Prostato-veziculita cronica

26-05-2009
_baiat
Nu este medic/terapeut
_baiat
Buna ziua,

Am fost diagnostizat cu prostatita cronica acum un an, si de atunci tot nu vrea sa treaca boala aceasta. Am fost la 3 urologi, primii doi nu mi-au facut nimik, unu chiar mi-a zis ca nu stie ce poate sa fie. Acum un an jumatate am avut o infectie urinara, cu care nu m-am dus imediat la medic, asa ca am stat vreo 2-3 saptamani cu infectie. Dupa aia aproape 2 saptamani de ciprofloxacina dar simptomele imi ramaneau. In iunie anul trecut m-am dus la al treilea urolog, care mi-a zis ca poate sa fie prostatita (si foarte probabil ii) dar 3 spermoculturi si 2 uroculturi facute din primul jet de urina au iesit negative, totusi mi-a dat Zanocin 400mg + Diclofenac 20 zile, după aia încă 10 zile de ciprofloixacină dar tot nu a trecut, asa ca am suferit toata vara trecuta. In toamna a fost mai bine un pic, dar pana la urma iarna iarasi s-a facut si mai rau. M-am dus din nou la urolog, si un urma analizei de spermocultura s-a gasit inectie cu Stafilococ (in rest nu se vede pe hartie ca-i scris destul de urat), care era sensibil si la ofloxacin, gentamicin, si mai erau inca vreo 6. Asa ca mi-a dat ofloxacin prima data 20 zile (Zanocin OD 400 + diclofenac) dupa aia am schimbat medicamentul si mi-a dat ciprofloxacin 2x500 timp de 15 zile. In urma exemenului de urina facut de urolog inca s-a mai gasit infectie, asa ca vazand antibioticele la care este sensibil infectie, mi-a da injectii de gentamicin 3x80mg/zi, o injectie la 8 ore, 21 de bucati timp de o saptamana, dar cand m-am dus la control dupa ultima injectia, inca mai aveam infectie, si simptome cam tot asa, numa ca disparea durerea in timpul ejacularii.

Dupa aia inca 10 zile mi-a dat biseptol 2x2 pe zi, dar tot nu trecea. Iau de o luna de zile si Produsul natural Prostatofort care am auzit ca este foarte bun. Am baut si ceai de pufulita cu flori mici timp de 3 saptamani, cate doua cane pe zi. Si din pacate e cam tot asa. De cand iau prostatofortul, timp de 3 saptamani, mi-a dat urologul Levofloxacina 500mg tot cu diclofenac, si e tot asa. Acuma m-a pus pe biseptol din nou, si peste o saptaman trebe sa ma duc din nou la control, dar din pacate ai este aproape tot asa, uneori e mai bine, dar cnad e un pic mai rece banca sau scaunul pe care stau imediat simt din nou ca-i mai rau un pic. Si uneori mai doare si in timpul ejacularii, dar nu tot timpul. Ustura mai ales dupa ejaculare, cand urinez, si nu numa o singura data, ci timp de 1-2 zile de multeori, Acuma cateva saptamani ineinte sa-mi dea levofloxacina, am facut din nou spermocultura pt examen direct, si Medicul de la Spitalul matern care a facut analiza a zis ca-i buna sperma (fara bacterii, fara flora, fara leucocite), si in afara de insuficientă enzimatica, nu am nimic, care de fapt este urma infectiei. A doua zi m-am dus cu rezultatul la urolog care mi-a facut exemen si masaj de prostata, dupa care exemen de urina din primul jet, la care s-a vazut ca mai am un pic de infectie, si a zis si el ca pacientul simte daca nu-i in regula ceva, de aia mi-a dat levofloxacin.

Cum poate sa fie, ca la laborator, medicul care facea spermocultura n-a observat infectia? Toti medicii sunt asa? Acuma este poate un pic mai bine, dar n-as zice ca ma simt vindecat, si mi-a zis si urologul ca boala aceasta nu se vindeca, si ca-i cronica, poate peste cativa ani fac din nou prostatita.

Imi mai puteti da niste sugestii in legatura cu tratamentul, sau tratamente alternative? Nu consum alcool (numa o bere din cand in cand, dar cand iau medicamente nu beau de loc) si viata sexuala este ocazionala si tot timpul folosesc prezervativ. De ce nu vrea sa treaca infectia asta? Va rog sa ma ajutati. Medicul de familie si urologul mi-a recomandat sa iau Biotics, ca sa nu-mi distruga tratamentul flora intestinala, asa ca iau si Biotics pe langa antibiotice, antiinflamatoare si prostatofort. Am 21 de ani. Ajutor va rog.
110 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
27-05-2009, ora 21:36
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Cuvinte cheie: infectie urinara, prostatita, afectiune urologica

Imi pare rau sa aud ca ai aceasta problema, dar nu dispera, solutii se gasesc, desi trebuie sa-ti spun de la bun inceput, ca sa incetezi sa fii dezamagit, ca uneori aceasta problema nu se rezolva cit ai bate din palme (vezi mai jos). Dar va fi bine.

Nu sint medic dar avind aceasta problema un numar de ani si avind un bun acces la informatie de ceva vreme (traiesc in Vest) si timp pt asta pot sa-ti dau un sfat.

Mai intii nu fi suparat pe medici. Sa stii ca nu exista analiza medicala (sau test) precisa 100% (specialistii stiu in general ca nivelul de acuratete al testelor e in jur de 90 si ceva % pt cele mai bune din ele). Deci o contradictie intre 2 rezultate nu presupune incompetenta unui medic sau laborant care a efectuat analiza. Totusi informeaza-te unde poti gasi un laborator bun in orasul tau, asta o poti afla de prin cunostinte, cel mai bine de la una care lucreaza in domeniul medical - ei stiu intotdeauna (dar nu vorbesc deschis) care sint cei buni si cei prosti in domeniul lor, tot la fel de bine cum stii tu care din colegii tai sint mai destepti sau mai putin destepti dar nu o spui pe fata ca supara sau creaza animozitati.

Apoi sa stii ca medicii urologi, nu numai cei din Romania dar de peste tot in lume, nu sint atotputernici in fata unor boli genitale, printre care se numara si prostatita cronica (cea acuta, adica abia aparuta, se trateaza in general destul de bine cu antibiotic, daca medicul l-a nimerit pe ala potrivit din timp - si numai un test/analiza o poate spune). Cea cronica (adica cea care a fost acuta si nu s-a rezolvat in citeva saptamini) necesita timp si rabdare, si mai multe incercari de tratament. Urologul tau pare destul de interesat sa iti rezolve problema, deci persevereaza cu el.

Tratamentul pt prostatita cronica e bazat destul de mult inca pe antibiotic la inceput si medicatie de confort (supozitoarele antiinflamatorii - ce ai primit tu: diclofenac, etc). Asta popate dura, eventual cu pauze, citeva saptamini sau chiar luni, cu tratament ajustat. Daca tratamentul cu antibiotice nu rezolva problema, la un moment dat el trebuie mult redus sau stopat pt ca antibioticele sa nu influenteze negativ organismul (un medic bun te va sfatui asta). In schimb se trece pe tratamente mai blinde (un doctor it va da mai mult anti-inflamatoare medicamentoase, si mai putin sau deloc produse naturale din plante, pt ca aceastea din urma nu sint privite ca serioase de ei, desi multe mediamente sint sintetizate din plante, e lucru bien stiut). Aceste tratamente blinde sint de lunga durata, sint fara efecte secundare (afectarea ficatului, sistemului imunitar, etc), si e usor sa le tii. Cistigul aici este ca te vei simti din ce in ce mai bine, dar treptat si nu dintr-o data, pina cind discomfortul e minimal si esti apropape ca nou. Voi reveni indata la ce anume tratamente blinde naturale poti recurge.

De ce prostatita cronica se poate vindeca greu, asa cum urologul tau ti-a spus (el a spus incurabila pt ca sint multe cazuri nevindecate)? Pt ca prostata e formata dintr-un tesut care e mai putin permeabil la antibiotic, si deci efecul medicamentos uneori nu e la fel ca de exemplu in cazul cind tratezi infectii de plamini (pneumonie), dentare, etc.

Iata citeva sfaturi pt tratamentele blinde:

- Ceaiurile de plante ca pufulita, coada soricelului, galbenele, musetel, ideal in amestec dar si separat, cu putina miere; in timp fac foarte bine (3-4 cani pe zi) si au efect stabil. Dar de multe ori poate fi inconfortabil sa le prepari si sa le bei, mai ales daca te misti mult. In acest caz poti recurge la tincturi, care sint f usor de administrat (iei o sticluta de 50 ml dupa tine, fie ca esti in vacanta, excursie, la cursuri, etc, si iei 50 picaturi intr-un pic de apa de 3-4 ori pe zi pe stomacul gol). Vezi produsele Dacia Plant din plantele enumerate care sint de buna calitate. In plus, tinctura de ienupar e buna pt a curata destul de eficient microbii de pe tractul urinar (care pot reactiva o infectare a prostatei, desi ei pot proveni tot din infectia prostatei) si cea de ghimpe la fel. Ienuparul poate fi luat 2 saptamini pe luna (e puternic si daca se ia mai mult poate jena rinichii) iar cea de ghimpe nelimitat, in combinatie cu pufulita (dar pt ghimpe se cere reducerea sarii si condimentelor si evitarea alcoolului, ceea ce e bine in general sa faci pt prostata care e iritata de ele).

- Propolisul este de mare ajutor, trebuie insa sa nu fii alergic (testeaza o data ce e indicat mai jos si daca nu apare nici un efect de umflare provizorie atunci e OK). In special foloseste supozitoarele - sint anti-inflamatoare, anti-septice, calmeaza zona perineului (sezutului), stimuleaza sistemul imunitar sa lupte cu infectia, si previn problemele prostatei. Cele de la Apicola, Miprosept, sint de caliatate garantata desi poate un pic scumpe pt o utilizare indelungata (unul pe seara dupa dus sau baie - cind vasele sanguine permit o circulatie a singelui mai intensa in zona incalzita, permitind propolisului sa fie absorbit f bine de corp). Supozitoarele pot fi disconfortante la inceput pt ca propolisul e puternic, dar nu patesti nimic, si te obisnuiesti cu ele. Propolisul e bun si in tinctura sau mestecat brut - cel putin poti pune seara inainte de a adormi o bucatica in gura, sub limba, vreme de luni de zile. Il gasesti la apicultori (trebuie sa fie de buna calitate). Cel din comert e prelucrat si e in concentratie mica.

- Uleiurile esentiale iarasi sint foarte bune, si pot fi folosite daca medicul a hotarit sa nu-ti mai dea antibiotic (inlocuiesc bine antibioticul). In tari ca Franta, exista medici care recomanda pe reteta uleiuri esentiale in loc de antibiotice (antibioticele sint uneori problematice pt ca dezvolta rezistenta bacteriilor daca nu resusesc sa le elimine), si sint recunoscute oficial ca tratament. Atentie, sint puternice, trebuiesc luate dupa indicatia din prospect. Incearca cel de ienupar (2-3 picaturi pe o lingurita de zahar sau miere de 3 ori pe zi, nu mai mult de 10 zile pe luna), sau cel de cimbru (citeste despre asta in Formula as http://www.formula-as.ro/2009/863/medicina-naturii-44/o-planta-revolutionara-cimbrul-10946). Iarasi atentie, numai uleiurile esentiale pe ale caror prospecte scrie ca se pot lua intern trebuiesc cumparate pt a evita chimicalale daunatoare care apar in Romania sub numele de uleiuri esentiale pt masaj/baie/aromatizare (sintetizate chimic). Solaris Plant produce uleiuri extrase din plante, printre alte firme.

- Cel mai important lucre este sa ai rabdare si sa urmezi un tratament natural, eventual in paralel cu cel medicametos, si sa continui temeinic dupa. Asta poate dura luni sau 1-2 ani, dar lucrurile devin destul de simple oricum in cel mult citeva luni cind starea ta buna se va stabiliza si vei fi clar mai bine. Pt incredere testeaza citeva din cele recomandate macar citeva saptamini si opreste-te la ce merge pt tine. Oricum ia timp, aceste tratamente nu sint la fel de rapide ca antibioticele, poate in afara de uleiurile esentiale.

- In ultimul rind, continua sa te protejezi cu prezervativ daca nu esti intr-o relatie stabila si daca inca nu cunosti bine persoana. E incerdibil cit de multi din cei de virsta ta au clamidia (bacterie) si inca nu stiu, care de multe ori nu se manifesta dar care produce mari probleme si mai tirziu. Ejaculeaza macar o data pe saptamina ca sa nu se adune bacteriile si toxinele lor in prostata si ca sa ca o pastrezi descongestionata. Cind te faci bine, fa in fiecare an, la fiecare 6 luni o luna de tinctura din cele de mai sus, sa se previna o revenire (nu uita ce ti-a spus urologul ca boala poate reveni, desi daca te protejezi sint slabe sanse sa se intimple). Bea lichide 1.5 l pe zi, maninca multe fructe si legume (5 pe zi - recomandare in orice tara occidentala), fa sport (iti reduce simptomele), ai incredere ca intr-o zi va fi bine.

- Mie mi-a facut foarte bine ceaiul de musetel cu galbenele si supozitoarele de propolis, dar la vremea aceea nu stiam de tincturi, si increderea pe care am avut-o atunci cind am gasit ceva care merge.

- Uite citeva link-uri pt tine si pt urologul tau

* informatii depre prostatita in cea mai mare biblioteca electronica din lume
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000523.htm

* site-ul fundatiei medicale privind prostatita
http://www.prostatitis.org/

* cele mai noi cercetari aparute in jurnale de reputatie mondiala provind efectele pufulitei sint listate pe urmatorul site guvernamental american (da epilobium care inseamna pufulita la search for); cautare foarte utila pt medicii din Romania si din lume inca reticenti la recunoasterea utiliatii fitoterapiei (terapia cu plante)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez

* cauta in Formula as "gimnastica invizibila": consista in contractarea si relaxarea muschilor din zona prostatei care vor mari fluxul sanguin si vor contribui la insanatosirea prostatei si mentinerea ei intr-o forma buna, si deci a mentinerii vietii sexuale in forma buna pe timp indelungat.
0
01-06-2009, ora 19:42
_baiat
Nu este medic/terapeut
_baiat
Mulţumesc mult pentru ajutor. O să încerc câteva din ele.

Anul trecut am făcut test de Clamydia, şi era negativă, pe de altă parte în urma unui tratament îndelungat cu antibiotice oricum am fi scăpat de infecţia cu clamydia (trabuie tratat timp de 21 de zile cu antibiotice cum ofloxacina, tetraciclina etc, eu am luat antibiotice aproape tot timpul în ultimele 3-4 luni, cu mici întreruperi şi pauze de 2 săptpmâni).

Mai iau şi Biotics, care e un produs foarte bun, reechilibrează flora intestinală, reducând la minim efectele negative ale antibioticelor. Din păcate în ultimele luni din cauza antibioticelor n-am avut nicio răceală, mi-e frică că sistemul imunitar va fi în stare foarte rea (şi până acuma a fost destul de sensibil, am făcut răceli aproape tot timpul, inclusiv şi mai ales primăvara şi vara).

Nu ştiu ce să fac vara asta?? Am voie să mă duc la ştrand cu boala aceasta? Nu face bine să stau în chiloţi uzi nici chiar în cea mai mare căldură, asta ştiu bine, mai ales acuma trebe să am grijă. Uneori după ce am stat în frig, sau banca pe care stăteam era mai frig, simt imediat iarăşi usturimi, şi o stare de disconfort...

Şi încă o întrebare? Dinre taratamentele enumerate mai sus care ar fi cel mai bine? Ştiu că trebuiesc încercat mai multe, dar totuşi care îşi face efectul cel mai rapid şi cel mai bine? Iau şi acuma medicament natural, cum ar fi prostatofort-ul (îi foarte bun, şi e recomandat şi de naturişti, aici îi linkul produsului http://www.pcfarm.ro/produs/626/PROSTATOFORT ), e fabricat în SUA.

Am auzit că şi uleiul de dovleac poate să facă foarte bine efectul. Acuma stau vreo 3-4 săptămâni, şi după aia o să continui tratamentul cu pufuliţă, dar vreu să încer şi ceaiul de ghimpe (se paote amesteca), numa că n-am găsit indicaţi concrete cum se prepară corect ceai-ul de pufuliţă, resp ghimpe. Dacă ai mai folosit astea, te rog să-mi dai şi mie un pic de ajutor.

Am parteneră de 2 ani jumătate, şi doar de un an şi jumătate am simptomele şi boala aceasta. Am s-o trimit şi pe ea la ginecolog, mi-a zis şi urologul de mai mult timp, dar nu pare să aibe simptome sau ceva.

Oricum mulţumesc pentru ajutor.
0
02-06-2009, ora 17:22
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Prostafortul e un amestec de componente stiute ca benefice pt aparatul genital masculin: pygeum africanum e folosit in America (dar ca urmare a cercetarilor din Europa), si e folisit ca extract concentrat medicamentos in Franta (medicamentul tadenan, conceput initial pt cei care au hipertrofie de prostata - dar care merge f bine si la prostatita); zincul se da pt ca in corpul uman are o concentratie f mare in secretia prostatica si e bun pt sistemul imunitar (atentie, zincul diminueaza absorbtia unor antibiotice prescrise pt prostata ca ciprinol si posibil zinat daca e luat mai aproape de 2 ore); vitamina e imbunatateste calitatea spermei; uleiul de seminte de bostan - era folosit in Romania pt prostata din batrini; saw palemto e o planta americana care se prescrie f mult in disconfortul urinar nocturn datorat prostatei marite, etc. Intr-un cuvint, amestecul e bun pt tine, ca intretinere, dar nu e chiar tratament. Poti adauga si 1 lingura de polen, tot ca intretinere, bun pe termen lung.

Nu avea nici o retinere pt ce poti face la vara. E OK sa faci aproape de toate, sa mergi la mare, strand - e chiar indicat sa stai la soare, cu zona expusa si incalzita. Evident, fereste-te sa stai pe ciment rece, etc, dar slipul umed nu e o problema daca afara e cald.

Despre restrictiile la sex neprotejat - nu sint probleme. Totusi cind este un episod de infectie (bacterie evidenta in sperma, secretie prostatica sau urina) atunci protejeaza pe partenera (si in final pe tine - ca poti lua mai tirziu inapoi de la ea) cu prezervativ. Mediul iti va spune daca poti sau nu sa inlaturi prezervativul. Oricum, protejarea cu prezervativ in cazul prostatitei nu e necesara pt mult timp, chiar daca prostata te va mai deranja, pt ca bacteriile ori vor dispare ori se vor reduce atit de mult ca vor fi neglijabile la orice transmisie spre partenera. Intre timp nu ar strica si partenera sa aiba un control la medic (bun) sa se verifice ca totul e OK (cultura de urina, exudat vaginal, examen clinic la ginecolog, dar in primul rind testele de boli de transmsie sexuala la amindoi trebuiesc efectuate daca inca nu s-au efectuat).

Ce ti-as recomanda eu din cele de mai sus: cind ai un episod acut (adica explodeaza durerea si jena, sau ies bacteriile la analize, sau ai celule albe - numite si PMN in analize - in urina/sperma - care e semn de inflamatie) poti recurge la tratamentele tari - tincura de ienupar (dezinfectant puternic al cailor urinare) sau uleiurile esentiale (cimbru - care contine timol si care are specru antibacterian si antifungic foarte larg, in particular e f eficient cu stafilococul pe care am inteles ca il ai, si este eliminat prin sistemul urinar, deci exact pe acolo pe unde ai nevoie). Oricare din astea de 4 ori pe zi, pina la 2 saptamini, dupa care pauza, si poti relua dupa 2-3 saptamini. In restul timpului poti recurge la celelalte plante mai blinde (restul). Probabil stii ca antibioticul mult poate citeodata forma si candidoze care se manifesta prin mincarimea pielii (de aceea antifungice ca diflucan pot fi recomandate de medici dupa antibiotic, dar uleiul de cimbru poate preveni si candidoza ca e antifungic precum am spus).

Ghimpele se prepara ca decoct (fierbere pt 5 minute), 2 cani pe zi, o lingurita planta pe cana, se bea jumate de ora inainte de masa; pufulita in schimb se ia ca infuzie (planta doar se pune in apa fiarta luata de pe foc si se lasa citeva minute). Foarte simplu poti lua tincurile celor 2 plante in loc de ceai, cite o lingurita din fiecare in jumate de pahar de apa de 3 ori pe zi (vezi prospecte la tincurile Dacia Plant).

Ce as face eu: as lua tratamentul dat de medic plus probioticul la antibiotic (Biotics) si prostafortul pt intretinere. In plus mi-as face 1.5 l de ceai de galbenele si musetel zilnic sau macar de citeva ori pe saptamina, in parti egale (ambele antiinflamatoare si antibacteriene), cu care iau si tintura de pufulita + ghimpe. La criza adaug tincura de ienupar sau uleiul esential de ienupar sau cimbru (timp limitat ca sint puternice). La toate astea as agauga o formula de multi vitamine si minerale luate timp de o luna din doua. Toate acestea sint si diuretice ca sa pastreze sistemul urinar curat, si astfel pe termen de luni de zile pot consuma putin din minerale prin urina eliminata, deci mineralele trebuiesc re-alimentate, in principal calciul si magneziul. Pauzele la diuretice puternice sint si ele indicate (ienupar, uleiuri esentiale), din acelasi motiv. As cere medicului si o ecografie prostatica sa verifice volumul eventual marit al prostatei (simtit de pacient ca si cum ar sade pe o mica minge), si a scrotului sa verifice ca totul e in ordine. Eventualul volum marit al prostatei datorat inflamatiei se poate reduce daca ai grija de tine.

Multa sanatate!
0
02-06-2009, ora 17:38
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
ia si supozitoarele de propolis, o cutie pe luna
0
22-07-2009, ora 19:58
_baiat
Nu este medic/terapeut
_baiat
Iau tinctura de ienupar de 3 saptamani, cu Zinc Forte (15 mg) si Prostatofort, dar n-as zice ca ma simt mai bine. Cand m-am oprit cu antibioticele (la inceputul lui iunie) chiar m-am simtit mai bine, dar acuma iarasi agraveaza putin, apar mici dureri la ejaculare. Iau tinctura de ienupar de 2-3 ori pe zi 10-15 picaturi cu 15 minute inainte de mese si o capsula de prostatofort + zinc seara inainte de culcare.

Legat de ceaiul de galbenele si de musetel, chiar acuma am luat cate o cutie din ele, si as vrea sa le incerc, dar prima data as vrea sa stiu daca le pot amesteca????? in sensul ca un pliculet din fiecare la 4 decilitri de apa (cam 2 cane) sau sa pun 2 plicuri la 1 cana (mi se pare cam mult)??? Si nu stiu daca pot sa beau aceste doua ceaiuri impreuna cu tinctura de ienupar de exemplu...

Daca nici asta nnu ajuta, atunci o sa incerc tinctura de pufulita amestecat cu ghimpe pt 3-4 saptamani, ca cel de pufulita este indicat pt 4 sapt, dupa aia trebe tinut o pauza de 4 sapt. In care as putea sa fac un tratament cu ienupar. Am fost la un magazin naturist, ca sa vad daca au ulei de cimbru, dar zic ca daca medicul nu mi-l a recomandat sa nu-l iau ca poate sa-mi faca rau? ii adevarat??

In iunie am facut iarasi spermocultura cu examen direct (bacterii + leucocite), dar totul a fost in regula, nici o urma de infectie, fara bacterii, fara leucocite, urocultura a fost iarasi negativa, dar examenul de urina la urolog inca arata puroi in urina... dar zicea medicul ca prostata ii ca si un burete, unde se pot ascunde microbii, si evident sa-mi faca simptome. Dar vad ca acuma-i mai rau un pic, fapt ce ma dispera iarasi dupa ce m-am simtit mai bine. Nu stiu ce o sa fie la iarna, cand ii si mai greu sa nu fac iarasi o raceala cand ii frig.

mporumbaru Mai ai ceva susgestii sau idei? Ce sa incerc? Sa amestec tincturile prima data, sau sa incerc cele doua ceaiuri, sau totusi sa-mi iau ulei de cimbru? Chiar nu stiu.
0
30-07-2009, ora 01:27
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Puroi (sau celule albe in numar mare) in urina arata o infectie care poate fi oriunde in aparatul uro-genital. Poate fi de exemplu o cistita, care ar co-exista cu prostatita in acest caz (e foarte comuna asociarea celor doua). Aceste parti din aparatul uro-genital sint inter-conectate, deci uneori infectia nu e doar intr-un singur loc. Sper ca urologul tau e sigur ca infectia nu provine din rinichi - sa te feresti de asta. O ecografie a rinichilor ar trebui sa fie folositoare in excluderea unei probleme acolo. Relativ la tratamentele naturiste:

1) Ceaiul de galbenele si musetel este de intretinere (1 lingurita planta amestec la o cana de infuzie), si nu dauneaza deci il poti bea linistit, timp de citeva luni bune. Adaugind tincturile de pufulita si ghimpe la cana de ceai, iarasi timp de citeva luni, nu iti face rau - sint plante care in mod regulat se prescriu pe perioade mari in bolile cronice, fara efecte adverse! Deci ia-le linistit. O exceptie: scoate musetelul doar daca ai facut candida de la antibiotic, pentru ca o hraneste.

2) Dar cum la tine a iesit puroi in urina acum, si te simti nu chiar bine, ar fi indicat sa treci la chestii mai puternice 2 saptamini deci poti trece la tinctura de ienupar (si mai bine chiar in combinatie cu cea de rasina de brad sau pin) sau uleiul esential de cimbru (dar sa fie de uz intern!). Apoi ia o pauza de o saptamina trecind la tratamentul (1) de mai sus, si apoi iar 2 saptamini de ienupar sau cimbru, pina cind dispare puroiul din urina. Apoi poti continua doar cu tratamentul (1) citeva luni bune. Dar trebuie sa ai rabdare, asta e o boala cronica pe care medicii recunosc ca nu stiu 100% cum sa o invinga, dar care are o solutie: metodele naturiste. Totusi asa cum am spus exista o conditie: rabdarea si consecventa in aplicarea lor. Nu masura in saptamini rabdarea ta si nu astepta constatarea efectelor imediat - ai rabdare in termen de luni in cazul prostatitei. Oricum au trecut luni de antibiotic, nu? Trebuie sa ia rabdare si cu asta, de vrei sau nu vrei.

3) Daca e greoi sa faci ceai ca la (1), atunci foloseste apa in loc, cu care sa iei tincturile.

5) Modul de folosire al ceaiurilor/plantelor nu se ia de la orice SRL-uri care usuca plante si le vind in cutii (deci din prospectele lor), pt ca nea Ghita care usuca si vinde galbenele cu SRL-ul lui nu e neaparat specialist in asta ci doar in uscat galbenele. Ia sfaturi de la specialisti in remedii naturiste. Spre lectura (necesara) iti sugerez articolele unui tip valoros in asa ceva - Ilie Tudor - care combina cunostintele populare despre plante medicinale cu cele mai noi cercetari in domeniu (e un tip destept care citeste extrase din reviste internationale de specialitate - care e), si care scrie la Formula As:

ienupar: http://www.formula-as.ro/2002/497/medicina-naturista-25/medicina-naturista-2842

ulei cimbru: http://www.formula-as.ro/2009/863/medicina-naturii-44/o-planta-revolutionara-cimbrul-10946

pufulita+ghimpe: http://www.formula-as.ro/2003/578/medicina-naturista-25/program-de-vara-pentru-barbati-4285
http://www.formula-as.ro/2001/476/medicina-naturista-25/medicina-naturista-2466

6) Prostata e formata din saculeti numiti acini dintre care unii pot fi blocati din cauza inflamatiei in zona afectata. Prin ejaculare acestia pot sa nu se descarce de lichidul prostatic continut (ceea ce e comun), dind acea senzatie de durere, jena in timpul sau dupa contactul sexual. Dar prin masajul prostatic suficient de viguros facut de medicul urolog pt a colecta lichid prostatic (pt analiza) ei se pot debloca (si chiar ai o senzatie de usurare dupa masaj), iar analiza secretiei rezultate poate indica celule albe si/sau bacterii. Spermocultura nu e la fel de exacta ca analiza secretiei rezultate din masaj prostatic. Urologii in general stiu asta, dar nu toti fac acest masaj (prin anus). Cere-i urologului tau o cultura si analiza la microscop a secretiei prostatice obtinute prin masaj, si nu prin spermocultura. In limbajul folosit de el, masajul ar reveni la stoarcerea buretelui
0
30-07-2009, ora 15:27
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Mai adaug ca tu iei o concentratie de tinctura prea mica. Dupa cum ai sa vezi in articolele pe care le-am inclus, se ia o lingurita de tinctura in jumatate de pahar de lichid (sau in cana de ceai), de 3-4 ori pe zi in mod normal, iar in caz de criza/stare acuta (dureri, prezenta de bacterie si sau puroi) se iau pina la 6 doze pe zi. De asemenea 10-15 picaturi cit iei tu e prea putin, asta e doza de copil - o lingurita inseamna cam 50 picaturi. Daca ienuparul+rasina tinctura nu-si face efectul la doza de mai sus (pentru ca au si ele un spectru de eficienta la un numar de bacterii, dar nu la absolut toate) si inca apar pouroi/bacterii in urina, iti sugerez sa schimbi pe ulei esential de cimbru (2-4 picaturi intr-o lingura de miere, de 4 ori pe zi in caz de criza - vesi si Fromula As). Uleiul esential/volatil e puternic -trebuie sa fie luat in dozajul prescris. Vezi uleiurile Solaris de exemplu - pe prospect tb sa scrie ca sint si pt uz intern!, altfel pot fi doar o chimicala de sinteza pt aromatizarea camerei (la fel ca aromele sintetice E-uri din alimente). Foarte putine magazine naturiste cunosc uleirurile esentiale pt uz intern, pt ca aromaterapia nu e f folosita in Romania si nu au clienti care se trateaza cu asa ceva. Majoritatea magazinelor vind uleiurile chimice de sinteza pt aromatizarea aerului. Cauta-le pe cele naturale la cel mai mare si dotat magazin naturist din orasul tau, si uita-te pe prospect inainte de a cumpara. Cei de la Solaris trimit si o carticica de utilizare. Intr-un oras de talia Cluj, Iasi, Constanta am gasit doar un astfel de magazin naturist unde vinzatoarea facea diferenta intre uleiuri care se iau intern si chimicale/sintetice pt candele.

Curaj si sa auzim de bine!
0
30-07-2009, ora 18:33
_baiat
Nu este medic/terapeut
_baiat
Momentan am inceput sa iau tinctura de ghimpe cu cel de pufulita (de 3 ori pe zi, inainte de mese, sau seara inainte de culcare, amestec de 25-30 picaturi ghimpe si 40-50 picaturi pufulita ///la ghimpe scrie pana la 30 pic, respectiv la pufulita pana la 50 picaturi, amandoua de trei ori pe zi). Pe langa asta mai iau si prostatofortul.

Si pe langa asta am cerut si o programare la medic pe saptamana viitoare. Daca-mi da ceva antibiotic, atunci nu ma apuc sa iau si ulei-ul pe langa antibiotic, ca mi se par prea multe. Daca nu, atunci o sa incerc uleiul de cimbru (poate cu tincrura de ienupar, la care scrie 10-15 picaturi, de 3 ori pe zi inainte de mese). Si am citit ca uleiurile pot fi luate si cu zahar, nu numai cu miere. Am mai gasit un magazin naturist unde aveau ulei de cimbru pentru uz intern, dar naturistul de acolo a zis sa nu-l iau daca medicul nu mi-a recomandat asa ceva. Eu totusi as vrea sa-l incerc, ca nu am alternative.

Pe de alta parte pe acest forum am mai cautat dupa cuvintele cheie de "prostatita", si toti au probleme, multi dintre ei de 5, sau chiar de 8 ani, si nu sunt oameni in varsta. Mie frica ca o sa am si eu probleme toata viata mea, atunci nu stiu ce as putea sa fac.

In legatura cu rinichii, pana acuma n-am avut probleme, cand a facut eco medicul, de 2 ori, , nu arata nimic anormal. Prima data am fost la un alt medic, acum un an jumatate, care nu stia ce poate sa cauzeze simptomele mele, pentruca nici la rinihi nu se vedea infectie, si nici in urina (el imi cerea jet-ul de mijloc), iar medicul meu la care umblu acuma, imi cere tot timpul primul jet. Si cand am facut urocultura acum 2 luni, tot dupa masaj prostatic o faceam, din primul jet de urina, dar a iesit negativ.

As vrea sa stiu ce este cistita, mentinut mai de sus? Ca n-am auzit de asta niciodata. Si cum as putea s-o tratez daca am asa ceva? Eventual langa urocultura sa mai fac si un sumar de urina (tot din primul jet)?

O sa zic la medic sa facem analiza a secretie prostatice, dar nu stiu daca-i posibil acest lucru, fiindca el are un cabinet medical individual fara laborator, si de exemplu in Arad, singurul loc in care sa face spermocultura este Spitalul Matern, altundeva in oras nu se mai fac astfel de analize, ca am vrut sa fac si eu o spermocultura la o firma particulara, dar in Arad acest lucru este imposibil.
0
19-10-2009, ora 23:00
_baiat
Nu este medic/terapeut
_baiat
Am mai gasit inca un produs interesant, care include pe majoritatea celor enumerate mai sus, si se numeste Prostata Protect, exista si sub forma de capsule si sub forma de tinctura.


Din pacate cu vremurile astea reci din ultimele 2 saptamani, am simtit ca am facut din nou un pic de raceala, dar luand tincturile de ghimpe si pufulita, a trecut in cam o saptamana. Dar cat timp o sa fie vremea asta probabil ca o sa fac din nou infectii.

In legatura cu uleiuri, am mai gasit ceva care este recomandat in cazuri de prostatita, si anume ulei de busuioc. Exista sub forma de capsule moi. Din pacate nu-i clar ce alte modalitati de tratament ar mai exista la prostatita. Clar ca pe site-uri internationale este mentionat fitoterapia cu alfablocanti. Si chiar simt efectele pozitive ale tratamentului cu plante. Din pacate insa cand ma opresc cu tratamentul imediat simt ca incep sa apar din nou simptome. Uneori chiar si in timpul tratamentului.

In curand o sa incerc tratamentul de ulei de cimbru + tinctura de ienupar sa fie mai "tare" tratamentul. Iar in loc de ghiompe si pufulita m-am gandit ca as putea lua Prostata Protect, deoarece include mai multe plante cu efecte benefice asupra prostatei, si in general prostatitei. Dar chiar ajuta plantele acestea.

Tinctura de ienupar in sine n-a avut niciun efect la mine. O sa-l incerc impreuna cu ulei de cimbru, poate atunci.
0
20-10-2009, ora 00:25
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Da, trebuie sa ai rabdare. Medicii spun ca prostatita cronica nu se vindeca, pt ca antibioticele nu garanteaza insanatosirea ei asa cum e in cazul altor boli in care sint foarte eficiente.

Dar produsele naturale pot ajuta. In timp si cu rabdare. Daca nu renunti la ele, peste ctitva ani nu te vei numara printre cei, sarmanii, care inca se chinuie cu prostatita. Trebuie rabdare si perseverenta. Ia-ti tincturile linistit, pe termen lung pufulita+ghimpe, si pe termen scurt (citeva saptamini) celelalte mai puternice de care am comentat.

Cistita e inflamatia vezicii urinare, in general datorita infectiei. In general o fac femeile datorita anatomiei corpului. E bine ca nu o ai - inseamna ca si rinichii sint OK. Sigur iti protejezi rinichii si vezica si in viitor cu tincturile pufulita+ghimpe.

Produsele de care spui probabil sint bune - dar nu pot comenta pt ca personal nu le cunosc.

Multa sanatate - si nu uita - perseverenta cu tratamentul naturist si rabdare! A te tine de astea te va face sa te simti mai bine in timp, si te va scuti si de deprimarea celor cu prostatita cronica care cred ca nu vor mai scapa niciodata - si deci nu se mai ingrijesc si cad si in depresie. Boala asta cere tarie de caracter - dar poate fi invinsa.
0
22-10-2009, ora 09:33
_baiat
Nu este medic/terapeut
_baiat
La rinichi nu am probleme. S-a uitat foarte bine medicul. Insa a gasit ceva: microlitiaza renala - 0, 3 mm. Dar zice ca nu-i grav, piatra nu este, si daca iau si tincturile astea, am citit in prospect ca majoritatea sunt diuretice, deci inseamna ca "spala" rinchii.

In legatura cu cistita nu stiu ce sa zic. Stiu ca inseamna inflamatia vezicii urinare, si mi se oare ca uneori am si astfel de simptome, pentruca de cele mai multe ori vine impreauna cu prostatita. Pe scrisoarea medicala imi scrie la diagnoza: Prostato-veziculita cronica activa/incativa. Ultima data cand am fost a zis medicul ca prostaita nu-i activa, asta a fost acum vreo 2 luni. Dar intre timp am mai facut o raceala si a fost destul de rau, dar n-am mai cheltuit bani pe urocultura si alte analize, am luat direct tincturile, cu antiinflamator, si dupa 5-6 zile m-a vindecat destul de bine. Dar cu vremurile astea reci din ultimele 2 saptamani, oriunde ma duc simt ca mi-e cam rece la picioare, asa ca o sa iau mai de parte niste tincturi.

Am gasit si ulei esential de cimbru, intr-un magazin naturist din Arad, in primul in care m-am dus atunci, este cum ai recomandat si tu, de la Solaris Plant. O sa ma apuc si de luat uleiul + tinctura de ienupar. Si cand fac pauza iau iarasi chimpe + pufulita ca sunt de stul de bune.

Stiu cum ii cu boala asta, deoarece si ultima data cand am fost inca simteam simptome din cand in cand, dar medicul zicea ca nici la eco, nici la tuseul rectal nu pare inflamata prostata, deci a scris pe scrisoare mediacala diagnosticul de Prostato-veziculita cronica inactiva + microlitiaza renala la rinchiul stang.
Sper sa nu mai fac raceli in timpul iernii (dar acest lucru pare imposibil) asa ca voi lua tratamentele.

Inca o intrebare: cu tincturile/uleiurile astea se poate bea din cand in cand o bere sau un pahar/doua de vin? Stiu ca nu-i recomandat alcoolul dar asta mi se pare o concentratie alcoolica destul de mica, si nu sunt tarii. De fapt si tincturile astea toate sunt bazate pe alcool etilic (70-80% alcool, in rest planta, daca am inteles bine). Mai ales ca mai sunt 1-2 luni si vin chefurile de craciun si revelion, si ar fi destul de rau daca nici acuma n-as putea bea, nici macar un pahar de sampanoie/vin sau cate 1-2 beri, cand toata lumea se va distra. De obicei nu beau alcool, dar din cand in cand pot sa-mi permit si eu lucrul acesta, nu?
0
24-10-2009, ora 14:28
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Da, la ocazii nu e nici o problema sa te simti bine ca toata lumea. Tinind cont ca in rest nu exagerezi. De asemenea condimentele trebuiesc reduse daca iti dau disconfort (in special piperul, ardeiul iute, muraturile; dar usturoiul si ceapa sint chiar indicate). In particular sarea, acriturile si mai ales alcoolul trebuiesc reduse cind iei tinctura de ghimpe ca aceasta sa-si atinga maximul de efect.

Tincturile de pufulita si ghimpe, se iau, cum am mai spus, 1 lingurita din fiecare in apa; mai putin de atit ar putea fi prea putin la masa corporala a unui barbat. Le poti prepara si singur - (daca esti interesat cum vezi Formula As) - ai super calitate la un pret mic, tinind cont ca in urmatorii 1-2 ani ar trebui sa le cam folosesti. Si chiar si dupa aceea, desi din cind in cind - de exemplu 10 zile pe luna, ca sa previi recidive. La fel cea de ienupar - cind sint crize.

Alte recomandari:

- Supozitoarele din propolis (la Aplicola): antiseptice, antiinflamatoare, micsoreaza disconfortul/durerea - sint foarte bune, dar cam scumpe, e adevarat.

- Polen: relativ ieftin din piete si foarte folositor. Se poate lua simplu sau in amestec cu miere, 1-2 linguri pe zi. Are vitaminele B biodisponibile, aminoacizi, ajuta prostata inflamata, da tonus bun corpului si psihicului, intareste sistemul imunitar. Sugestie: poti lua 1Kg (50 lei dar te ajunge citeva luni bune), macina cu masina de cafea si amesteca cu miere poliflora in proportii egale.

- 1.5 - 2 litri apa/lichid pe zi; e o chestie de obisnuinta sa o bei. Ajuta la prevenirea formarii de pietre la rinichi. Ai o mica predispozitie cu microlitiaza ta care nu e chiar o problema in acest stadiu, dar o rezolvi cu cantitatea asta de lichid. Apoi cantitatea asta iti spala sistemul urinar in mod constant si impiedica eventuale bacterii sa se dezvolte pe traiectul sau, care trece prin prostata.

- cura cu argila e foarte utila - iti remineralizeaza si revigoreaza corpul. Diureticele sint folositoare dar trebuie sa te remineralizezi (prin cantiatile mai mari de urina se elimina ceva mai multe minerale din corp ca de obicei). Argila ajuta si la curatirea si la o stare impecabila a rinichiului; unii pacienti au raportat si rezolvarea problemelor de prostata cind au luat argila pt cu totul alte probleme. Se comanda prin posta de la dl Bocan. Argila a fost de-a lungul timpului recomandata de un reputat medic francez, a carui carte dl Bocan a citit-o inainte de a se trata de insuficienta renala cu argila (boala nasoala de care a scapat astfel). Vezi siteul Formula As pt detalii.

Cu tincturile usoare de pufulita+ghimpe pe termen lung alternate cu substantele mai puternice (ienupar, uleiuri esentiale - si astea luate de obicei alternativ, si pe durate scurte, conform prospectului), cu ceva pauze si cu recomandarile de mai sus + RABDARE, vei privi spre tecut la problemele deranjante de prostata. Sanatate si sa auzim de bine!
0
30-10-2009, ora 23:22
Sky_High
Nu este medic/terapeut
Sky_High
Buna ziua.

Am citit toata conversatia dumneavoastra si m-am ales cu niste sfaturi foarte utile si interesante.
Am fost si eu diagnosticat cu prostatita acum o luna jumatate si deja incep sa imi pierd speranta ca voi reusi sa scap definitiv de aceasta problema. Daca mai are cineva rabdare sa citeasca si povestea mea si sa imi dea un sfat, ii multumesc anticipat!

De vreo 3 ani jumatate am capatat o sensibilitate exagerata la frig in urma unei nopti la mare petrecuta cu pantalonii uzi la temperaturi destul de scazute. De atunci mi s-a intamplat sa am frecvent episoade in care de la un curent la spate sau o banca mai rece sa urinez mult mai des in urmatoarele zile. In general in maxim o saptamana simptomele treceau de la sine fara sa fac ceva in priviinta asta. Cu timpul insa aceste urinari frecvente au inceput sa fie din ce in ce mai dese si sa dureze mai mult. Am fost initial la medicul de familie care mi-a prescris niste pastile pe baza de plante (urinal, urinol, urinex...) care se dovedeau foarte eficiente.
Pentru ca de fiecare data problema revenea pana la urma m-am dus la urolog in urma cu 5 luni. Dupa o consultatie care a inclus si o ecografie a rinichilor, prostatei si a vezicii urinare, doctorul a tras concluzia ca nu am nimic si ca probabil oi fi eu mai sensibil si ca sfaturi de prevenire sa beau multa apa si sa stau cat mai putin jos.
Pana la urma problema a trecut iarasi de la sine (pentru ultima oara). Tin sa mentionez ca singura problema erau urinarile frecvente dar niciodata noaptea, nu aveam probleme de erectie, nu ma durea nimic, nu ma ustura, era totul ok. Pana cand la o luna dupa ce fusesem la urolog au aparut iarasi urinarile frecvente de data asta insotite si de usturimi dupa urinare, discomfort pelvian aproape permanent, lipsa apetitiului sexual si unele dureri de spate dimineata.
Am fost la un alt urolog, unul foarte bun, poate cel mai bun din Bucuresti. S-a lasat cu un tuseu rectal, in urma caruia m-a diagnosticat cu prostatita si drept tratament 10 zile antibiotic + antiinflamator, multe vitamine si o chestie din propolis. In urmatoarele 2 luni trebuia sa iau la fel mai putin antibioticul. Am urmat tratamentul pana am terminat antibioticul si antiinflamatorul desi imi dadea niste stari ingrozitoare (stari de lesin, sete excesiva, urinari de 3 ori mai frecvente ca oricand, voma, etc).
Dupa 2 saptamani de la terminarea antibioticului ma simteam cam la fel ca la inceput. Mi-am facut urocultura, analize de sange si urina si nu a iesit nici o infectie. Am inceput sa iau in continuare restul pastilelor continuand tratamentul dar fara sa vad efectele asteptate.
Am mers iar la primul urolog sa imi mai faca o ecografie sa vad daca mai este prostata inflamata (caci era f inflamata conform spuselor celui care mi-a facut tuseul rectal). Surpriza. Prostata nu era deloc inflamata dar se vedeau mici calcifieri. Doctorul m-a asigurat ca aceste calcifieri nu reprezinta absolut deloc o problema pana la varsta de 50 de ani si ca toata lumea le are si ca nu e nimic in neregula cu prostata mea, desi la sfarsit mi-a prescris un tratament de o luna cu un medicament Omnic Tocas, care din cate am citit este pentru adenom de prostata si Uriclar. Mi-a recomandat sa imi fac si o analiza a secretiei uretrale si un PSA si Free PSA. Le voi face saptamana viitaore si pe astea.

Am tot google-uit si am dat de remedii naturiste cum ar fi ceaiul de pufulita cu flori mici si esenta de merisor cu care ma tratez in paralel cu medicamentele prescrise. Sunt doar 5 zile de cand le iau si efectele nu pot spune ca se vad deocamdata dar am o mare incredere in ceaiul de puflita din ce am citit la fel ca si in cel de merisor. O sa incerc si cu ghimpe si ienupar in urmatoare perioada.

Ce vreau sa va intreb.

Ce analize ar trebui sa imi fac pentru a fi sigur ca am prostatita, sau mai ales ce tip de prostatita. Nu mi-a zis nimeni de spermocultura, analiza secretiei prostatice, urografie, etc...Toti se grabesc sa imi dea medicamente cu pumnul dupa 5 minute de consultatie.

Am observat 2 momente in care discomfortul pelvian si usturimea din penis dispar complet: In momentul erectiei si inainte de a defeca (minutele acelea dinainte de a evacua.). I se mai intampla cuiva asta? E ceva ce nu am vazut pe niciun site/ forum si nici nu imi dau seama care ar fi explicatia.

In cazul in care problema mea chiar este o prostatita cronica, care sunt sansele sa duc o viata cat de cat normala (momentan nu este o mare problema, dar imi este foarte teama ca acest discomfort sa nu se transforme in durere de-a dreptul, urinarile sa fie din ce in ce mai frecvente si usturatoare, etc.)? Va intreb in special domnule mporumbaru pentru ca spuneti ca va confruntati de ceva ani cu aceasta problema dar in acelasi timp sunteti foarte optimist.

Va urez multa sanatate si sa ne "reauzim" intr-o nota mai optimista
0
01-11-2009, ora 22:54
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Sky_High, imi pare rau sa aud de probleme mentionate.

La mine situatia s-a amelioarat in timp, asa ca acum nu mai am simptome. Prostata e in dimensiuni normale, apetitul si viata sexuala la fel. Dar m-am ingrijit in mod constant, nu neaparat exagerat. Desigur sint ramase calcifieri in prostata, semn al luptei organismului contra infectiei/inflamatiei. In general medicii spun ca ele nu sint problematice.

Problema dvs pare a fi legata de un inceput de inflamatie in aparatul uro-genital din momentul urinarilor frecvente. In final s-au intensificat si au devenit problematice de vreme ce ati simtit nevoia sa consultati specialistul. Tuseul rectal facut de un medic urolog (experimentat) este neasteptat de precis in diagnosticarea prostatitei. Iar simptomele par a fi in aceeasi directie, si deci elementele sint suficient de multe. Ecograful poate mai degraba masura dimensiunile prostatei. Daca sint crescute, pot astfel indica inflamatia. PSA-ul ridicat peste limita normala virstei e un indicator al altor probleme (desi nu e cazul dvs - pentru ca sinteti probabil tinar). E recomndat in general cind se investigheaza posibilitatea aparitiei cancerul prostatic (apare in general la virstnici). El poate creste si in cazul prostatitei - dar nu e specific, si deci nu e prescris ca sa diagnosticheze prostatita.

Insistati sa faceti o analiza de laborator a secretiei prostatice recoltate prin masaj prostatic - cel mai revelator si util examen: numar de celule albe, examen microscopic si cultura cu antibiograma. Era ideal ca acesta sa fi fost facut inainte de primul tratament antibiotic. Feriti-va de a sedea pe locuri reci, umede, purtati pantaloni adecvanti sezoului rece si eventual purtati haina mai lunga care acopera zona genitala daca e destul de rece afara. Proposul e foarte bun (tinctura sau brut - majoritatea comprimatelor din comert au concentratie prea mica), precum si polenul. Recomandarile din postarile precedente sint incercate de mine si deci recomandate prin experienta directa.

Un ultim sfat: daca apetitul sexual a fost afectat (si nu numai), practicati exercitiile Kegels de intarire a muschiului PC. Ele consista in contractii succesive ale acestui muschi (de fapt grup de muschi) care inconjoara prostata, similare acelora pe care le faceti inconstient cind ve retineti sa urinati sau va retineti scaunul. Descoperiti contractiile muschiului PC si practicati-le de doua ori pe zi pt citeva minute (si cresteti progresiv pina la 4-5 minute) - veti fi uimit dupa citeva saptamini ce apetit sexual se obtine. Exercitiile sint inspirate din medicina tratitionala chineza Tao, iar medicul Kegel le-a recomandat in medicina occientala (in mod limitat) femeilor gravide sau celor cu probleme de incontinenta urinara. Ele tonifica acel muschi, si intensifica circulatia sanguina in zona - iar chinezii le foloseau in ajutarea vindecarii prostatei sau in asigurarea unui nivel sexual excelent. Incercati si asteptati sa vedeti efectul in 3-4 saptamini cel mult. Continuitatea e importanta.

Sanatate si numai bine.
0
01-11-2009, ora 23:06
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Scuze pt ortografie - mesajul postat e mai degraba voluminos si a trebuit sa-l redactez rapid din lipsa de timp. Sanatate!
0
01-11-2009, ora 23:38
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Inca citeva detalii omise: Omnic Tocas e un medicament intr-adevar destinat celor cu hiperplasie benigna prostatica (BPH) specifica barbatilor in virsta (peste 50-60 de ani). E recomandat uneori in prostatita acompaniat de antibiotic pt ca ajuta penetrarea tesutului prostatic de catre acesta. Si e si un relaxant al zonei - dar nu e un tratament in sine.

Merisorul contine o substanta antimicrobiana - arbutina, de aceea planta e folosita in infectiile urinare. Faceti o tinctura, astfel substantele active sint mai bine pastrate in alcool. Nu e necesar sa incercati toate metodele naturale deodata. Aflati pe rind ce va ajuta mai mult.

Daca va ingrijiti in mod consistent aveti toate sansele sa nu aveti problemele de care va temeti. Odata astea rezolvate, e util ca din cind in cind sa mai faceti o mica cura naturala (tinctura de plante, propolis, sau ce ati descoperit ca va ajuta) in scop profilactic (de prevenire).
0
02-11-2009, ora 20:30
Sky_High
Nu este medic/terapeut
Sky_High
Va multumesc foarte mult pentru promptitudine si pentru sfaturi. Este bine ca exista oameni ca dumneavoastra care posteaza pe forumuri si dupa ce au gasit "reteta de succes". Eram foarte deznadajduit citind postarile oamenilor de pe diverse forumuri legate de acest subiect (prostatita, afectiuni ale prostatei, probleme urinare, etc) pentru ca parea ca nu exista leac. Dar cred ca pur si simplu cei care se simteau mai bine incetau sa mai posteze.
Eu tin in continuare tratamentul naturist cu ceai de pufulita si merisor si observ ca ma simt din ce in ce mai bine. In paralel iau si Uriclar si un supliment pe baza de propolis. Presupun ca simptomele vor disparea complet o data cu timpul si imi voi adapta stilul de viata astfel incat sa nici nu mai apara.
Despre exercitiile Kegel nu stiu prea multe, dar presupun ca internetul ma va lamuri si voi incepe cat de curand.
Nu stiu ce sa zic despre masajul prostatic a carui utilitate nu o contest, dar in conditiile in care situatia se imbunatateste credeti ca ar fi necesara o recoltare imediata?

Multumesc pentru ca va sacrificati timpul postand. Numai bine!
0
03-11-2009, ora 00:21
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Exista si o satisfactie in a oferi ajutor, daca se poate.

Testul de secretie prostatica nu e neaparat necesar daca va simtiti din ce in ce mai bine. Dar daca doctorul tine sa va mai dea antibiotic cu o alta ocazie cu tinta prostata, mi se pare ca acesta este cel mai precis test, asa cum explic mai jos.

In general, dupa primele antibiotice luate, rar mai apare in urina bacteria in cauza, desi ea mai poate fi in tesuturile prostatei - si anume in saculetii numiti acini, blocati de calcifieri, si care pot fi deblocati prin presiunea masajului. De altfel, fara analiza, tratamentul antibiotic e ales "la ghici", evident, si poate fi urmat de alte tratamente cu antibiotic, tot "la ghici". Putini medici fac acest masaj prostatic oricum; evident nu e confortabil nici pt pacient si nici pt medic (recoltare in cabinet, deplasare rapida la laborator, etc). De aceea el e cel mai potrivit de efectuat in mediul de spital.

Daca cititi in engleza, exista un tratament bazat pe aceasta metoda a masajului prostatic+antibiotic, al doctorului Feliciano, folosit relativ de multi nord-americani. Vedeti site-ul fundatiei "Prostatitis" in special "metoda Feliciano" . Ce nu prea stiu nord-americanii in schimb (si nici medicii nostri europeni - sau nu doresc sa stie pt ca acestea nu aduc venituri si nu exista nici prea mult respect profesional cind un medic e in postura sa recomande buruieni si nu pastile) sint metodele naturale europene de genul celor postate mai sus.
0
31-01-2010, ora 21:54
adrianux
Nu este medic/terapeut
adrianux
D nul Porumbaru, sunteti printre putinii optimisti de pe forumurile din toata lumea, sincer ma bucur ca mai exista oameni ca dvs pe forumuri. Cum spunea cineva mai sus tind sa cred si eu ca cei care au reusit sa scape de prostatita au incetat sa mai posteze, din cauza asta probabil volumul postarilor pesimiste este f. mare.
Calvarul meu a inceput la inceputul lunii decembrie ( sunt sofer de taxi in IRL ) am lucrat 3 ani doar noaptea, si dormeam ziua, stat in masina si cate 12 ore pe zi fara sa cobor. M-am intors dimineata de la munca m-am bagat in pat, si ma trezeam din jumate in jumate de ora sa urinez. Sistemul medical aici nu este unul dintre cele mai bine puse la punct. Dupa 2 zile ma duc la doctorul de familie si ii explic situatia, imi da 7 zile de amoxicilina refuzand binenteles sa i-mi dea o trimitere catre un urolog. Dupa acest tratament m-am intors la el implorandu-l sa i-mi dea o trimitere la un urolog, ia el i-mi mai da o cura de antibiotic Zithromax 3 zile. fara rezultat binenteles.timpul trece am ajuns in ajunul sarbatorilor si medicul de famile era in concediu, in disperare am fost la urgente la spital, unde dupa 10 ore de asteptare imi da ciprofloxacin 750mg de 2 ori pe zi... dupa 2 zile ma simt foarte rau si ma intorc la spital din nou si i-mi sugereaza sa opresc antibioticul si sa fiu vazut de un urolog ( in final). Ma pun baietii pe lista la un urolog iar a 2a zi i-mi vine scrisoare acasa, programarea mea este pe data de 3 MARTIE !!!! Am intrat in disperare si am hotarat sa ma dun in Romania ptr invetigatii. Ajung in Romania fac un set de analize, precum si o ecografie. Rinichi normal, vezica urinara cu discret edem al mucoasei si loja prostatica hiperecogenica. Dupa toate astea vad un urolog care i-mi pune diagnosticul de prostatita cronica.
si imi da un tratament cu Zanocin (ofloxacin ) ptr 4 sapt. Ma intorc in Irlanda din nou si incep sa caut pe net dupa cuvintele din ecografie. Gasesc cele mai sumbre legaturi, de atunci am intrat intro stare profunda de depresie, nu am mai iesit din casa deloc, nu am mai putut lucra nci o zi din cauza insomniilor si starii de oboseala cronica in care am intrat.Am sunat in disperare la multi doctori din Romania, care au incercat sa ma linisteasca spunandu-mi ca nu este decat o infectie la prostata si vezica in acelasi timp.Starea mea psihica se altereaza de la o zi la alta, ajungand la epuizare totala.
Nu stiu ce sa fac, sa ma duc din nou in Romania ptr o alta serie de investigatii sau sa astept pana pe 3 martie sa ma duc sa vad ce spun si cei de aici din Irlanda. Am o stare generala foarte rea, ameteli, somnolenta, insomniii. Iar de cateva zile i-mi amortesc mainile in timpul noptii.Plus senzatia de urinare care parca sa mai imbunatatit un pic. L-am sunat pe urologul din Romania care ma diagnosticat si mi-a spus sanu-mi fac griji ptr cala varsta mea de 38 ani si psa 0.51 sansele sa am ceva naspa la prostata sunt reduse. Mi-e miea frica ingrozitor de cistoscopie si de eventuale probleme la vezica.
Am inceput de 2 sapt sa beau ceai de pufulita cu flori mici si coada soricelului, dar fara ince nici o skimbare majora. Ma gandesc serios sa opresc sa iau antibiotice, sunt sigur ca dao ele imi da starea in care ma aflu acum si sa o iau doar pe ceaiuri de pufulita si coada soricelului.
Un alt lucru care ma preocupa, e ca nu stiu exact daca am voie sa beau lapte si sa mananc produse lactate, eram un mare consumator inainte, doctorul a zis ca pot manca ce vreau, nu este nici un fel de restrictie, in afara alcoolului, mancarilor iuti si cafelei. Dar pe toate forumurile pe care am intrat am vazut ca sunt contraindicate lactatele de orice fel. De asemeni doctorul a zis ca pot manca portocale fara nici o problema, iar pe forumuri nu se recomanda citricele.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca puteti va rog mult !
0
01-02-2010, ora 20:27
Sky_High
Nu este medic/terapeut
Sky_High
Domnule adrianux, desi intrebarea nu imi este adresata mie, imi permit sa intervin cu un sfat sincer si o parere. Am trecut prin ceva foarte asemanator cu dumneavostra cu putin timp in urma si va pot spune ca sunt absolut convins ca starile prin care treceti sunt cauzate de antibioticul Zanocin. Am urmat si eu tratament cu Zanocin 2 saptamani din aceleasi motive ca si dumneavoastra, prescrise de un medic care nu mi-a facut nici o analiza pentru a vedea daca este necesara administrarea unui antibiotic. Presupun ca asta este procedura standard pentru orice suspect de prostatita. Nu am sa va recomand sa nu le mai luati pentru ca nu sunt medic, mai ales ca spuneti ca situatia s-a mai ameliorat putin de cand cu medicamentul (chiar daca are efecte adverse nedorite) Pot sa va spun ca si eu am trecut prin depresii puternice, stari de oboseala, stari de voma, cosmaruri, toate in perioada in care urmam tratamentul cu Zanocin. Si au mai durat cateva zile si dupa ce am terminat tratamentul.
In legatura cu ceaiurile de pufulita va pot spune ca rezultatele se vor vedea dupa mult timp (2-3 luni) dar mai indicat ar fi sa folositi tincturi (de ghimpe, pufulita, ienupar). Eu unul le folosesc de ceva timp si ma indrept incet dar sigur spre vindecare.
Nu stiu cu cat va ajuta ce am postat eu aici, dar uneori e bine cand stii ca si altii au trecut prin aceiasi situatie si acum le e mai bine. Aceasta problema necesita foarte multa rabdare cum mi-au zis cei 3 urologi pe la care am ajuns. Multa rabdare. Ah, si apropo de venitul in Romania pentru consultarea unui urolog, nu cred ca este necesar. Va spun ca am fost la 3 urologi foarte buni, doctori in medicina, profesori doctori, specialisti si nu au facut nimic special referitor la problema mea. Ba chiar unul dintre ei mi-a recomandat sa incep sa folosesc medicina alternativa (plante medicinale, tehnici de relaxare, acupunctura). Presupun ca in Irlanda sunt medici urologi la fel de buni ca si aici si poate chiar mai buni. Prostatita cronica nu este o problema grava, este doar sacaitoare.

Va doresc insanatosire grabnica!
0
02-02-2010, ora 13:33
adrianux
Nu este medic/terapeut
adrianux
Sky_High, i-ti multumesc mult ptr. rapuns, ma bucur ca te simti mai bine, sper ca in curand o sa poti spune ca te-ai vindecat definitiv.
Eu incerc din rasputeri sa depasesc starea in care ma aflu acum, o sa continui ma departe cu ceaiurile de pufulita si coada soricelului, in legatura cu tincturile nu stiu exact cum sa le prepar, e un pic mai dificil ptr. mine aici. -*
Va multumesc inca o data ptr. raspuns !


(*modificat de administrator)
0
02-02-2010, ora 14:07
Sky_High
Nu este medic/terapeut
Sky_High
Pai da, putem comunica prin mail -*
Tincturile se gasesc de cumparat in Romania. Sunt deja preparate si se iau cu apa sau cu ceai. Presupun ca daca aveti pe cineva in tara ii puteti spune sa va trimita. Pretul lor este destul de mic.



(*modificat de administrator)
0
02-02-2010, ora 23:09
_baiat
Nu este medic/terapeut
_baiat
Buna ziua tuturor. Ma bucur ca atatea informatii s-au "inghesuit" in subiectul deschis de mine, si daca faceti o cautare dupa prostatita, chiar si pe google apare acest topic printre rezultate. Sper sa-l citeasca cat mai multi care au probleme cu prostatita...

Intretimp am incercat si eu cateva din recomandarile d-ului mporumbaru. Printre altele si uleiul esential de cimbru, dar la mine fara efect dupa 2 saptamani. In schimb tincturile de pufulita + ghimpe de la DaciaPlant mi se pare ca si-au facut treaba destul de bine. Din pacate a sosit iarna, si am fost mult pe frig si am facut iarasi un pic de infectie, dar in urma controlului la urolog, dupa 2 saptamani de antibiotic a constatat ca totu-i in regula. Am luat Tavanic 500mg timp de 2 saptamani (substanta activa e levofloxacina), Eu as zice ca acest medicament isi face efectul mult mai bine decat Zanocin-ul, si eu nu am am avut parte de efecte adverse in cazul medicamentului. E mult mai tare decat Zanocin dar si mai eficient, si chiar ii recomandat in cazuri de prostatita. Urologul mi l-a recomandat, si zic ca a fost o alegere mai buna decat ciprofloxacina sau ofloxacina.

Am gasit un medicament natural care pare cam interesant, in schimb ii si cam scump -*. Eventual daca careva dintre voi l-a incercat deja, sau are in gand sa-l incerce. EU momentan am inceput sa iau niste capsule, numite ProstataProtect. Ii un amestec de pufulita+pir+ghimpe+ienupar, dar nu pot sa dau prea multe detalii, pentruca il iau doar de cateva zile... Si va recomand sa luati si Prostatofort, daca nu v-o zis medicul urolog acest lucru. Chiar face rau, si contine substante care sunt absorbite de prostata (vezi zinc, Vitamina E) si anumite plante cu efecte benefice asupra prostatei. Merge foarte bine si pe langa pufulita sau altceva... chiar si langa antibiotic.

@adrianux: Ti-as zice sa iei tincturile de pufulita si ghimpe, imreuna timp de 2-3 luni. Mie chiar mi-a facut bine. Ii mai usor de preparat (le cumperi de la magazin naturist), si sunt mult mai comode decat ceaiul. Merge si coada soricelului, dar daca intrebi pe cineva (care se pricepe cat de cat la remediile naturiste), sigur ca o sa-ti recomande Pufulita cu flori mici (Epilobium Parviflorum) + Ghimpe (Xanthium Spinosum).

(*modificat de administrator)
0
26-02-2010, ora 03:44
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Buna Adrianux,

Acum am citit postarea ta. Pot sa te asigur ca nu ma mira ce povestesti de sistemul medical din Irlanda. Il cunosc. Am sa-ti dau un sfat cum sa incerci sa te descurci - trebuie sa-i joci putin intr-un mod pe care imigrantii il stiu mai putin. In Romania stim ca merge o atentie la medic, aici nu poate fi vorba. In schimb merge o scrisoare formala de "complaint" in care sa demonstrezi foarte clar ca au gresit: o copie adresata managerului dispensarului unde e GP-ul tau. GP-ul nu ti-a facut analiza de urina, nu ti-a dat referinta la urolog desi primul lui tratament a esuat (dupa regulament avea dreptul da incerce el primul tratament). Deasemenea trimite email la serviciul PALS al spitalului, cu nr tau de referinta: la urolog nu se obtine consultatie peste 3 luni daca e infectie acuta - asta e urgenta si se pune pe lista scurta (au si ei prioritatile lor: cu consultatie in aceeasi saptamina, in 2 saptamini sau in citeva luni - te-au pus cu cea mai mica prioritate). Ceri explicatii de ce au tratat cazul cu intirziere, data fiind infectia acuta, si mentionezi ca daca in continuare nu ti se acorda ingrijirea corespunzatoare/prompta poti decide sa alegi calea juridica impotriva sistemului medical national (nu neaparat ca o vei face, doar cit sa bage ei la cap ca nu esti necunoscator).

Sfatul meu este: insista sa ti se faca o analiza de cultura a urinei cu antibiograma (sensitivity) si, atunci cind esti in tara, a secretiei prostatice. Cel mai bun antibiotic este cel la care bacteria care ti-a generat prostatita este sensibila - vizibil pe antibiograma. Ia antibioticul, dar in paralel, fa-ti rost de tincturile de pufulita, ghimpe (ia-le de 3 ori pe zi cite o lingurita in apa, ceai, etc). In plus, fiindca vezica urinara pare a fi inflamata si ea, neaparat ia si o combinatie de tincturi de ienupar si rasina de brad: de 3 ori pe zi, cite o lingurita din cele doua, intr-un pahar de apa, ceai, timp de 2 saptamini, apoi o saptamina pauza, si iar de la capat pina e clar mai bine. Daca te simti foarte rau cu durere la urinat, singe in urina, mergi pina la 6 ori pe zi cu aceasta combinatie ienupar+rasina timp de pina la 3-4 zile. In plus lichide cit mai multe, cel putin 2 L pe zi - un "must" pt ca vezica urinara si uretra sa fie "spalate" de microbi. Ia combinatia pufulita+ghimpe, nelimiat ca timp, citeva luni bune, chiar daca te simti mai bine. Le poti cere de la familie din tara - sigur ai tai gasesc persoane care transporta marfuri/colete din orasul familiei spre Irlanda. Iti pot trebui cel putin 10 sticlute de 50 ml din fiecare tinctura recomandata mai sus (costuri rezonabile, intre 5-7 lei pe sticluta, la orice plafar). Cele mai bune: marca Dacia Plant. Alternativ, uleirurile esentiale sint bune, dar sint cunoscute mai putin de pacienti. Tincturile ar trebui sa-si faca treaba in cazul tau, cel putin sa te scoata din criza, si apoi in timp sa rezolvi problema cu ghimpe+pufulita. Cere si 1Kg de polen din tara (la apicultori in piata), ia 3 linguri pe zi, dar nu seara. Bun pt prostata, si pt starea ta de consum nervos, ideal, pt ca are vitaminele B.

Nu sta in casa! Ai facut ceva pe fond nervos din cauza stresului cu problema asta si statul in casa nut e ajuta, din contra. E normal, nici sistemul medical nu te-a sprijinit. De asta iti si amortesc miinile - prea multa tensiune nervoasa. Dar nu ai patit nimic serios, o sa-ti revii, dar fa miscare, aer curat, nu te abandona in deprimare! Chiar un jogging pe zi daca poti - te ajuta cu moralul, diminueaza disconfortul, si iti mentine sistemul imunitar in forma (deprimarea ti-l diminueaza - ori la infectie trebuie sistem imunitar in forma). Cind lucrezi fa pauze sa bei lichide (si pune-ti o sticla de apa sau ceai in masina la indemina, si cite o sticluta de tincura si pahar); mergi la toaleta la cel mult 2 ore ca uretra/vezica sa nu acumuleze microbii infectiei. De altfel tincturile te vor obliga sa urinezi mai des pt ca sint diuretice.

Pina iti primesti tincturile, mergi la HollandBarrett si ia comprimate de propolis (antimicrobian, bun pt imunitate), si ia 2 comprimate de 3 ori pe zi cu jumate de ora inainte de masa. http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=145
Propolis lichid e chiar mai bun, de 3 ori pe zi doza maxima de pe prospect, inainte de masa http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=1002.

Lactate - fara probleme. Alcool nu! Pina si berea iti poate stirni simptomele. Acru nu, iute, nu, dar usturoi, ceapa, fara probleme, sint chiar benefice. Fara bauturi artificiale gen coca cola, etc. Sucurile naturale 100% - sint indicate (oricare dar nu din fructe acre; preferabil din pere in primul rind, mere, piersici, struguri, etc); Citricele nu deocamdata - stirnesc simptomele. Maninca legume, fructe - cele mai bune pt asta sint, cum am spus, perele. Nelimitat! In plus suplimenteaza cu vitamina C (1-2 grame pe zi, pt sistemul imunitar). Ar fi bine sa iei un complex de vitamine B pt starea sistemului nervos (iti sugerez de exemplu la HollandBaret"™s - sa cauti complexul Bussy C).

Despre intilnirea cu urologul, daca ai nevoie sa te consulti cu mine cum sa pui problema, da-mi emailul tau pe site si te contactez eu - eventual am sa-ti dau acolo si un nr de telefon ca e mai rapid in caz ca ai nevoie urgenta sa vorbesti - trebuei sa iesi din depresie. Asta ca sa nu ajungi la concluzia ca medicul roman te-a primit primit cu mult mai bine, inclusive cu sfaturi bune; pt ca irlandezul s-ar putea rezuma doar la a scrie o reteta de antibiotic si da programare peste alte 3 luni.

Multa sanatate!
0
26-02-2010, ora 04:08
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Adrianux, adaug la mesajul meu precedent ca, combinatia de tinctuta ienupar+rasina brad fiind un bun diuretic, e foaret folositor in asemenea probleme, dar trebuie luat cu pauze de o saptamina la fiecare 2 saptamini de tartament, si nu mai mult de 2 luni per total. Eventual, daca e nevoie, dupa cele 2 luni se face o pauza mai mare, de 1 luna, si se reia. Explicatia e simpla: diureticile elimina in urina si minerale, de aceea pauza e necesara, ca organismul sa-si refaca provizia de minerale din hrana.

Nu mai vorbim cite restrictii se aplica la antibiotice, care afecteaza organismul, si medicii nu-i atentioneaza pe pacienti. In timpul antibioticului si dupa e bine sa se ia probiotice (disponibile la farmacie ca si comprimate), si/sau sa se consume iaurturi vii (bacteriile de fermentatie sint inca vii in iaurt) pt refacerea florii intestinale distrusa de antibiotic.
0
26-02-2010, ora 18:38
adrianux
Nu este medic/terapeut
adrianux
mporumbaru, i-ti multumesc ff. mult ptr. raspuns, a fost de foarte mare ajutor, -*



(*modificat de administrator)
0
21-05-2010, ora 17:05
djxsonik
Nu este medic/terapeut
djxsonik
D-nului Porumbaru

Ma numesc Radu, am 32 de ani, si am probleme ku prostata, am fost la o clinica renumita din Sibiu unde am facut un control ecografic si tuseu rectal, la care doctorul mi-a spus ca am uretro prostatita acuta, mi-a dat tratament cu Cirobay 1g timp de 10 zile si Diclofenac si Vitamina E . Kiar m-am simtit mai bine incepand cu a 4-tra pastila din tratament si am putut sa urinez mai bine..am terminat tratamentul si la 5 zile dupa tratament iar am inceput sa nu mai pot urina kum trebuie, . Am fost iar la control si acum mi-a spus ca am prostatita cronica... mi-a dat Urinal si Himplasia ambele naturiste, am deja 2 zile decand iau dar nici un efect... tin sa precizez ca nu pot urina din picioare, pana mai ieri am mai facut kate putin. urinez stand pe toaleta si nu cat trebuie, ci mai putin... dureri nu am nici la ejaculare nici la urinare... mai am dureri de spate, am tot baut ceaiuri de Matase de Porumb combinat ku Cozi de cirese si Brusture, nici un efect... :( nu stiu ce sa fac, , din ce cauza... azi de dimineaza am avut o kestie si nu stiu de ce... am avut un vis erotic in care am ejaculat si kiar am ejaculat la propriu...nu stiu cat de normala e kestia asta...daca a mai patit cineva care sa nu aibe probleme... cel mai tare ma deranjeaza ca nu pot sa urinez cum trebuie si mai ales din picioare nu mai pot urina, in rest nu am alte dureri...mai simt cateodata seara o presiune pe vezica deasupra de penis, si imi puneam bidon cu apa calda si era oke.dar deja nu stiu ce sa mai fak sa pot urina si eu cum trebuie. un sfat de la cineva? vad ca Urinal-ul nu imi ajuta..De cand iau Himplasia asta parka nu mai simt asa presiune pe vezica, dar in rest vad ka nu pot sa mai urinez din picioare.

Nu stiu ce doctor era ala dar nu mi-a facut nici o analiza la nimik, si nu prea sunt multumit, eu sunt din VL si la noi aici nu prea sunt specialisti, si deaia m-am dus la Sibiu unde m-au indrumat multa lume...nu stiu ce sa ma mai fac... In prezen am luat si ceai de Pufulita ku Flori Mici si am baut si de acesta, e a 2 zi, dar nu beau prea mult sau prea multe likidea din cauza ca nu pot sa urinez cat trebuie si kum trebuie... Nu stiu ce sa ma mai fac...

Daca cineva poate sa imi dea un sfat ceva as fi recunoscator..si DUmnezeu sa ne ajute pe toti cu sanatate in primul rand..
0
24-05-2010, ora 01:56
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Vezi mai sus sfaturi date altor persoane cu probleme similare. Bea lichide, cel putin 2 litri pe zi - e o greseala sa nu bei. Canalul urinar trebuie pastrat curat prin urinare in cantitate suficienta.

Tu trebuia sa mergi imediat dupa terminarea tratamentului cu antibiotic la control. Ideal era ca medicul sa-ti dea antibiotic, dar inainte de a lua prima pastila sa faci o analiza a secretiei prostatice (recoltata de medic prin tuseu rectal) sau macar o spermocultura in loc (daca mediului ii era lene sa-ti colecteze secretie), si examen de urina. Acelasi lucru repetat la controlul dupa antibiotic daca medicul considera necesar. Testul de urina si spermocultura cu antibiograma se rezolva la majoritatea laboratoarelor, fara sa ai nevoie de medic. Laboratorul sa fie bun.

Daca prostatita s-a cronicizat, inseamna ca va mai dura pina la vindecare - dar imi pare rau sa-ti spun eu si nu medicul (ca e datoria lui) ca si vindecarea nu e sigura 100%. Ca sa-ti maresti sansele de vindecare completa, asta cere disciplina, - ia tratamentul dat de doctorul in care ai incredere, si in paralel plante sub forma de tincturi - vezi ce am scris mai sus. Rabdarea e foarte importanta - deoarece vindecarea prostatitei cronice poate dura luni, uneori ani. Asta nu inseamna ca in perioada asta va fi tot asa rau cum este acum. Daca te ingrijesti ai toate sansele sa fie din ce in ce mai bine pina se estompeaza (desi o sensibilitate poate ramine - dar e minora - te poate deranja foarte usor de 2 sau 3 ori pe an - insignifiant!).

Daca nu ai rabdare si astepti rezultatul in citeva zile, asa cum faci acuma, pericolul este ca la un moment dat nu te mai tii riguros de ingrijirea ta, si vindecarea poate dura mai mult sau chiar poate sa nu se produca. Trebuie sa devii prieten cu produsele apicole - propolis, polen - fa cure cu asa ceva, in plus de tincturi si lichid. Plantele pe care le iei tu sint pt vezica si in principal sint diuretice. Treci pe tincturile recomandate mai sus care sint si diuretice, si lucreaza si pe vezica si pe prostata. In timp. Fa si pauze la ele, pt ca diureticile consuma mineralele din organism, prin urinare. Eventual ia si multivitamine cu multiminerale - ajuta la remineralizare si la sistemul imunitar. Vitaminele C, E si mineralul Zinc sint o cerinta in bolile de prostata.

Ceea ce ti s-a intimplat cu ejacularea in somn nu e ceva anormal - se cheam polutie, in general se intimpla adolescentilor datorita activitatii hormonale in crestere. La tine probabil pt ca te-ai abtinut in periaoda asta. Contact sexual si se rezolva. Pune prezervativ pina vezi ca nu sint multe bacterii in sperma (contine lichid prostatic) - se vede in spermocultura indicata mai sus. Asta ca sa-ti protejezi partenera. Multa sanatate!
0
24-05-2010, ora 14:13
djxsonik
Nu este medic/terapeut
djxsonik
Multumesc pentru sfat Dnule Porumbaru.Saptamana aceasta merg la spital la TG Mures, situatia mea nu e delok buna...acum vad k imi apare ceva in urina, cred k am o infectie puternica, nu stiu...pot sa urinez doar stang in ciucis, si nu mai am senzatia aia k ma scapa rau...dar ma duc eu la intervale de 1h sau 2. Mi-e teama sa nu am ceva la vezica, nu stiu delok.Ziua e cum e, dar seara ma doare si simt presiune akolo pe vezica tare...nu stiu ce sa fie, pare a fi puroi in urina... si urinez f greu, nu e ceva normal.nu stiu ce sa mai fac, deaia nici nu beau multe likide, din cauza ca nu pot urina...urinez foarte putin. am sa ma internez in spital akolo sa imi faca analize si sper sa ma remedieze cat de cat. aseara abia ca mai puteam sa urinez, stand in ciucis si a trebuit sa ma fortez pana simteam ca vine putina urina pe canal, apoi stateam relaxat si faceam dar tot asa putin. am mai luat eu urina in pahare de unica folosinta albe, si m-am uitat in urina la lumina si se vede ceva in ea, pare a fi puroi, nu stiu.mai ales in cea de akum vre-o 3 ore era f tulbure si parea a fi mai mult, ku toate k era f putina urina...nu stiu ce sa fak.


am sa ma duc neaparat la spital, sper sa nu imi spuna ca e caz de operatie ceva, si v-as ruga sa imi scrieti Dv o reteta completa cu tincturile ce trebuie sa iau dupa sau in paralel ku tratamentul si modul de administrare. va rog din suflet. Dumneavoastra v-ati vindecat ku tincturile? Multa sanatare si multumesc pentru raspuns
0
24-05-2010, ora 20:11
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
REPET, BEA LICHIDE!!!

Mergi de urgenta la medic/spital, sa iti faca analiza si sa iti dea antibiotic. Sa nu ajunga infectia la rinichi; rinichii inseamna URGENTA MARE.

Numai dupa ce te scoate medicul din criza, treci pe tincturi, In cazuri de urgenta, cu infectie si puroi in urina, trebuie sa te bazezi doar pe sfatul medicului!!!

Dupa aceea, tincturi:

Permanent: 2 litri de apa pe zi. Fara condimente puternice (fara ardei, fara piper; dar ceapa si usturoi da), foarte acru nu, alcool nu (irita vezica si prostata si inratutateste starea); le vei putea relua cind te faci bine; daca nu ai rabdare cu ele 1-2 ani, nu le vei putea relua cu adevarat nici peste 10 ani. Asa ca pune in balanta si decide tu pt tine.

Prima luna:
- 1 lingurita de tinctura de rasina + 1 lingurita de tinctura de ienupar intr-un pahar de apa, de 3 ori pe zi, timp de 3 saptamini inainte cu 30 min de masa
[Combinatia curata din sistemul urinar (rinichi, vezica, uretra) majoritatea microbilor. DAR REPET: Tratamentul in caz de infectie in urina e condus doar de medic, care este singurul in masura sa-si asume responsabilitatea pt sanatatea pacientului!!!]

- apoi 1 lingurita de tinctura de pufulita + 1 lingurita de tinctura de ghimpe intr-un pahar cu apa 3 saptamini

Urmatoarele 4 luni
- 1 saptamina rasina+ienupar, si 3 saptamini pufulita+ghimpe.

In cele 5 luni:
- dimineata 2 linguri de polen, (si apoi tinctura).
- seara la culcare o bucatica de propolis cit un bob de mazare tinut peste noapte in gura.
- un supozitor proposept seara la culcare 3 saptamini pe luna (gasesti la apicola).
- dupa masa prinz 1cp de multivitamine si multiminerale: sa aiba cel putin C, E, Zn, cel putin 100%

Pauza 1 luna

Repeta programul de 5 luni cu tincturile numai de 2 ori pe zi (dimineata si seara)

Pauza 1 luna

Anul urmator, poti cite o saptamina pe luna o tinctura de pufulita +ghimpe sau pufulita + musetel. Iar apoi, doar sa le ai la idemina daca iti trebuie,

Nu erau tincturi cind m-am tratat eu; am folosit ceaiuri. Am uitat de asta. Ultimul sfat. Chiar daca esti bine in anii urmatori, intretine-te: 2 saptamini la 6 luni din nou tincturile pufulita+ghimpe de 2 ori pe zi: usor si comod. Pt alte posibiliati - citeste mai sus. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns
110 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: