Psiholog companie cu mii de angajati - are acces la fisele medicale ale unui pacient?

25-11-2014
redemption
Nu este medic/terapeut
redemption
Buna ziua,

Anul acesta am dat licenta si imi caut un loc de munca. Am participat la un interviu, fara a mi se face un test psihologic, si am fost respins pentru postul la care candidam, din motive care probabil nu au de aface cu titlul subiectului.

Recent am sustinut un alt interviu, iar de data aceasta am completat un chestionar psihologic compus din 75 de intrebari. Nu pot spune exact ce anume se dorea a se afla despre mine prin acest test.

Trebuie totusi sa va spun ca am antecedente psihiatrice, medicatie, internari, etc. pe fondul tulburarii de personalitate evitante, anxietate, depresie.

Sa presupunem ca acel test, dat de psihologul companiei, la 'corectarea' grilei de raspuns a ridicat ceva suspiciuni in legatura cu mine. Este acesta un criteriu de a descalifica din start un candidat care doreste sa se angajeze?

Nelamurirea principala este formulata in titlul subiectului.
Desi nu cred ca oricine ar avea acces la date confientiale mai cu seama ca nu am dosar medical electronic.

Totusi, psihologul avand o copie dupa cartea de identitate are cumva acces la o eventuala baza de date in care poate as fi sau nu inregistrat cu diagnostice, medicatie, etc?

Va multumesc!
2 comentarii
0
25-11-2014, ora 12:21
clepsidra2
Nu este medic/terapeut
clepsidra2
nu cred.
0
28-11-2014, ora 13:44
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Redemption,
deja ai mers foarte departe cu imaginatia, dar da, un test psihologic poate da un profil psihologic, poate releva anumite trasaturi de personalitate, mai ales trasaturi accentuate de personalitate. In rest, nimeni nu are acces la astfel de date, dosarul electronic nu va putea fi consultat decat de medicii care au un cititor de card si tot asa, ideea este ca nimeni nu cred ca are curajul sa treaca peste secretul profesional, sanctiunile fiind foarte dure!
Spune-mi te rog, ai lucrat cumva la o firma poloneza, imi amintesti de cineva!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul