par nedrepte și disproporționate. Suferința nu îi purifică pe aceia care suferă din cauza orgoliului rănit, din gelozie, invidie sau ură. Aceasta este într-adevăr o cruce grea, dar neroditoare. Crucea reală pe care trebuie să o porți asemenea Lui Iisus constă în necazurile din viața de zi cu zi, întâmplările neplăcute și neașteptate, caracterul dificil al unei persoane alături de care conviețuiești, planuri eșuate, speranțe neîmplinite, boli, lipsuri materiale, ... Orice durere, orice suferință acceptată și consacrată lui Dumnezeu aduce pacea în suflet și o blândă stare de împăcare. Trebuie să ai o atitudine hotărâtă și să-ți porți crucea cu demnitate, trebuie să ai disponibilitatea de a-ți consola și ajuta semenii aflați în lipsuri și suferințe, trebuie să ai diponibilitatea de a dărui din puținul tău celui ce are nevoie. Dar nu trebuie să îți dorești suferința și să rămâi în ea, poți face orice este necesar să te însănătoșești. Dumnezeu nu te vrea bolnav și slab. Suferința este o lecție scurtă, din care trebuie să înveți că cele mai importante lucruri în viață sunt bunătatea, iubirea și altruismul (generozitatea). Suferința trebuie să te facă mai uman, mai bun, să te transforme. Un fluviu voia să străbată deșertul ca să ajungă la mare. Când văzu însă nisipul imens, îl cuprinse frica și se plânse: „Deșertul mă va usca și arșița soarelui mă va distruge”. Atunci auzi o voce care-i spuse: „Încredințează-te deșertului”. Dar fluviul răspunse: „Oare mai voi fi eu însumi? Nu-mi voi pierde identitatea?”. Dar vocea îi răspunse: „În niciun caz nu vei putea rămâne ceea ce ești”. Fluviul se încredință deșertului. Norii l-au supt și l-au purtat peste întinsul nisipului fierbinte. La capătul celălalt al deșertului s-a transformat în ploaie. Din nori a curs un fluviu mai frumos și mai proaspăt decât înainte. Fluviul se bucură și spuse: „Acum sunt cu adevărat eu însumi”.

Ajută-l pe cel căzut să-și poarte crucea. „De aceea, îndemnați-vă și zidiți-vă unul pe altul... vă rugăm însă fraților, dojeniți pe cei fără rânduială, îmbărbătați pe cei slabi la suflet, sprijiniți pe cei neputincioși, fiți îndelung răbdători față de toți. Luați seama să nu răsplătească cineva, cuiva răul cu rău, ci totdeauna să urmați cele bune unul față de altul și față de toți” (1 Tesaloniceni 5 :11, 14-15).

Există mii de lucruri ce ne pot îndepărta unii față de alții, dar în mod misterios suferința și durerea ne fac să fim uniți. Suferința se poate manifesta în viață sub forme diverse. În mod de neînțeles pentru noi, Iisus îi proclamă fericiți pe cei ce plâng, pe aceia care au o viață grea, copleșită de boală, infirmitate, sărăcie, defăimare, nedreptăți... Evangheliile, exemplul vieții sfinților și înțelepților continuă de sute de ani să propovăduiască rolul purificator al suferinței. Teoretic, totul pare simplu și acceptabil până în momentul în care ne confruntăm personal cu această „sperietoare”. Atunci uităm de tot ce am citit, tot ce am învățat, nu mai credem în învățăturile spirituale, chiar respingem încurajările sau susținerea celor din jur, ne considerăm nedreptățiți, dar Dumnezeu ne înțelege și are răbdare. Poate că primul pas ar fi să nu ne mai revoltăm. Să acceptăm chiar dacă nu întelegem și să învățăm din greșelile care ne-au provocat suferința.

După lunga purificare în drumul către luminare în care Sfântul Augustin voia să înțeleagă fără să creadă, în cele din urmă va trăi revelația că nu este nevoie să înțelegi pentru a crede, ci să crezi pentru a înțelege, deoarece credința purifică mintea făcând-o aptă să pătrundă subtilitățile spirituale sau măcar să accepte cu smerenie neînțelegerea misterelor spirituale. Chiar și misterul suferinței.
616 comentarii 12 ..... 20 21 Înainte ›
1
31-08-2011, ora 10:07
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Multumesc Nick,
fie ca tot ce ne aduci la cunostinta F. IMPORTANT pt. mine-zic,
sa-ti fie rasplatit insutit..de la Bunul Dumnezeu.
O zi binecuvantata de Dumnezeu, iti doresc.
7
31-08-2011, ora 21:11
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu multă şi deosebită plăcere, stimată dnă Sebesuldejos. Mulţumesc şi eu.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Nick
2
31-08-2011, ora 22:45
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Draga Nick,
Abia in seara asta Dzeu mi te-a scos in cale, citesc de cateva ore postarile tale, si nu le mai termin. Constat ca sunt multe, placute si utile. Esti o hrana spirituala... In curand am sa-ti scriu sa ma consult cu tine sa ma sfatuiesti, intr-o anume problema. Esti o Taina...

Toata stima, admiratia si consideratia
Viol3ta
1
05-09-2011, ora 12:02
klaudyu007
Nu este medic/terapeut
klaudyu007
Stimate Mr. Nick am citit postarea de pe http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html
Ma rog zilnic sa ma ierte Dumnezeu pentru ceea ce sunt si sa ma faca cum am fost. Trec prin momente foarte grele si aproape ca nu-mi intelege nimeni starile, nici chiar sotia mea care o simt cum se departeaza de mine tot mai mult... te rog ajuta-ma! -*. DOAMNE AJUTA!


(*modificat de admin)
0
05-09-2011, ora 12:03
klaudyu007
Nu este medic/terapeut
klaudyu007
Draga mr. Nick. DUMNEZEU sa-ti dea sanatate pt. ca meriti pt. tot ceea ce faci.
. In urma cu trei ani am facut ultima operatie de pneumotorax de la care mi se trag sigur atacul de panica si depresia, tristetea, lenea etc. Eram o persoana foarte activa, ma luptam cu morile de vant daca era nevoie, nu suportam nedreptatea si voiam sa fac numai bine numai cu gandul la Dumnezeu. Acum traiesc din amintiri de cand ma trezesc mintea umbla aiurea, ma ridic cu greu din pat si am o viata sedentara. Dupa operatie am luat cca 2 ani si jum. seroxat si anxiar, la care am renuntat in urma cu 3 luni bineinteles reducand doza treptat pe parcursul a 6 luni. In urma cu 2 luni am sustinut un examen pt a-mi pastra postul pe care l-am trecut cu brio, care insa m-a marcat foarte mult si mi-au revenit vechile simptome parca mai dese si mai puternice. De o saptamana fac atac de panica in fiecare zi, sunt foarte trist si fara vlaga, nu am chef de nimic practic. Am fost acum o saptamana la psihiatru si mi-a prescris : seroxat-1/zi dimineata, anxiar 3/zi, doxepin 1/pranz si orfiril 1+1/ pranz si seara. Citind prospectele m-am ingrozit mai ales la orfiril si mi-am zis ca trec peste ele cu sedativ pc insa nici o schimbare. Nu stiu ce sa mai fac si va rog foarte mult sa ma ajuti cu un sfat pentru ca sunt dezorientat complet. Multumesc mult si DOAMNE AJUTA!
9
11-09-2011, ora 02:21
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Viol3ta, vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase, dar, cu tot respectul, nu vă supăraţi pe mine, din cauza a ceea ce vă voi scrie în următoarele 4 fraze, şi anume: NU-mi plac deloc cuvintele cu caracter de laudă, pentru că mă pot atrage în teritoriul slavei deşarte. Mă supraestimaţi mai mult decât enorm de mult, fapt pentru care vă rog să nu-mi mai adresaţi NICIODATĂ cuvinte de stimă, admiraţie etc. DUMNEZEU este vrednic de laudă şi slavă, nu eu. Bineînţeles, şi unii oameni sunt, dar nu şi eu, iar acestea fiind spuse, vă mulţumesc mult pentru înţelegerea de care ştiu că veţi da dovadă :) ♥♥♥ Îmi cer iertare dacă v-au deranjat cu ceva menţiunile mele!
În complet altă ordine de idei, ţin să vă informez că am primit e-mail-ul dv. Vă rog mult să aveţi puţintică răbdare, pentru că, pe lângă e-mail-ul dv., mai am alte 263 de e-mail-uri + 89 de mesaje private pe Facebook + 50 de întrebări de context adresate direct sau indirect pe acest forum, la care trebuie să răspund. Ofer răspunsuri din toată inima, dar strict în funcţie de timp, stare şi inspiraţie. Veţi primi un răspuns în cel mai scurt timp îngăduit de disponibilitatea mea fizico-mentalo-psihică.
Dumnezeu - Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh - să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie.
Cu îmbrăţişări calde de iubire şi lumină,
Mr. Nick
9
11-09-2011, ora 02:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle klaudyu007, ţinând cont că doar în cadrul acestui topic am primit permisiunea de a oferi şi sfaturi spirituale, vi le voi oferi cu mare drag, pe lângă cele medicale.
După cum aţi citit în primul posting care a iniţiat acest topic, suferinţa este, de cele mai multe ori, o binecuvântare. Consideraţi-vă binecuvântat şi nu încercaţi să fugiţi de suferinţă, căci omul nu există pe pământ doar pentru a trăi în fericire.
Dv. sunteţi un bărbat creştin. Dicţionarul Webster"™s defineşte un creştin ca "o persoană care crede în Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu sau într-o religie bazată pe învăţătura Lui" - persoană care, într-un mod sau altul, trebuie să aibă parte de suferinţă, aşa cum şi Hristos a avut, dar într-un grad mai mic şi mai suportabil, ca să poată ajunge în Împărăţia cerurilor.
Sfântul Isaac Sirul a spus cândva, citez: "Calea către Dumnezeu e Crucea de fiecare zi, căci ni­menea nu s-a suit la cer cu răsfăţul" şi cu continua fericire şi bunăstare, aş adăuga eu. Deci...
Suferinţa din viaţa dv. NU este de nesuportat. Crucea care vi s-a pus pe umeri vă este total accesibilă, o puteţi căra fără probleme, mi-e foarte clar acest aspect.
Citiţi următoarea poezie, care are potenţial să vă facă să înţelegeţi ceva.

Ani întregi am tot strigat fierbinte, către Tine, Bunul Părinte.
Să-Ţi întorci cu îndurare Faţa, înspre crucea ce-mi apasă viaţa.
Tu ce eşti în milă-atât de darnic, până când mă vei lăsa zadarnic,
Să Te chem cu lacrimi şi să stărui, oare vrei credinţa să mi-o nărui?
Numai Tu ştii, cu cât amar se duce, ca a mea atât de grea o cruce!
Bunule Iisuse Doamne, Te îndură, de prea slaba, biata mea făptură!
Cam aşa, de ani întregi un frate, se ruga convins, că poartă-n spate,
Parcă gata, gata să-l sugrume, crucea cea mai grea ce-a fost pe lume.
Însă Domnul, Cel ce toate ştie, niciodată prea mult nu întârzie,
Ba chiar şi întârzierea nu arare, e chiar ea răspunsul la-ntrebare.
Astfel povesteşte mai departe acest frate; cum mă rugam eu cu foc foarte,
Apăsat de greaua mea povară, mă cuprinse somnul într-o seară.
Şi în clipa următoare..., iată, într-o încăpere minunată,
De răcoare şi de pace plină, cu fruntea încununată de lumină,
Îl văzui pe Însuşi Domnul păcii; parcă-i simt şi-acum blândeţea vocii:
"Fiule, îmi zise, nu te teme, căci Eu ştiu de mult că inima ta geme.
Te ridică dar şi îndrăzneşte, ruga ta acum se împlineşte.
Crucea ce ţi-a hărăzit-o soarta, poţi s-o schimbi şi să-ţi alegi o alta.
Iat-a aici sunt cruci de toată mâna, ia din toate câte vezi tu, una".
Tremurând şi-abia ţinându-mi firea, mi-aruncai jur-împrejur privirea,
Fericit cât nu se poate spune, c-am primit răspuns la rugăciune.
Şi-ncepui cum lesne se-nţelege, care-i mai uşoară a alege.
Erau cruci acolo fără număr, le-ncercam şi le puneam pe umăr
Şi le netezeam cu palma lustru, nu pe urmă singur să mă mustru,
Că n-am folosit cum se cuvine, un prilej ce doar o dată-viaţă vine.
În mulţimea lor cum e nisipul, cântărite-alese în tot chipul,
După chibzuinţi îndelungate, m-am oprit la una dintre toate,
Şi spre Domnu-naintând cu frică, am şoptit: "această cruce mică,
Cred eu, Doamne, este cea mai potrivită, pentru restul vieţii să-mi rămână!"
"Bine!" zise Domnul cu blândeţe, "asta e, dar are două feţe,
Singur ţi-ai ales-o dintr-o mie, te-ai uitat pe dosul ei ce scrie?
"Când privii, mai mai să-mi ies din minte, era crucea mea de mai-nainte.
_

În concluzie, cu privire la ce v-am scris până acum, înainte de a vă da crucea pe care o duceţi, stimate domn, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât puteţi duce dv. Şi după ce a măsurat curajul dv., a binecuvântat-o şi v-a pus-o pe umeri. Deci, o puteţi duce! Ţineţi-o bine, şi urcaţi de pe Golgota spre Înviere!
_

În altă ordine de idei, problemele medicale pe care le aveţi au NEVOIE de tratament medicamentos alopat sau naturist, după cum optaţi dv. Am înţeles că v-aţi îngrozit la citirea prospectelor medicamentelor psihiatrice alopate, care v-au fost prescrise, şi că nu doriţi să le luaţi. Vă respect decizia, tocmai de aceea vă rog, dacă doriţi, să-mi spuneţi în ce oraş locuiţi, pentru a vă recomanda un medic, care să vă poată prescrie un tratament naturist, cu ajutorul căruia să vă însănătoşiţi.
Sedatif Pc este un remediu homeopatic eficient, dar este mult prea slab pentru dv., din păcate. Ar fi fost extraordinar să vă fi putut regla status-ul sănătăţii mentalo-psihice doar cu ajutorul acestui remediu.
Aştept răspunsul dv.!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Nick
0
11-09-2011, ora 13:32
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
stiam..da, stiam aceste versuri...
dar, recunosc ca, ai reusit sa le scrii, sa le pui, sa i le spui d-lui caruia i te adresezi..
la locul si la momentul potrivit pentru dansul.
Ii doresc si eu multa sanatate.
Stiai ca ai reusit sa ma aduci cu "picioarele pe pamant"..?!? dupa o zi, o saptamana..mai "greuta"- as zice...
Iti doresc ca binele si sanatatea sa-ti fie alaturi, sa te inconjoare..pe tine si pe cei dragi tie.
cele bune,
0
11-09-2011, ora 14:41
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Draga Nick,
In asteptarea raspunsului tau, am cumparat deja setul Clearogen. L-a inceput ieri, 10. sept. Sper sa avem si noi rezultate. Am consultat alt endocrinolog, a rec sange pt analiza tsh si testosteron liber. tsh-ul a iesit, e ok. test. iese peste 12 zile. A facut si eco, NU are ovar polichistic... Endocrinologul a zis sa-i dau diane35. Nu stiu ce sa fac, am inceput sa-i dau Donavital...

Iti multumesc mult, Nick!
Astept cu nerabdare raspunsul tau, am incredere in tine!
Doamne ajuta!! Sanatate! te pupa, Vio!
7
11-09-2011, ora 16:11
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă sebesuldejos, mulţumesc mult pentru urări, asemenea vă doresc şi eu.
Mă bucur că am reuşit să vă aduc cu "picioarele pe pământ" :)
Toate cele bune,
Nick
9
11-09-2011, ora 16:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Viol3ta, bine aţi făcut că aţi cumpărat setul Clearogen şi bine aţi făcut că aţi început să-i daţi fiicei dv. Donavital (Donavitalul administraţi-l strict în conformitate cu modul de administrare specificat în prospect, nu altfel).
Donavitalul este cu mult superior oricărui contraceptiv (anticoncepţional)!
_

Sistemul Clearogen trebuie folosit minim 60 de zile pentru a observa primele ameliorări, iar după observarea ameliorărilor, se va continua folosirea lui timp de încă minim 6 luni, pentru a regla activitatea glandelor sebacee, activitate perturbată de DHT-ul epidermic (dihidrotestosteronul din piele), şi pentru a desensibiliza pielea.

ATENŢIE!

La începutul tratamentului este recomandat să folosiţi cantităţi mici din cele 3 produse, pentru a favoriza adaptarea pielii la acţiunea biochimică a substanţelor active. Înainte de a folosi produsele, de asemenea, este indicat să vă testaţi pielea, pentru a vedea când de tolerantă este cu acţiunea acidului salicilic, peroxidului de benzoil şi a celorlalte substanţe active (Aplicaţi cele 3 produse, în ordinea recomandată în prospect, respectând indicaţiile, pe o porţiune de piele de pe faţă (pe nas, de pildă), timp de 3 zile la rând. Dacă nu va apărea o roşeaţă intensă, însoţită de o mâncărime puternică, veţi putea folosi sistemul dermatologic fără a întâmpina vreo reacţie de intoleranţă sau hipersensibilitate).
Evitaţi contactul cu ochii, buzele şi hainele! (contactul cu hainele, de pildă, poate produce discoloraţii, iar contactul cu buzele, din păcate, în majoritatea cazurilor, produce uscare şi descuamare).
_

În principiu, Clearogen se utilizează decât o singură dată pe zi, seara, în 3 paşi simpli:

1. Agentul de curăţare sub formă de spumă (Foaming Cleanser) - Se foloseşte pentru a elimina uşor impurităţile, excesul de sebum şi bacteriile care stau la baza producerii acneei. Se întinde spuma peste pielea udă. Spălarea feţei se va face prin masare uşoară, nici prea mult, dar nici prea puţin (în medie minim 30 de secunde, maxim 1 minut şi jumătate-2 minute). După spălare nu vă ştergeţi pe faţă cu absolut nimic, aşteptaţi ca faţa să se usuce fără a fi şearsă cu ceva anume.
2. După ce v-aţi spălat şi aţi aşteptat ca pielea să se usuce, puteţi să folosiţi Toner-ul (Clarifying Toner). Toner-ul echilibrează producţia de sebum, reduce iritaţiile/roşeaţa şi dimensiunea porilor. Se foloseşte prin intermediul unei dischete cosmetice de bumbac. Se pune o cantitate mică de toner pe dischetă şi se aplică pe întreaga faţă. Se lasă să se usuce timp de 5 minute!
3. După ce v-aţi aplicat şi toner-ul, puteţi să folosiţi ultimul produs din gama Clearogen - Loţiunea antiacneică (Acne lotion). Loţiunea conţine substanţe foarte complexe care combat acneea şi reduc inflamaţiile. Se utilizează după curăţarea şi tonifierea pielii. Loţiunea se aplică pe întreaga suprafaţă a feţei, prin masare uşoară.

Atenţie! Toate cele 3 produse se folosesc doar o dată pe zi (de preferat seara). A doua zi dimineaţă NU trebuie să vă spălaţi pe faţă, pentru că substanţele din Clearogen se eliberează în regim lent pe tot parcursul a 24 de ore (Clearogen este prevăzut cu sistem de eliberare retard).
_

Pe tot parcursul folosirii sistemului Clearogen, este indicat să folosiţi o cremă cu acţiune hidratantă, antiinflamatoare şi antiiritantă, de genul celei din gama Deuteria Cosmetics, adică: ----------*
Dacă nu puteţi să o achiziţionaţi pe cea pe care o puteţi vizualiza accesând link-ul oferit, cel de mai sus, vă rog să vă cumpăraţi orice altă cremă pentru ten sensibil, mixt sau gras, cu tendinţa la a dezvolta leziuni acneice, dar fiţi foarte atentă să fie non-comedogenică, să nu aibă textură grasă, să fie hipoalergenică şi să conţină ingrediente cât mai naturale.
Crema trebuie aplicată pe ten, la minim 30 de minute de la folosirea ultimului produs din sistemul Clearogen, seara!

FOARTE IMPORTANT!

NU este indicat să folosiţi pudră sau fond de ten, pentru că inhibaţi cel puţin parţial respiraţia celulară a pielii, regenerarea superficială şi procesul de vindecare iniţiat de Clearogen.
Dacă, totuşi, nu puteţi sta fără machiajul specific de acoperire a imperfecţiunilor, din diverse motive personale, încercaţi să folosiţi produse minerale şi cât mai bio, dar uzaţi-le doar în cantităţi foarte mici, în mod ocazional.
_

V-am formulat acest mesaj adresându-mă dv., ca şi când dv. folosiţi Clearogen, nu fiica dv., pentru că aşa mi-a fost mai facil. Convertiţi dv. în propria minte adresarea în aşa fel, încât să pară a-i fi adresată fiicei dv. :)
Însănătoşire grabnică!
Pup,
Nick

(*modificat de administrator)
0
12-09-2011, ora 09:13
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Draga Nick,
Iti multumesc tare mult pentru timpul alocat si indicatiile pretioase pe care mi le-ai dat. Urmeaza sa le ducem la indeplinire cu strictete. Acum, si acneea polimorfa si dermatita stafilococica sunt in faza potolita, dupa tratamentul antibiotic administrat in urma otitei. Ma intreb, oare daca clearogenul isi face treaba prin inhibarea secretiei de sebum, dermatita se va potoli si ea? I-am luat acum shampon antibacterian cu sulf si echinaceea. Sa-i mai iau oare unul cu Ketoconazol, sa le alterneze?! Am inceput sa-i dau Donavital si pt faptul ca pt prima data, nu i-a mai venit menstruatia. Pun aceasta cauza pe stresul in urma examenelor din vara, alta cauza nu ar fi decat antibioticele administrate in ultima perioada...

Iti doresc sanatate si putere, iar Dzeu, sa te ocroteasca, sa te indrume si sa te ajute in tot ce faci!
Te pup!
Vio
9
12-09-2011, ora 13:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Viol3ta, cu multă plăcere v-am oferit indicaţiile.
_

" Ma intreb, oare daca clearogenul isi face treaba prin inhibarea secretiei de sebum, dermatita se va potoli si ea? "
- Dermatita de pe zona sau zonele pe care se aplică Clearogen, da, se va potoli într-o oarecare măsură.
_

" I-am luat acum shampon antibacterian cu sulf si echinaceea. Sa-i mai iau oare unul cu Ketoconazol, sa le alterneze?! "
- Nu, luaţi-i şampon Blue Cap, de la Catalysis. Este extraordinar de bun!
_

" Am inceput sa-i dau Donavital si pt faptul ca pt prima data, nu i-a mai venit menstruatia. Pun aceasta cauza pe stresul in urma examenelor din vara, alta cauza nu ar fi decat antibioticele administrate in ultima perioada... "
- Antibioterapia produce amenoree, deci, da, lipsa menstruaţiei poate fi produsă de tratamentul cu antibiotice. Şi stresul intens şi îndelungat produce amenoree!
_

Toate cele bune,
Nick
0
12-09-2011, ora 18:41
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Nick, dragul de tine, mi-ai si raspuns !! Multumesc mult ! Asa o sa fac si-o sa te tin la curent... Ma gandeam sa te mai intreb ceva, daca nu-s prea pisaloaga, 1. crezi ca pe timpul zilei, e necesar vreo crema cu factor mare de protectie... ?
2. Ce parere ai, sa inlocuiesc crema hidratanta rec de tine, cu Clean-ac de la avene...? (mi se pare exagerat de scumpa 40 ml =155 ron)
3. Pt stari premenopauza, ce recomanzi? Ma gandesc la donavital, nu auzisem de el, pana la posting-urile tale, asadar, iarta-ma, dar tot pe tine te intreb, vad ca esti 100% update-at.

Dzeu sa te binecuvanteze si sa te ocroteasca mereu!
Sanatate si multumiri, tie si parintilor tai !!
Vio
0
12-09-2011, ora 19:55
klaudyu007
Nu este medic/terapeut
klaudyu007
Nick iti multumesc mult pentru frumoasele cuvinte. Sunt di Ploiesti. Imi cer scuze ca am raspuns atat de greu. Intre timp am reluat pastilele de seroxat cate 1/2 pe zi pentru a reveni pe linia de plutire, insa ce ma framanta cel mai mult este lipsa unui copil. Dupa doua sarcini pierdute de sotie in urma cu 3 respectiv 4 ani am facut la giulesti o spermograma deoarece sotia nu a mai ramas insarcinata si rezultatul a iesit dezastruos : mobilitate 0 si restul morti sau amortiti. De aceea sunt foarte dezorientat, din cauza seroxatului cred ca o sa mi se naruiasca toate visele, imin afecteaza practic toata viata sociala si familiala. Nu ma plang de crucea pe care o duc, pentru ca o duc cu mandrie, insa simt ca odata cu ea pot tine si un copil in brate si pe sotie de mana. Te rog daca ai timp sa-mi recomanzi un psihiatru profesionist si un medic homeopat. Iti multumesc mult si sunt alaturi de tine si te sustin in tot ceea ce faci, pentru ca nu este usor sa faci un bine.
0
12-09-2011, ora 19:59
klaudyu007
Nu este medic/terapeut
klaudyu007
IN concluzie ce crezi Nick ? Seroxatul poate afecta viata sexuala si fertilitatea la barbati? Si daca da sunt sanse de reversibilitate a acestui proces? multumesc mult!!!
9
22-09-2011, ora 17:55
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Viol3ta, vă voi răspunde pe rând.
- Da, pe timpul zilei este necesară folosirea unei creme cu factor mare de protecţie solară (+50, de pildă), dar crema respectivă trebuie musai să fie hipoalergenică şi noncomedogenică;
- Puteţi să înlocuiţi crema hidratantă recomandată de mine, însă vă asigur că NU există, cel puţin în România, o cremă hidratantă mai bună decât cea din gama Deuteria. Este scumpă, ce-i drept, dar îşi merită fiecare ban, să ştiţi;
- Stările premenopauză pot fi tratate foarte facil şi bine cu ajutorul suplimentului La Femme, de la Organika (1 capsulă de două ori pe zi, cu 30 de minute înainte de micul dejun şi masa de prânz; a doua capsulă se administrează până în maxim ora 15-16:00).
Consultaţi un medic fitoterapeut!
Mulţumesc mult de tot pentru urări.
Vă doresc tot binele din lume.
Toate cele bune, cu iubire şi respect,
Mr. Nick
9
22-09-2011, ora 18:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle klaudyu007, da, Seroxatul afectează viaţa sexuală şi fertilitatea bărbatului, generalmente vorbind, dar afectarea nu este ireversibilă, ci reversibilă, în timp.
În acest moment sunteţi total infertil. Veţi avea şi un copil, dar numai în momentul în care Dumnezeu va îngădui.
În rândurile de mai jos puteţi găsi datele de contact ale medicilor pe care mi i-aţi solicitat.
_

DR. DINCA LAURENŢIU - medic psihiatru
Adresa: Ploieşti, Elena Doamna, 31, Ploieşti
Telefon: 0244.51.29.49./ 0740.313. 282/ 0744.201.791
-
HOMEODENT - Dr. Traian Coroi - medic homeopat
Adresa: Str.Gheorghe Doja 185, Ploieşti
Telefon: + 40 (744) 527437
_

Mulţumesc mult pentru urări şi pentru susţinere.
Însănătoşire grabnică!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
24-09-2011, ora 06:52
Antonio C.
Nu este medic/terapeut
Antonio C.
Una din cele mai mari cauze ale suferintei din intreaga lume este : RELIGIA

Doamna Daniela Anehei sa nu stergeti niciodata aceasta mizerie de post, stergeti doar comentariile care il deranjeaza pe Mr. Nick. Ca sa nu-i mai creeze o suferinta in plus fata de cea pe care o are, pentru ca de cele mai multe ori adevarul doare rau.
0
24-09-2011, ora 15:54
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Pt Nick cel drag,

Nick-sor, nu pot sa nu revin cu multumiri, pt sfaturi, pt timpul acordat si pt bunatatea ta nemarginita de a-ti ajuta semenii...
1. i-am achizitionat fetitei crema: http://www.webfarm.ro/la-roche-posay-anthelios-xl-crema-fondata-colorata-spf-50.html
2. S-a rezolvat si problema Cm- probabil gratie Donavital...
3. Te voi tine la curent in legatura cu tratamentul clearogen... deocamdata e bine la 14 zile de cand a inceput. I-am luat si samponul...
Nu prea am vazut opinii despre la femme 40 plus... e nou pe la noi? Am intrebat prin plafar, farmacii... habar nu aveau de el, am vazut apoi ca se comercializeaza numai prin mag on-line.

Numai bine iti doresc, inclusiv parintilor care te-au crescut si educat frumos!!

Cu drag, Viol3ta
0
24-09-2011, ora 21:54
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
***Am uitat sa-ti spun Nick, a luat examenul pt master.. a fost luni... a intrat la buget !! sunt fericita !!
Cineva acolo sus o iubeste si-i multumesc.

Pupici si sanatate !
Vio
0
24-09-2011, ora 22:24
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Nick draga,
odata mi-ai zis...ref. la o persoana ce tot imi comenta...
mi-ai adus si argumente pt. a NU continua..
revin... MULTUMESC.
Imi pare rau ca unii care iti tot raspund... sufera atata, dar nu stiu ce sa zic altceva decat ca oricat te-ar umili, trebuie sa-i ierti.
Nu ma pot pune in locul tau, nu stiu ce as face sau cum as reactiona, dar sa stii ca viata nu se traieste prin-comparatie.
Gandeste-te ca Dumnezeu ne-a pus aici, in contextul asta de viata, cu oamenii astia. Si noi ce facem? Il scuipam pe Dumnezeu, ii dam peste mana la Dumnezeu, vrem altceva. De ce sa vrem altceva? Dumnezeu ne da tot ce-i mai bun, e Tatal nostru.
Noi trebuie sa ne schimbam, nu ceilalti.
Daca acest....s-a purtat cu rautate cu tine, tu nu te-ai purtat la fel, ci cu bunatate si atunci se schimba si el....eu sper.
Important e sa nu te lasi doborat de...nimicurile....astea.
Nu sunt eu in masura sa dau sfaturi ACUM.
Ai grija de tine. Si mai lasa si pe Dumnezeu sa rezolve lucrurile.
O noapte linistita iti doresc,
0
25-09-2011, ora 12:36
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Iarta-l Doamne, pe Antonio, ca nu stie ce spune!
0
25-09-2011, ora 21:01
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
"Felicitari"
..ma bucur ca, ai scris Nick cu litera mare..
ma intristeaza ca NU VREI sa scrii DUMNEZEU cu litera mare..
da, stiu ca..stii, dar, NU vrei.
..faci CE si CUM vrei..
Cele bune,
9
26-09-2011, ora 05:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Viol3ta, vă voi răspunde punctual.
1. Crema achiziţionată, pentru protecţie solară, este foarte bună. Felicitări pentru alegere!
2. Cu siguranţă s-a rezolvat graţie Donavitalului;
3. La Femme 40 plus este nou pe piaţa românească, însă este deosebit de popular pe piaţa canadiană, unde este no.1. După cum aţi dedus şi dv. se poate comanda decât on-line, momentan, până va ajunge să fie mai cunoscut.
4. Mă bucur că fiica dv. a luat examentul pentru master şi că a intrat la buget :)♥
Mulţumesc pentru cuvintele frumoase.
Toate cele bune,
Mr. Nick
9
26-09-2011, ora 06:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă sebesuldejos, oh, staţi liniştită.
NU mă deranjează absolut deloc jignirile, atacurile la persoană etc., din contră. Când cineva mă jigneşte pe nedrept, de fapt mă binecuvântează, să ştiţi. Şi când cineva mă jigneşte pe baza unor motive fondate, de fapt îmi face un bine, pentru că mă ajută să-mi văd mai bine defectele, oferindu-mi şansa să fac primul, al doilea sau al treilea pas pe drumul către corecţia comportamentală. Oricum ar fi, fără doar şi poate, am doar de câştigat, slavă Domnului.
Ştiţi care este filozofia mea de viaţă?
Privesc chiar şi neprivit fiind, ascult chiar şi neascultat fiind, îmbrăţişez chiar şi neîmbrăţişat fiind, iubesc chiar şi neiubit fiind, înţeleg chiar şi neînţeles fiind, ajut chiar şi neajutat fiind, iert chiar şi neiertat fiind, sunt fericit şi îmi păstrez credinţa chiar şi nefericit fiind, gândesc pozitiv chiar şi asaltat de negativitate fiind..., întreprind orice este pozitiv, cu iubire, în mod necondiţionat, mă feresc de păcate, mă căiesc sincer de cele făcute, le confesez preotului meu duhovnic şi lui Dumnezeu, fac tot posibilul să nu le mai fac, şi, astfel, trăiesc cu speranţa că voi trăi veşnic în Împărăţia Lui. Deci... :-)
_

Vă mulţumesc mult pentru sfaturi. Le apreciez! Sunteţi în măsură să mi le daţi, credeţi-mă pe cuvânt.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
26-09-2011, ora 19:48
viol3ta
Nu este medic/terapeut
viol3ta
Nick-sor drag,
ti-am trimis pe mail rezultatul analizelor de ultima ora ale fetitei.
Astept o parere de la tine, am incredere in ea.

Cu drag si consideratie,
Viol3ta
9
27-09-2011, ora 00:56
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Viol3ta, m-am uitat foarte atent pe rezultatele analizelor de ultimă oră ale fiicei dv.
Au valori normale. Fiica dv. NU prezintă niciun dezechilibru hormonal, cel puţin nu la nivelul testosteronului liber şi Tsh-ului - hormonii dozaţi. Mergeţi cu rezultatul analizelor la endocrinologul care vi le-a recomandat, să vadă faptul că dacă îi dădeaţi fiicei dv. Diane35, pe considerentul că are exces de testosteron, făceaţi o mare greşeală.
Să ia doar Donavital timp de maxim 6 luni, strict conform instrucţiunilor din prospect, pentru că acest preparat fitoterapic este excepţional (tratează până şi polichisturile ovariene, fără a avea reacţiile adverse ale anticoncepţionalelor!). Va avea numai de câştigat de pe urma proprietăţilor curative ale ingredientelor sale atent selecţionate şi procesate.
Toate cele bune,
Mr. Nick

Post SCriptum - Fiica dv. are un prenume foarte frumos! Să vă trăiască şi să înflorească într-o viaţă minunată.
10
27-09-2011, ora 01:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Dragi useri ai Romedicului, care activaţi în cadrul acestui topic, începând de astăzi voi posta în mod frecvent câte cel puţin o pildă cu morală / zi, spre folosul dv.
_

Ma supăr doar când vreau eu - Pilda numărul 1

Un călugar era irascibil. Se supăra foarte repede, aproape din orice. Deşi se ruga neîncetat lui Dumnezeu să îl scape de supărare, de fiecare dată când se ridica de la rugăciune, se mânia pe unul dintre fraţi. La un moment a îndrăznit să-I spună lui Dumnezeu: "Doamne, nu Te-am rugat eu să mă scapi de supărare? De ce mă laşi să mă cert cu fraţii aşa des?". Dumnezeu i-a răspuns: "Cum vrei tu să exersezi refuzul supărării fără materie primă? Nu Mi-ai spus tu să te scap de supărare? De aceea îţi trimit mereu pe cineva, ca să ai ocazie să nu te superi chiar dacă îţi dă motiv. Tu poţi să înveţi să înoţi într-un bazin fără apă? Tot aşa este şi cu răspunsul Meu la rugăciunile tale! Numai tu eşti stăpân pe reacţiile tale". Călugărul s-a luminat şi de atunci îşi spunea mereu: "Mă supăr doar când vreau eu". Şi aşa a scăpat călugărul de supărare.
_
 
10
27-09-2011, ora 16:53
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Rugăciunea neîncetată a unei ţărănci - Pilda numărul 2

La părintele Paisie Olaru venise o femeie să se spovedească. Ea l-a întrebat: "Părinte, cum o fi cu mântuirea mea? Eu nu ştiu multe rugăciuni pe de rost, pentru că nu am fost dată la şcoală şi nu ştiu să citesc". Părintele a întrebat-o: "Şi nu te rogi?", la care ea a grăit: "Mă rog, cum să nu mă rog". "Şi cum te rogi?". "Uite cum mă rog. Atunci când mătur prin casă zic în mintea mea: "Doamne, curăţeşte sufletul meu, cum curăţ eu gunoiul din casă". Atunci când spăl rufe spun din nou: "Spală, Doamne, negreala păcatelor din inima mea, ca să fie frumoasă, aşa cum e o rufă curată şi spălată". Când fac orice alt lucru spun aceleaşi cuvinte". Femeia l-a întrebat în final: "Părinte, o fi bună rugăciunea asta?", iar părintele Paisie i-a spus asa: "Numai aşa să te rogi toată viaţa de acum înainte!".
_
Adaugă un comentariu / răspuns
616 comentarii 12 ..... 20 21 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ședințele de psihoterapie sunt mai eficiente dimineața
  • Dezvoltarea toleranței la anxietate - cheia în reducerea simptomelor tulburării obsesiv-compulsive
  • Identificarea punctelor forte și a celor slabe ale psihoterapeuților și utilizarea lor ar putea îmbunătății rezultatele pacienților
  • O mai bună identificare a efectelor adverse ar putea îmbunătăți calitatea psihoterapiei
  • Tehnica oglindirii și impactul asupra sentimentului de vinovăție
  •