Dupa protezarea soldului pot sa am un mers normal?

14-07-2012
Mircea Sanda
Nu este medic/terapeut
Mircea Sanda
Buna ziua ! As dori sa imi oferiti niste informatii cu privire la o posibila protezare de sold. Am 19 ani si inca de la nastere am fost diagnosticata cu luxatie congenitala sold stang. La 6 luni am suferit prima interventie chirurgicala in care capul femural mi-a fost taiat din cauza unei infectii. Initial am avut femurul stang mai scurt cu 2 cm insa pe parcursul timpului, din cauza cresterii, scurtimea s-a marit la aproape 6 cm. La 16 ani am suferit a doua interventie la Domnul Profesor Doctor Burnei. Operatia a constat in reconstructia soldului din oasele proprii. Din cauza varstei prea mari metoda nu a avut succes iar eu nu m-am recuperat complet. Inca ma deplasez cu ajutorul unei carje. O ultima solutie in rezolvarea problemei data de Domnul Doctor este protezarea soldului, insa nu imi pot permite sa cumpar o astel de proteza care, din cate am inteles poate ajunge la 40.000 de euro. Am cateva intrebari si as dori sa ma lamuriti, daca se poate. Dupa protezarea soldului daca as avea un mers normal? Precizez ca inca am aproape 5 cm scurtime si sunt curioasa daca proteza poate rezolva problema. Timpul de recuperare care este avand in vedere varsta si o greutate de 55 de kg. Si daca as avea posibilitatea de a beneficia de aceasta proteza modulara gratis? Va multumesc!
3 comentarii
0
14-07-2012, ora 18:53
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cazul Dvs este ce putin neclara si complicata. daca bine inteleg Dvs traiti de la varsta de 6 luni cu o situatie Girdlestone (o articulatie flotanta a soldului, fara cap femural)? daca asa aeste atunci este foarte trist, pentru lumea civilizata acest lucru este inacceptabil
in fine, eu nu vrea sa-l critic pe Burnei insa daca vine vorba de protetizare eu m-as adresa unui chirurg care face in principal proteze de sold, si este ortoped pentru adulti. cautati-l pe doctorul Balint Andor din brasov, el are la ctiv cel putin 10 mii de proteze de sold, este probabil cel mai tare in aceasta tema in romania.
noi facem des proteze de revizii cu componente modulare la sold, insa sper ca Dvs nu aveti inca nevoie de asa ceva, pretul lor nu le stiu, pentru ca din fericire nu trebuie sa le stiu, insa 40 de mii de euro este exagerat, nu sunt ieftine insa nu cred ca trece de 10-12 mii de euro. teoretic la un spital de stat ar trebui sa fie gratuita, insa in romania teoria nu intotdeauna seamana cu practica. pentru 40 de mii de euro ati putea sa va operati si in germania.
si operatia si recupararea postoperatorie depinde mult de situatia anatomica. probabil diferenta de membru nu se mai poate fi corectata in totalitate, daca se poate implanta o proteza clasica atunci problema recuperarii este mult mai simpla, cu cele modulare trebuie adaptata pacientului, fiecare caz e aparte
0
14-07-2012, ora 19:09
Mircea Sanda
Nu este medic/terapeut
Mircea Sanda
Da, din pacate de la 6 luni pana la 16 ani am trait fara cap femural insa prima interventie nu a fost facuta de domnul doctor Burnei, ci la Mangalia de doctorul Lupescu. Acesta ne sfatuia sa asteptam pana la 18 ani sa rezolvam atunci, dar nu am primit mai multe explicatii. La 16 ani ne-am hotarat sa schimbam medicul, tarziu stiu, iar in a doua operatie domnul doctor Burnei a incercat sa imi faca un cap femural dar si un cotil din oasele proprii pentru ca nu mai aveam. Aceasta metoda insa nu a reusit, eu de aproape 3 ani neputand sa merg fara ajutorul unei carje.Nu ma doare doar ca nu am echilibru pe piciorul stang. Inainte de a doua operatie puteam merge aproape normal doar ca din cauza celor 5 cm si putin se vedea chiar daca eu purtam in incaltaminte un inaltator la sfatul doctorului Lupescu. In prezent diferenta dintre membre este de 4, 5 cm. Cam cati cm pot recupera prin protezare? Si in privinta protezei ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc!
0
14-07-2012, ora 19:48
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
nu se poate aprecia inainte de operatie cat de lung va fi membrul operat, nici dupa operatie nu este imediat clar acest aspect, pentru ca organismul incearca sa compenseze dezechilibrul actual prin bazin si prin coloana lombara, dupa operatie trebuie asteptat 3-6 luni pana cand se poate pune un verdict. in orice caz, orice diferenta de menbru inferior mai mare de 2 cm trebuie compenzata cu pantof ortopedic, altfel coloana va avea de suferit.
cereti parerea unor medici care au pus deja mai multe mii de proteze de sold, in special v-as recomanda pe doctorul Balint Andor. el va putea face un plan din experienta proprie, ce proteza ar putea sa implanteze, daca intradevar este necesara una modulara, sau aveti nevoie numai de o parte acetabulara modulara, sau eventual se poate implanta si o proteza clasica cu o parte acetabulara de revizie, de genul Burch-Schneider-cage sau alta mai complicata. fara a cunoaste cazul detailat nu se poate aprecia acest lucru
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
  •