Prurit anal de cativa ani

08-12-2005
danip
Nu este medic/terapeut
danip
Buna ziua, sunt din Ploiesti si am 27 de ani. De catva timp ma confrunt cu o problema suparatoare. Acum 4 luni am fost la un medic chirurg pt un tuseu rectal, intrucat rareori se intampla sa fiu constipata si atunci se intampla sa sangerez putin. Nu a gasit nimic care sa-l ingrijoreze, doar o mica fisura care se formeaza atunci cand sunt constipata. Problema este ca de cativa ani am mancarimi in zona anusului, am facut mai demult un examen coproparazitologic, nu a iesit nimic, iar de cateva luni ma confrunt cu o mancarime puternica, cu arsuri in zona anusului (in interior). Am incercat diverse creme de la farmacie, naturiste, supozitoare, degeaba, au efect cateva zile si pe urma reapare mancarimea care ma ingrijoreaza. Ma gandeam chiar sa-mi fac o rectoscopie, ce sfat imi dati? In ce consta rectoscopia asta?
Va multumesc si-mi cer scuze pt ca am scris cam mult.
3 comentarii
0
11-12-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Rectoscopia presupune introducerea in rect a unui endoscop - este un tub prevazut cu un beculet care permite vizualizarea interiorului rectului in cazul acesta (se mai foloseste si pt. esofag, stomac, duoden, colon - endoscoapele fiind specifice pt. fiecare regiune). Cred ca este bine s-o faci, poate va ajuta la elucidarea cauzei pruritului si senzatiei de arsura.
Si nu-ti mai fa griji pt. ca ai scris prea mult. Preferam sa aflam cat mai multe informatii ca sa putem sa ne dam seama despre ce e vorba (desi nu intotdeauna reusim acest lucru).
Multa sanatate!
0
08-11-2009, ora 00:56
muniv
Nu este medic/terapeut
muniv
Buna ziua.Am 37 de ani si sunt din Tm. De cativa ani ma confrunt cu mancarimi in zona anusului(exact la intrare nu in interior si nici in exterior ), am facut mai demult un examen coproparazitologic, nu a iesit nimic, am fost si internat la dermato unde am facut toate analizele(sange, urina, chirurgie ptr. hemoroizi, interne, etc) si totul a fost in regula.Mi s-a spus ca poate fii o alergie la sapun sau imbracaminte dar nimic concret.Eu ma chinui cu aceasta mancarime care este mai puternica noaptea.Daca ma scarpin ma maninca pina sangerez si tot nu se opreste.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac!
Multumesc mult!
0
15-11-2009, ora 21:33
Stelian1
Nu este medic/terapeut
Stelian1
am 49 ani in urma cu 4 luni am fost operat de extirparea fieri de atunci am dureri groasnice de cap si senzatia de a merge la toaleta pentru a face **** dar nu fac nimic.in urma RMN-ului CELEBRAL si cervical mi-a pus diagnosticul de modificari de spondilita anchilopoetica, emangiom corp vertebral T1 si rargirea spatiilor lichidiene pronto pariental.De curand am iesit din spital sectia Reumatologie cu urmatoarele diagnostice :pondilita anchilozanta(std.-4), coxartroza ilaterala secundara, HTA grad2 gr de disc f. inalt, hemangion de corp vertebral T1, (diabetul pe care il aveam(tip2), fisura pelvianala, s.a.M-i s-au recomandat medicamantele:Lagosa, Vasilip, Sulfalazina, Baleserc, Teotart, Profenis, Meguan, Monopril(ultimile 2 pt tensiune).stare mea se agraveaza pe zi ce trece si su stiu care este cauza durerilor de cap senzatia de a merge la toaleta si mai nou dureli musculare la picioare cu furnicaturi la piciorul stang.Nu am putere sa stau prea mult in picioare.Am uitat sa va spun ca am facut si tomografie cu interpretarea atrofie corticala de emisfer stang si m-i s-a spus sa stau linistit fiindca este dun cauza spondilitei.Va rog sa imi dati cat mai repede raspunsul !!!Sunt disperat !!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: